Од ревиите што ги погледнав ме заинтригира колекцијата на Ивана Кнез. По секоја цена да биде провокативно а без поента и никаква естетика и вкус не дека очекував друго
Проблемов кај нас е шо викаат рандом луѓе кои немаат поим од мода, па апропо тоа немат ни стил. И истиве се спремаат 3 дена однапред и одат облечени како што идат секој ден по маица и фармерка ( молим ти се ), или пак од друга страна одат ко за на свадба или ко Ријана у партали ала Ромка од Шутка со тренерки 3 броја поголеми и салонки, и златни ланци... И на крај ги имаме оние ретки кои имаат стил, и кои ќе дојдат облечени како што се облекуваат секој ден, без разлика дали ќе е тоа елегантно, кежуал или пак екцентрично - оти они ги носат алиштата, а не они нив. П.С. Ај аман веќе со тие патики, глејте слики од било која Модна недела од лани, истото ќе го видите. И мене не ми се свиѓа патика со се, нарочито овие грдиве ко од 2003 година што пола форум ги носи...Тоа е модата - не измислија топла вода нашиве... И малце е глупо до толку да ситничарите со коментариве, па уште и у Модни критики било боље...Мхм, да... 5 феминки ја прават цела тема...
Настрана од тоа што воопшто не сум фан на стилот на Спенџарска, позите ме убиваат . Едит: сум и лајкнала дур ја спуштав сликата Лицемерка
Позава е а пак ташната... Од лево во патики и блузата не би да коментирам: Исто од лево речи су сувишне барем да се запеглала Оваа па како за во ноќен клуб авенуе или океаник да ќе оди: ПС: Генерално многу има што отишле пренападно нашминкани, значи до кога ќе ги силуваат веќе оние бордо кармини иако имаат уста како цртка. Пс2: 90 посто се во црно
Далеку се овие од мода не за џабе на секој евросонг нашите преставници се прогласени за најкатастрофално облечени Какви модни креатори какви бакрачи
За овие 2 дена што сум гледала слики, ни еден гостин не ми оставил впечаток. Сакаат да копираат очигледно но тоа го прават мн лошо, барем за мој вкус.
Евтино во секој поглед. Еден немаше што ми остави впечаток или инспирација да ти направи. Кога гледам од светските или ете балканските fashion weeks има што да видиш ....
Се уште не можам да проценам кој е “препорачаниот attire” за модниов викенд, од уличен стил, формален, casual... Далеку сме ние од успешна модна недела во пакет(гости и дизајнери), но за пофалба е тоа што модните дизајнери прават напори за одржување. За поексцентричните изведби од гостите, како чорапи на сандалки и сл, ја разбирам комбинацијата, на интернет во последно ја има во изобилие особено помеѓу помладата популација од Берлин, Лондон.. но, не ми се допаѓа како комбинација за моден викенд... сепак тоа е личен избор
Која од која ми се комбинацииве на гостите не дека сум нешто експерт или се разбирам во мода ама стварно не знам за чие око е убаво ова. Поубави и средени комбинации сум видела сабајле у 8 на факс.