1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

FC Barcelona

Дискусија во 'Спорт' започната од sa4y, 15 февруари 2012.

1. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Ке победи Барса после со 1-3 :)

инаку во врска со отцепувањето веќе било поднесено барање од страна на претседателот на Барца до Фрнацуската лига за доколку Каталонија се осамостои дали би ја прифатиле Барцелона во лигата се чека одговор , се разбира доколку се отцепи од Шпанија дај боже :)

2. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    шо профит вие имате од тоа? И да, тоа нема никогаш да се деси,оти големи пари се во игра. Барса да ја нема од Примера е чиста глупост

3. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Јас како навивач немам никаков профит , но луѓето од каталонија имаат, малку инфо без пари сега бидејки гледам дека многу од навивачите Барса и Каталонија ги гледаат само како фудбал и спорт што се најмалку само фудбал и спорт , Барселонизмот е најпрво иделогија, историја, борба за независнот па на крај спорт, не за џабе е MES QUE UN CLUB или во превод повеке од клуб , а дали ке се деси тоа да е независна Каталонија и да не е под Шпанија или подобро кажано под шпанско кралство ке се одлучува од самиот народ во Каталонија на референдум кој го одобри и подржаа повеке земји од ЕУ, друга работа за големи пари дека се во игра да точно е ама единствен профит има Шпанија или Мадрид само од Каталонија а не обратно, заради тоа што во Каталонија се најмокните и најбогати Банки и Компании кои го владеат извозот и увозот на морскиот транспорт и самата економоија на Шпанија, бидејки самиот град Барцелона ги има најголемите и најбогати фирми за увоз/извор морски во цела шпанија а тоа се Marc"s docks и La luna ships, така да многу повеќе ке изгуби Мадрид и Шпанија одколку Барцелона ако се одвои заради тоа е и целава сапуница во која мадридистите не сакаат да дозволат да се одвои и постане самостојна земја независна Каталонија и каталонски народ бидејки е голема разликата мегу шпанците и каталоницте и во вредности и во јазик и во опшествен систем и така натаму ,напротив Барцелона ке има многу поголема добивка од сево ова , и доколку веке сакате да знаете повеке за ова читајте на нет пред да лупате празни коментари засновани на муабети од типот на слушнав нешто ама не разбрав баш добро , Visca Bara VIsca Catalonia и mes que un club имаат многу повеке значења од од спорт и фудбал и навивање, ајде да тепаме после ФАНОВИ :) и да се радуваме нас не интересира само FC Barcelona а не политиката таму и валканите игри од страна на политичарите :)

Последна измена: 3 октомври 2015
  4. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Прејака Севиља која немаше ни еден шут против Јуве.

5. Lambada

Lambada Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    59
    :(
    ...
    Барем со еден гол разлика изгубија, колку да не биде голема брука ;(
    Ако Барса си дозволи уште еден кикс на некој од овие скорите натпревари, готово е се, ќе ни избега титулата...
    Да се прашувам јас, ќе го избркам тој неспособен Пике... не се сомневам дека има будали кои би одврзале ќесе за него, а дури и да нема... затоа што не заслужува да има... секогаш може да се посвети на лепење плакати за независна Каталонија... И духот Ракитиќ не го поднесувам... сигурно ни дома не го сакаат...
    ...
    Ама немаа и среќа :(

Последна измена: 4 октомври 2015
  6. Bella.FCB

Bella.FCB Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    204
    Одлична вест за добро утро:

- Според докторите Меси би можел да заигра за 3-4 недели пред се затоа што неговото опоравување оди побрзо од очекувањата! 8) ]:)

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  7. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Меси е зависен од играње самото тоа ке го забрза неговото заздравување Бог на фудбалот е тој ке оздрави , само многу го брука фамилијата негова татко му прави скандали за данок затајување а брат му е фатен и уапсен зарадо поседување оружје/пиштол без дозвола , срамота е за му се брука името на најголемиот во играта :shake:

На Bella.FCB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Вечер би требало барем 3 гола да дадат против Бате Борисов :)

9. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Ракетата РАКИТИИИИЧ :punch::muscle::)

10. Lambada

Lambada Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    59
    Вистина е она за Лавеци?

11. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Се надевам не, нема квалитети Лавеци за во Барса да игра реално да збориме

12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353

На veren и Bella.FCB им се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас мислам дека на Луис Енрике треба да му се продужи договорот уште 10 години плус. Еден од најдобрите тренери на Барса.
    Инаку во иднина сакам да земе повеќе играчи во одбрана зошто ни фалат.

А Педро сега откако виде дека не е убаво во Челзи, сака да се врати во Барса. Е сега баш ќе ми направат ќејф ако не го примат назад. Отиде таму за пари, нека си седи таму.

14. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Вечер наша БАРСА нека си тепа онака рутински 4-0 :D

15. Lambada

Lambada Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    59
    Јас сум убедена дека ќе освоиме Ла Лига и оваа година... Реал допрва ќе почне да паѓа во форма... Барса да се надеваме си ги прележа болестите на почеток...

16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353
    Денешново така може да се каже губење на титулата,таман ме фасцинираа кога почнаа головите на Барса, оп Депортиво бапкаат голови.Рафал!
    Прво полувреме:Лежерно.Играа ко да не играа.Одеднаш почнаа голови.Браво комотно можеше весник да си чита или да ги бриши стативите од голот,да ги чисти.Прашина ќе фатеше голот да не зафркнеа Депортиво. Кога почнаа Барса да клаваат голови,работата беше:бацио се голман да уљепша гол.
    Второ полувреме:Арно ама,играа шо играа,Сандро го испратија да игра на клупа,влезе Мунир колку да се речи ете ќе играм,врска немаш детеееее бреее!И така после ни накачија + 2 голови и оп!2-2!Убо ни е,шубо ни е!Така еми како!И така сега изедначени сме да речам со другите под табелата и наместо Барса да ја зголеми предноста,тие душички мачни ги зголемија шансите да ја изгубат титулата.
    Пу,пу,да не дај Господ до тоа да се дојде!
    Ајде сега ќе летаме до Јапонија за светски клуб да направиме....
    Море ЛШ и ова шпансково ако бидне нешто-шуќур!Реал не сакам ништо...да нема шанси.Атлетико не можат,не верувам да имаат сили за да освојат нешто,така не ми се нешто којзнае шо оваа година...
    Леле да бев Симон,а не Симона...леле...ќе праев триста глупости да заиграм за Барса како Бабунски шо го пикнаа во Барса Б...тешко мене шо зборам хахах :D

На Priroden и veren им се допаѓа ова.
  17. Lambada

Lambada Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    59
    @simonna.a Епа кој ќе ни ја земе титулата? Бенитез да не случајно? пффф :D
    Не го гледав натпреварот со Депортиво, ама очекував нови испади и ќе ги има уште до крајот на сезоната... НО (!), едно нешто ми се докажа а тоа е дека не може Барса да ја зафркне работата колку што може Реал да се избламира.... Уживајте, пак ќе освои Барса, нема кој друг

На Feminka22, simonna.a и veren им се допаѓа ова.
  18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353
    па да ти кажам право арно велиш...(y)

На Lambada и veren им се допаѓа ова.
  19. Lambada

Lambada Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    59
    Ете гледате, не им требаше многу на Реал да ме потврдат... душички ми се и они и Виљареал ...
    Бенитез - омилен тренер, местото несомнено му е во така гоооолем клуб како кралскиот, се надевам договорот ќе му биде продолжен на неколку години
    ...
    Штета што Билбао не успеа да извлече барем бод, добро почнаа... ама и без тоа не очекував... а и кој ги врти Атлетико Мадрид
    ....
    За светското клупско првенство дојде време ли да се игра |( ... ќе и се натрупаат натпревари на Барса понатаму поради одложениот во Ла Лига...

Нејсе... сега уште да видиме кој ќе ни биде противник во ЛШ....

Последна измена: 14 декември 2015
    На simonna.a и veren им се допаѓа ова.
  20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353
    Абре настинатиот ни е противник!(мислам на Арсен Венгер заради неговиот карактеристичен црвен нос)
    Да гледаме Арсенал убо да го крка и Барса да си е раат :D