Откако нивни твитерџии се изнајадоа гомна за малото девојче кое плачеше од Германија, нарекувајќи ја курва и некои дури и смрт и посакаа ми се згадија од дното на душата. Никој не ги сака, никој не може органски да ги поднесе. Најлоши фанови, најникакви, се надевам дека никогаш нема титула да видат. Сељаци неизживеани, одвратнотии.
Се враќа катанаџото.. штета. Си реков ќе ја видам Шпанија за прв пат како игра дефанзивно со оглед на тоа дека Манчини на претходните натпревари играше офанзивно ама тука е фактот дека тики-така потекнува од Шпанија.. поточно тоа е холандска филозофија на Јохан Кројф инсталирана во шпански клуб т.е Барселона.
Данска и да не ја поминеа групата како да го освоиле првенството со тоа што го спасија Ериксен, се` понатаму им е бонус... Инаку Форца Италиа! Фратеелиии дИталиаааа....
Се надевам ќе има фудбал второ полувреме. Италија се врати пак на својот менталитет. Шит фудбал и чекај отпадок. Шпанија си ја игра својата игра. Ваква Италија во финале ќе биде џабе фрлени пари за пиво
Добри не искористени шанси на двете страни, Шпанија имаше повеќе контрола над играта во првово полувреме, ајде сега во второво Италија нека се разбуди.
Euro 2020 веќе ми е досадно. Не дека не го гледам, ама некако Копа Америка ми е многу поинтересно. Вечер, Аргентина-Колумбија полуфинале, а во финалето ги чека Бразил. Во случај Аргентина да игра со Бразил во финале, еуро2020 мислам дека ќе падне во втор план. Среќа не се поклопуваат саатниците со финалињата инаку еуро ќе доживееше дебакл. Јас би Данска да освои првенство. Единствено тие ми останаа како екипа со срце што игра. За жабари-плачковци и глумци никад не сум навивал, за каталонско-баскиска Шпанија па ич, а ова Англичаниве ако не играат на домашен терен никад нема да поминат ни осминафинале. Така да, Напред Бразил и Данска
Штета Хамес што не игра за Колумбија, баш читав, таму тешка кавга била, он демек прогласен за повреден од новиот менаџмент и медицински тим на Колумбија, а Хамес излага на прес вика "ништо не ми е".