И кај мене исто покажува. За еден производ на пример, шипингот е ист со цената на производот. Ако нарачам повеќе производи, шипингот уште повеќе накачува. Некако не ми се исплаќа да нарачувам, освен можеби ако се прави заедничка нарачка со некој друг, па да се дели шипингот. Ама и така е многу
Јас еднаш до сега дали сум успеала да начекам free shipping. Воглавно секогаш се наплаќа, помалку или повеќе. За последната нарачка само shipping-от ме чинеше 1000 ден. Единствен трик што успева за да биде пониска сумата е да бирате производи од нивните брендови од iherb.
Аммммммммм не....? Пробав, нема промени. За производи во вредност од околу 1500 денари имав шипинг од 1500+ денари. А што и да делиме, колку повеќе производи се ставаат во кошничка - толку поголем е шипингот...
А пред маските колку е, $9? Најверојатно сакаш да купиш тешки производи, затоа е толку. Јас за нарачка од околу 60+ долари платив 10-11$ шипинг.
Нема врска, пробав и јас, пак ми е шипингот висок. Еден производ (тврд шампон што го нема кај нас) сакам да нарачам, околу десетина евра е, маската е две евра, шипингот ми доаѓа 15 евра. Па за тие пари уште еден шампон ќе купам. Десетина евра е цела нарачка, околу 100тина грама е. Шипингот е повисок од цената на производот. Навистина не се исплати да нарачуваш.
Порано се исплатеше да се порача, но веќе не. Ем шипингот им е ненормално покачен ем ако порачаш многу за да ти се "исплати" ќе си платиш на крај царина, ддв и се на куп.. Ем цените им се драстично покачени од пред 2 год.. Барем на тие производи јас што ги купував секој месец за мајка ми.. Повеќе ми се исплати од косово/бугсрија/Грција да купам на крај..
Многу е тоа шипинг.За кој шампон се работи ако не е проблем да споделиш? да пробам со производи кои намалуваат шипинг.Шипинг сејвери.
Kitsch шампони. Не се секогаш достапни, rice water protein shampoo конкретно. Додуша, синоќа со биотин шампонот пробував чисто да видам колку би ме чинел шипингот. Јас сакав директно од нивната страна да нарачам, ама немам Pay pal. Не дека поевтино ќе ме чинеше на тој начин, ама дека сакав да го пробам, би нарачала бар еднаш.
Јас пред неколку дена подигнав пакет кој стигна за некои 20 дена во пошта, со 3 кутии фолната на now, и пудрата enough collagen, се вкупно ме чинеше околу 2800 ден, ништо плус не доплатив кај нас а очекував според искуствата ваши. Само шипингот беше околу 500 ден, ама пак ми се исплатеше, кај нас една кутивка фолна е 1700 ден. Инаку да, се им е поскапено од порано
Како ли се уште нарачувате се чудам, на речиси 2000ден сметка, над 1000ден ми доаѓа шипинг… Чаре некое..?
зависи што нарачуваш и тржината на истите, стави и промо код, плус по обична пошта , за некои работи се исплати. Ја за секоја нарачка нов профил си правам за да имам 20% попуст.
За по обична пошта зборувам, за останатите опции не ни правам муабет. За промо кодови од каде или само при креирање на нов профил?
секоја недела има промоции со нив кодови за одредени производи, за тоа треба да ги следиш. Додека секој нов профил има 20% попуст за првата нарачка со промотивниот код NEW24.
Како зависи од тежината јас пак не разбирам, кога производи со речиси иста тежина(разлика неколку грама), едниот промовиран, другиот не, има повеќе од дупло разлика во цената на шипингот?!