Имаше ли гужва многу? @eli25 Златно правило, во Ист Гејт се оди рано рано, ако сакаш на раат да си видиш, здиплено све, за мераци
Вака по стилот повеќе ми се свиѓаат од Зара мене лично, бар кога сум зимала надвор од Мк ама нека пројде недела две па би ѕирнала што има
Да во трговските се оди рано сабајле. Јас ако треба во Ист да одам се знае - сабота сабајле На раат и шопинг и јадење . Кога гледам дека почнува да се полни тоа е знак дека треба да си одам
Секогаш е исто значи. Исто беше и со Синсај. Јас од Синсај во Белград и од ХМ сум купувала прејаки работи за без пари,кај нас увек само кичерај носат и тоа од пред 4 години
Сега бев, гужви скоро ич веднаш влеговме, редици нема а избор и цени според мене меехх... со една маичка излегов
Гужва има,ама како на разгледување да се,не пробуваат и не купуваат многу. Не чекав за гардероба. На каса периодично се собира гужва,верувам вработените сами си ја прават. Чекам 10мин на каса, пред мене две девојки таман стигнаа на ред ,таа од каса си се тргна ни а ,ни б да каже,се враќам/не се враќам. Дремеме уште некоја минута ја прашувам колешка и ќе се врати ли или кај тебе да чекаме? Кај мене чекајте а кај неа веќе чекаат 10. Таман се преместив, без да најават доаѓа друга девојка на друга каса. Некако не се доволно обучени ,нељубезни... Друга ја прашувам дали 3 for 2 значи плаќаш 2 добиваш 3, 5мин се мислеше да ми одговори. Попуст на многу мал дел,речиси незабележително. За дете се наоѓа нешто,за мене 100 пати поубава колекција има во Reserved.
Бев и јас, хаотично е, пола работи се веќе испомешани,. Има некој избор ама некако на многу мало растојание им се редени полиците, закачалките и буквално ако има 1 човек меѓу, мораш да чекаш да се тргне за да видиш, прилично е тесно... За бебе немаше некој избор, 2 3 модели хеланчиња, маички и бодиња... мислев ќе има барем некое есенско јакниче ама ништо. Тренерчиња комплет 2 модели, блузички исто, фустанчиња 3 4 модели и еден куп чорапи и капчиња. Мех.
Чекав да помине гужвата првите денови од отварање, па да одам да видам што има ама чим сите пишавте ништо посебно дека немало, ич да не се брзам тогаш.
Denes bev vo HM, katastrofa. Nisto normalno nema a i realno skapo, odnosno tie raboti ne vredat tolku mnogu. Mislam deka e nekoja moda od pred 5+ godini, zaoatanata od site mozni hm prodavnici i donesena ovde. sekaden kaj sto sum bila vo HM maickite obicni na kratki bea po 3-5 eur max. Ovde se nad 800 den. Odsega HM ke mi bide posledno vlezena prodavnica za ako imam vreme
Не знам каква е ситуацијата во продавницата во Скопје, нема да се изненадам ако робата е како за аутлет ама цените напумпани. Поминав само да си кажам дека мене Н&M ми е една од најпосетуваните продавници, секогаш можам да најдам нешто што ми се допаѓа од тоа што го барам и се совпаѓа со стилот што го носам. А и да го начекам на добра цена/распродажба. Последно пред 2 недели земав 2 фустани и 1 дуксер за околу 1160 ден. Имаше промоција 3 парчиња на цена на 2. Обично Ваикики ми беше прво место за влегување, но во последно време ништо класика не можам да најдам.
Цените стандард за продавниците од ист ранг(Зара, Бершка и сл иако морам да признаам дека цените рипнаа, а квалитетот се спушти, веднаш се пуфкаат, излитуваат, избелуваат…). Асортиманот е тој шо е, не е нешто спектакуларен, ма да кај нас секогаш се носи пониска класа облека за разлика од други земји. Јас го чекам првиот попуст, ме интересира колку ќе спуштат цени, зашто во Романија во Х&М ги има едни од најголемите попусти и буквално се наоѓаат солидни производи за многу ниски цени.
I zaboraiv da si kazam… spori na kasa auuuuu proliiv, ili pojma nemaat ili ne se uste opraeni, neznam. Amaa ke Puknis od cekanje, ti se ide se da ostavis i da izlezes