Италија покажа квалитет. Манчини одлично ги скоцкал коцките, оваа формација од 4-3-3 нее вообичаена за италијанците но сепак функционира. Лорензо Инсигње, мало мало ама техничарче за мене е играч на натпреварот. На ова Европско покрај Македонија, Италија мие фаворитот, подршка и за хрватите. После долги години навивање за Германија веќе не го чуствувам онај германски менталитет, како да нее Германија.. мешана Германија. Ќе видиме и шпанците што ќе прикажат. #СегаЕНашеВреме
Американската телевизија ЕСПН го избра дресот на македонската фудбалска репрезенација за најубав дрес на Европското првенство. Своето мислење за македонскиот дрес го дадоа поранешниот американски репрезентативец Еркулес Гомез Уртадо и Клинтон Јејтс во емисијата на „ЕСПМ“ посветена за Европското првенство. Видеото на „ЕСПН“ за македонскиот дрес можете да го погледнете на овој линк.
Данскиот фудбалер Кристијан Ериксен моментално се бори за живот откако неочекувано колабира на теренот. Мечот ДАНСКА - ФИНСКА е во прекин. Се молиме за Ериксен
Само што пуштив да гледам утакмицата Финска : Данска, нешто ја прекинаа ? Го удрил некој фудбалеров од Данска ?
Лелеле мн ме потресе ова. Дај боооже да биде се добро со фудбалерот, сега и јас прочитав на time.mk дека бил свесен. Па да се надеваме на убави вести
Following the medical emergency involving Denmark’s player Christian Eriksen, a crisis meeting has taken place with both teams and match officials and further information will be communicated at 19:45 CET. The player has been transferred to the hospital and has been stabilised. Душичка.
Многу сум среќна што се спаси. По шест минути се освестил и стабилизирал, затоа публиката аплаудираше, ама на ТВ никакви информации не даваа.
“I just spoke to Christian's father and he told me that he is breathing, he is able to speak and he’s NOT in danger”. Martin Schoots, Eriksen agent, just announced to NOS that the situation is getting better. ❤️ Stay strong @chriseriksen8! #prayforEriksen