Е ова ми е нејасно. Што уствари сакала госпоѓата да искомбинира не знам во секој случај испаднало прелошо.
Која е госпоѓава? Комбинацијата ОК ама многу лоша хирургија... Не сакам да навредувам ама стварно не личи на човек во лицето веќе. Многу лошо
Навистина го делам твоето мислење она личе као нека пластична кукла од плејбој оние за надувување што се..ја претерала со силикони и ботокси и наместо убавина она предизвикува гад
Никаков стил тие панталони се носат за на кафе или прошетка а не на моден викенд и толку вулгарно... штиклите со панталоните воопшто не одат. Само косата ми се свиѓа и сакото
И овие утнале,тие панталони не одговараат со останатото,а оваа па,како и другана акнала чорапи на сандали. Пак ќе речам,тотален кич и плус мизерија.
Очобол добив од таканаречениов "моден" викенд. Ужас, катастрофа, кичерај, глупирање, со сила правење посебен, креативност у минус, невкус до коска. И да. Чорапа на сандала изгледа патетично.
Што знам, од некој на FW не од скопје туку од милано читав еднаш како модата не е создадена за да е убава туку тоа е форма на уметност. Пишаното не беше за стилот на гостинките туку конкретно за дизајнерските креции на пистите што се некогаш смешни. Во смисла како што немаат ограничувања сликарите и поетите во изразувањето, не треба да имаат ни дизајнерите. Од сите што ги коментираме, ретко која се облекува во секојдневен живот така, валда само за овој настан претпоставувам
Не ми е јасно со настанов, сами се облекуваат или рекламираат дизајнери? Како и да е, како што има разлика од уметник до уметник, и како што не секоја слика на која има нафрлано бои е исто квалитетна, оправдување не е -тоа сум јас и тоа е мојата креативност, мојот внатрешен свет, кој ти, на жалост, не го разбираш. Правила си има дури и кога комбинираш тотално неспоиви парчиња и стилови заедно за на крај да изгледа складно. Некои, ретки, успеале во тоа. Останатите...се потрудиле де.
Во ред, но како што едно и друго уметничко дело се разликува по квалитет, така и критиките треба да ги даваат оние кои се разбираат од мода. Јас не се осеќам спремна да дадам модна критика пошо не се занимавам со мода. Не дека ни е забрането да си коментираме на форум, ама ако гледаш така и од версаче има смешна облека, а сигурно не се разбираме ние повеќе од мода од нив...
Точно, не може некој што следи неколку основни модни правила цел живот да дава мислење и да мисли дека е релевантно. Ниту пак дремење на инстаграм те прави експерт. Од друга страна, не сме на тв повикани да дадеме стручно мислење, така да секој има право на мислење. Малку повеќе од очигледно е дека е глумење креативност, ама ај да кажеме дека ние сме некреативните.
Jas licno sigurno ne bi odela so ovie pantoloni na kafe,bas mi se pantolonite top za ovaja prigoda,kombinacijata mi e brutalno dobra,kosata top.Vo celost izgleda svetski i moderno za vakov nastan. Da se nadopolnam: Nitu edna druga kombinacija ne mi e nesto posebno interesna za komentiranje,sekoja cest na onie koj se potrudile da izgledat porazlicno i da se izdvojat od tolpata. Sepak na vakov nastan nema da odat vo farmerki,sako i cevli nesto sto e bezlicno i dosadno sekojdnevno. Podrska za mojata sograganka Aleksandra,go pozdravuvam sekoj napor nejzin sve e podobra i podobra,iako site kombinacii nejzini ne mi se wooow,sepak golema uloga igraat vkusot i karakterot na sekoj covek.
Гостите на модните недели треба да се поексцентрично и поуметнички облечени, видете ги на светските модни недели како се облекуваат. Поентата на модните недели е да се облечете во трендовите за идната сезона и да носат не секојдневни односвно впечатливи комбинации. Затоа и се знае која група на луѓе треба да ги посетуваат модните недели и да седат во прв ред. А кај нас е тешка мизерија, кој стигна оди...пола се облекуваат како што се облекуваат за на кафе, дискотека или на работа а другата пола како за на циркуз и маскенбал. А за чорапи со штикли, да тоа е тренд и може убаво да стои. Но црна блок штикла и најк чарапа за фудбал едноставно не оди....
Не мoже вo никoј случaј дa стoи дoбрo чoрaпa нa штиклa. И дa е тренд, ќе зaврши мнoгу брзo, блиц прoбa, демек нештo нoвo некoј измислил. Бедa.