Според мене не треба Мрме да го напушта селекторското место, затоа што направи добар тим и подвиг каков Македонија не видела никогаш. Уште еднаш браво, а неговото повлекувањето сметам дека резултира со големи притисоци и некоја си виша политика.
Боби, селекторот на младинската репрезентација е доста солиден тренер, но мислам дека ќе поминат години и години додека се изгради нова генерација што ќе направи некој поголем подвиг. Реално Македонија нема таков играч од калибарот на Пандев. Многу ќе се чувствува неговото отсуство.
Според мене оправдано е заминувањето на Мрме. На страна лошите релации со ФФМ и политиката зад сето тоа, со Мрме го постигнавме максимумот и нема што повеќе да понуди на Македонија. Од технички аспект, потфрли на Европското, и го наоѓам за главен виновник за, ако не за резултатите, за тоа што не го дадовме максимумот на ова ЕП. Направи многу за нас, огромна заслуга е тоа, ама време е да се продолжи напред. Боби Милевски е најдобра опција за тренер на Македонија и верувам дека во негови раце ќе имаме прогрес. Инстантен, не. Не очекува мал регрес, посебно што Пандев, и некои други репрезентативци заминуваат, а на нивно место ќе дојдат млади деца. Но, долгорочно верувам дека Боби ќе донесе успех, посебно што ја знае репрезентацијата и од У21, и оваа која исто ги тренираше и беа на Европско во младинските категории под негова палка. Не гледам подобар избор од него за оваа транзиција која ни престои.
Каква грешка на Дубравка, голманот на Словачка. Смешен автогол. Шпанија пак пенал промашија. Гол не можеа да дадат, сега среќата им се насмевна. Еве го голот за тие што го пропуштијa https://streamwo.com/zcMQ9KF ЕУРО 2020, првенство на автоголови и одбранети пенали.
Денеска на сликичка ми се падна Гризман. Ајм соу хепи, морав да споделам. Собирам стикери како децана.
Страшен играч Левандовски. Цела Полска ја носи на грб. Добро враќање после 2-0. Ако успеат да направат комплетен пресврт и победат, со 4 бода ќе имаат шанса и од 3 место да одат понатаму.
Шпанците покажаа капацитет. Беше видливо тоа и на претходните два натпревари само немаа реализација. Шведска (3-2) останува прва, Шпанија втора. Кулушевски страшен играч.
Полска како репрезентација се носи со Левандовски кој дава максимум од себе, ама ако нема тим џабе е поединец. Голманов на Словачка тежок промашај на ова утакмица, ама се учи од грешките, можеби ќе се поправи во иднина. Германија игра како таа сака, ако и се игра може 10:0 да тепа, ако не и е ден може толку и да изгуби(не баш толку, сепак тоа е Германија). Португалија и Франција ми се засега изедначени, ништо посебно со оглед на тоа дека знаеме дека се едни од фаворитите, не само во групата туку општо на Европско.
Германија 1 - 2 Унгарија Па дали е можно Германциве да не одат понатаму во оваква констелација и последни да завршат. Браво за Маџарите, колку само јако играат!