Браво им симнувам капа....ете шо значи да се има јака екипа тренер есктра без коментар+јаки играчи=успех на зелено ми поле
Ајде бе Баварци срамнете го Реал со земјата! Не сакам Реал да победат-глумци над глумците се... Баерн се Германци,па со Германци се’ е можно бе пилиња! Пепи дотерај ги Реал како на времето со Барса шо правеше,ете така сега со Баерн суреди ги... Баерн заслужува ЛШ!
Се надевам ќе сменат нешто со тактикава, пошто оваа веќе не им пали. Требаше минатата утакмица Лам да си игра по десната страна. Така десната страна ќе беше појака, а а на него многу лесно неможе да му се помине... па баш и од десната страна го примија голот. Се надевам ќе смени нешто Гвардиола, мора да смени !!. Ако продолжи вака работава... ќе му речат Ауф видерзен, така ми се чини.
Баерн 5-2 Вердер. Првото полувреме беше навистина лошо... ама затоа второто беше мераци за гледање. се вратија на старата тактика и растурија !!! што и да им рекол Гвардиола во соблекувална успеа....нека го повторат тоа и ќе успеат да ги тепаат Реал. Се чека Вторник.
Ќе играме на нашиот стадион и сакаме да ја исполниме желбата на Карл-Хајнц Румениге. Стадионот ќе го претвориме во пекол. Можам да ветам дека ќе се бориме од срце и никој нема да може да каже дека не сме дале сè од себе. Верувам дека ќе стигнеме до Лисабон“ –Робен. Тоа се бара..
Гвардиола тешко дека ќе го набркаат следнава сезона пошто ќе треба во тој случај да му исплатат по 17 милиони од сезона Али тешка сезона го чека, незнам што се треба да освои за да му го простат германците овој пораз. Па дури и се да освои следната сезона, мислам дека пак нема да му биде простено. А ако продолжи вака со магарешкиов инат, црно му се пишува
Геце.. и на крај уште викаат дека Геце не се уклопувал во системот на Гвардиола... На овој натпревар Баерн постави уште еден во низата рекорди – 46 голови постигнати на гостинските терени во една сезона. Претходно рекордот го држеше Вердер Бремен кој во сезоната 2006/07 постигна 43 голови во гости. Ули. Ноер денов ми се разубави.. http://fcbayern.mk/manuel-noer-vo-baern ... -karieraa/ Фактот што 28 годишниот Ноер потпиша три годишно продолжување на договорот само два дена по елиминацијата на Баерн од Лигата на шампионите, според Румениге е неверојатен. „Тоа го покажува неговиот прекрасен карактер. Дојде и ми рече: Сакам да останам во Баерн Минхен засекогаш!“ – изјави Румениге.
Не само што Гоце наш е поарен моментално на местото од Рибери туку мислам дека требаше и повеќе шанса да му се даде на Пизаро. Типчето е ѕвер, не памтам кога ќе влезе да не даде гол и да ја раздвижи цела игра. Можеби требаше да го стави него на местото на Манџукиќ со Реал, овој беше преслаб и живчан само тепачка бараше, ништо друго не направи.
https://www.youtube.com/watch?v=P6yf_HGkj0g Мене ми се свиѓаат новиве дресови. Потсеќа на оние што биле уште од 1995-1997
Не се лоши новите дресови, малку прешарени за мој вкус, ама Кад је Бал, нек је Маскембал И кој друг ако не Пизаро Најискрено се надевам дека ќе остане барем уште една сезона
Баш Рибери беше најслаб во последниве утакмици после операцијата. Минатата утакмица на негово место Геце подобро се покажа. А фалеше многу и Алкантара, од ко се повреди тој почнаа да губат.
Јас не навивам за Баерн но мислам дека Рибери и Робен се заслужни за она што денес е Баерн Не зборам за една утакмица за 2-3 години наназад јас така мислам... Поздрав