леле кученцево срце...мислам дека нема некој а да не плачел на филмов бтв се заљубив во расава пре слатки сеее
Филмот го гледав заедно со две другарки - во темница ... не се погледнувавме една со друга за да не се видиме дека липаме ... на крај не се издржуваше веќе и почнавме гласно да плачеме, подавајќи си палома. Филмот е прекрасен, базиран е врз вистинита приказна ... вреди да се погледне (особено за љубителите на кучиња).
Преубав е филмот, предобар, се утепав од плачење. Овие денови стално плачам на филмови. Многу сакам кучиња, и јас имам едно, кое моментално е болно и не се знае дали ќе преживее, па згора и филмот и удрив на плачење. Ме погоди, ме трогна! Втор пат не би го гледала, ту мач фор ми, не би издржала!
Кога ќе се сетам колку само плачев на филмов! И намерно го гледав сама, непријатно ми беше цело друштво да ме гледа како плачам како мало дете. Трогната бев... Прекрасен филм!
Синоќа го гледав филмов. И плачев ко кишна година. Многу ме растажи. Од 1 до 10, му давам оценка 10.5
Просечен, жалозлив филм. Дечко ми го сака филмов, јас не бев нешто импресионирана, само натажена од реакцијата на Хачи кога умира Ричард Гир во филмот. Кучето е многу убаво и мило.
Куче да седи на едно место 9 години, па тоа е неописливо....и сето тоа поради неговиот најверен пријател - човекот. Филмов ако треба ќе го гледам милион пати ама никогаш нема да ми здосади. Неверојатен филм, како голем љубител на животни, не останав рамнодушна па заплакав. Колку трогателна сторија и тоа базирана на вистинска приказна...прекрасен филм, најдобар!!!
Филмов е немам зборови.. 20 минути плачев, -Плачев? - Не, липав... и неможев да се смирам.. Ме потресе фактот што едно куче 10 години го чекаше својот пријател - на истото место во истото време , ме потресе неговата лојалност, верност истрајност, ме потресе фактот што на кучето никако не може да му се објасни, тоа никако не може да сфати дека залудно чека!!! Го пишувам ова и повторно ми доаѓа истото чувство
Извонреден филм.Се изнаплакав...На други филмови жал ти е ама ај само филм е,а тука бе според вистинска приказна...Жално,многу жално....
Девојки каде можам да го гледам со превод филмот...се одлучив по вашите пофалби ако сакате кажете ми каде го има со превод
Синоќа го гледав по вторпат со сестрами. И повторно се изнаплачав ко луда. Мислев нема, ќе издржам зошто веќе знам што се случува, ама пак неможев да издржам. Буквално грлото ми се гушеше кога му ја гледав таа тажна фацичка. Ахх, срценце верно. Гледајте го, прекрасен е филмот.
На Едо го даваат стално, го имам гледано 2-3 пати. Преубав филм, стварно, секогаш успева да ме разнежни и трогне. Доказ дека кучето е најдобриот пријател на човекот.
Немам никогаш толку плачено на некој филм,буквално цел филм плачев. Немаше за мене посебна сцена,абе целиот 1 саат и 28 минути не прекинав да плачам. Немам коментар,подобар филм не сум погледнала. Вреди да се одвои време за него
Прекрасен филм. Го имав подолго време симнато и конечно го гледав. Пукнав од плачење. Колку што можев трпев да не се расплачам ама не можев да издржам, а кога дојде сцената Спојлер кога после 10 години жената го виде Хачи на станицата не можев повеќе да се возрджувам и на глас се расплакав, залипав. Многу ме трогна филмов и тешко дека ќе го заборавам. Филмов уште еднаш докажа дека љубовта и приврзаноста на животните (особено кучињата) кон човекот е поискрена и посилна од онаа помеѓу луѓето и дека тие се најискрените пријатели што некој може да ги има. Тие безрезервно им ја даваат сета своја љубов на своите сопственици и не очекуваат ништо за возврат освен малку љубов и внимание, кои кога ќе ги добијат остануваат нивни најверни пријатели засекогаш.
Прекрасен филм!!!! Секогаш плачам кога го гледам. Прекрасна вистинска приказна.Полна со љубов и чувства.
Ретко кој може да остане без солза на овој филм,ако е човек во прашање бидејќи има луѓе без осет за нив не се вакви филмови.