Италјаниве се ОГРОМНИ патриоти, јас поголеми немам сретнато. Не ме изненадува дека се пример за почит и љубов према државата. Оф. И ти да земаш милиони од италија ќе пееш богами
За Албанците не знам не ни коментирам. Зборувам конкретно за Италија, знаеме дека државава се залага многу за фудбалот, не ме чуди какви милиони земаат. Друга работа. Ќе мора да пеат ваљда. Сакале не сакале. Пак ќе кажам на високо ниво им е патриотизмот. Да така... ќе пееш. Има разлика во државиве големи. Не ме чуди да тој што не сака да пее дека би го искарале надвор. Нашав држава е друга прикаска, не би споредувала ниту дискутирала околу тоа.
Таму ќе ги распнат во медиуми ако не ја пеат химната и јавноста ќе бруи. Ко со Бензема кој порано одбиваше да ја пее Марсељезата, а сега и он отвора половина уста. Сметам дека ниту еден играч не треба да биде приморуван и плукан, нека пее АКО САКА сите да ја видат благодарноста за она што му е пружено во таа држава.... но тоа се лични чувства и доколку некому не му се пее, неговата одлука треба да биде испочитувана и прифатена. Според мене. Мк е приказна за себе, тука нема на што да благодариш, воопшто не обвинувам спортист кој не се огласува на македонската химна, без разлика од кои мотиви.
Спремниии за финалетооо? Англија Против Италија Јас со во исчекување на почетокот на мечот. А вие како?