Затоа што во спортот не секогаш победува подобриот. Нема тука математичка равенка што ќе ти го каже резултатот. Без разлика кој колку е појак или послаб, на терен се еднакви, 11 против 11. Топка е, се врти. И обично луѓето сакаат изненадувања, навиваат за аутсајдерите, еуфоријата си го прави своето исто така. Иначе ко што гледаш, тие што пратиме спорт никој не се треска зошто сме изгубиле, зошто и очекувавме, иако се надевавме на подобро. Тие што највеќе плукаат се тие со 2 изгледани утакмици.
Луѓето не навиваат за аутсајдерите, навиваат за свои, а тие што вистински уживаат во спортот навиваат за добра утакмица и секако, за подобриот. Тоа што Македонија после секоја изгубена игра се понаша ко да публиката видела како играат со срце и душа и пот и солзи и сега морален победник е, е друго. Мислиш во Роки 4 сме кога Русите наместо за Драго почнаа за Роки да навиваат оти страшно срцкан е. Ај не си прајте филмови Добро се покажаа, ама не до толку де.
@Bridget Мислам дека сите бевме објективни за натпреварите на нашата репрезентација. Сите се согласивме дека беа многу лоши прво полувреме со Украина. Свесни бевме за можностите, и немавме големи очекувања. Не знам кој паѓа во несвест. Ама има нешто што се вика надеж. Бодрење. Поддршка. И да, во право си, луѓето сакаат добра утакмица. Токму тоа и го приредивме денес. Луѓето сакаат брза транзиција, добри акции, страшни шанси и голови, па и такви кои се биле поништени. Не можеш да негираш дека го имаше сето тоа. И од двете страни. Е сега, Холандија како далеко поискусна екипа, немаше проблем со постигнувањето на голови и затоа и таков резултат. Јас сум презадоволна, ама искрено ми е жал што завршивме со 0 поени. Денес посакував да имаме добар резултат, барем реми, па како што треба да го испратиме бате Горан. Или барем тој да постигнеше погодок за крај. Тоа е што е. Се надевам во иднина, со повеќе искуство на подобри резултати.
Ќе игра уште една сезона во Џенова ако добро разбрав,а од репрезентацијата толку. Затоа пробуваа да го разубедат да ги одигра и квалификациите за Светското, али човекот е свесен за годините, па се потешко му е да се опорави за што прочитав дека пие и лекови против болки после секој натпревар.
Инаку покрај Пандев, од репрезентацијата се пензионираат и Тричковски и Крсте Велковски. Срефан Ристовски ќе биде новиот капитен.
Стефан Ристовски и Џани Алиоски се родени во ист ден kinda cool јер најинтересни ми се двајцата во цела репрезентација
Погоре на скриншотот од медиумска Италија пишуваше дека сега после Европсково ќе се одмарал најпрвин па ќе одлучил дали ќе игра уште една сезона за Џенова или не, значи не одлучил иако Џенова му рекла дека вратата му е отворена останувало на него да размисли дали ќе продолжи или не. Вика Пандев дека сега ќе размислувал дали ќе игра уште малку или не После се шали и вели "чекам повик од Џенова" истата му рекла дека што и да одлучи го подржуваат и вратата му е отворена од клубот . Давал интервју за Италија. Скриншотот е погоре . Баш на насловот пишува дека на стадионот во Холандија се случило "ежење" за Пандев.
Елмас како да не беше присутен на првенството. Од него и од Пандев очекував најмногу. Столе Димитриевски беше одличен, треба да го пофалиме. Алиоски позитивно ме изненади, се трудеше колку може и мислам дека даде максимум. И Барди беше ок. Тричковски и Трајковски имаа шанси за гол, но утнаа.
Веројатно и Мрме си оди. Најавуваат дека Боби ќе биде новиот селектор. Се случуваат некои чудни судири на интереси на релација ФФМ и репрезентација.