А кој пак од таа страна ќе може да ја изненади Англија? Данска? Чешка? Евентуално Шведска ако нема изненадување вечер? Отворен им е патот на Англичаните за финале, освен самите ако не си ја зезнат работата.
Нека им е на Германците, сиот респект кон нивната репрезентација го изгубив во 2014, на полуфиналето од СП против домаќинот Бразил и славјето по освоената титула. Тие немаат ни респект, ни осет и оттогаш не можам да ги гледам, а пред тоа ги почитував. На ова еуро ни групи не требаше да поминат.
Не се сеќавам на славењето, што се случило? Знам дека сите Бразилци на трибини во финале навиваа за Германија, иако ги победија со голема разлика во полуфинале, за да изгуби Аргентина, оти не ги сакаат Како мене и тие, сѐ против место за
Јас па од тогаш почнав да навивам за нив. Од тој натпревар репризи треба да даваат. Освен тоа Бразил беа ептен фаворизирани од судиите тогаш и малку се кренаа повеќе од што треба, така да добро им дојде ладен туш.
Досадна утакмица, ништо интересно, освен неколкуте завршни минути кога почна Англија да води. Сега ќе видиме за Украина-Шведска, овдека па стварно немам за кого да навивам, така да мило ќе ми биде кој и да победи.
Тој што го пишал ова, врска нема од спорт, ама ни од современа музика. Ќеф ми се направи, не дека Англичаните се нешто wow, ама ни Германија не е, и се докажува секојпат.
Германските играчи се лигавеа во прес салата, а Бразилците беа позафатени исвиркувајќи ја нивната тогашна претседателка на трибините. Арг-Бра секогаш навиваат едни против други, тоа е нивна интерна работа. Имаше на соц мрежи Бразилци кои си навивааа за нивниот континент, јас нив си ги читав. Секогаш на Светско ја сакам и поддржувам Латинска Америка. Прво сум за Италија, после за нив. Отприлика така. Тука некаде зариба и гер машина.
Фин натпревар засега, симпатични ми се двете репрезентации Јас се радувам и за едниве и за другиве голови кога ставаат вечерва
Кондициски се слаби и едни и други, физички недоволно подготвени.... Ова би требало да биде лесен залак за Англичаните ако се паметни.... Ама јас пак за Украина држам среќа....