Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

iHerb.com искуства и препораки

Дискусија во 'Тело' започната од stayinline, 10 април 2014.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.760
    Допаѓања:
    3.045

И мене не ми е јасно. Многу сакав да нарачам некои работи уште одамна, ама се откажав.

2. Evelynn

Evelynn Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Девојки моментално има попуст на NOW суплементи (со кодот 28NOW, мислам до 2ри Октомври важи) ако ви треба да се опремите за зимските месеци. Now и онака се поефтини на iherb отколку кај нас во аптеки, а сега со попустов мене ми излезе како да не плаќам достава.

3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.760
    Допаѓања:
    3.045

А, сума-сумарум, нема да ти дојде горе-долу исто како од тука да ги купиш? Баш сега проверив, шипингот е висок.

4. Evelynn

Evelynn Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Не, поефтино ми доаѓа, прееска бев да споредам цени во аптеки. Секако ако купуваш 1-2 витамини може и нема да се исплати, мене 4 ми требаа и со попустот ми излезе како без достава. IMG_2602.jpeg

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    За колку време ви стигаат нарачките од iHerb? Пред една недела направив нарачка, пишуваше да ја очекувам на крајот на ноември, почетокот на декември. Многу ми се виде некако, од Али побрзо ми стигаат сега, за три недели, ова мислев побрзо ќе биде.

6. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Обично за 3 недели стигаат во пошта кај нас. Е сега ако ти е доставата во Скопје, може во пошта да ти стои порачката уште толку пред да те известат да си ја земеш.

7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.353
    Допаѓања:
    12.564
    Има некое чаре/начин за пониска цена на достава од странава?

Со стандарден начин на достава(не ДХЛ/ФедЕкс), доставата испаѓа поскапа отколку производите… :drunk:

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    Screenshot_2024-11-09-16-56-20-348_com.android.chrome-edit.jpg

Нарачај го и ова и види дали ќе ти се намали шипингот.

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Се намалува ама која е поентата да дадеме 100+ ден за нешто што не ни треба за да се намали шипингот за околу 50 ден на пример? Ако нарачаш повеќе вакви производи ќе се намали и шипингот повеќе ама ќе дадеме повеќе пари за производиве така да не ја сфакам логиката да се порачуваат рандом производи што не ни требаат само со цел сумата за шипинг да се намали. Реплицирам бидејки истото веќе го имам прочитано на истава или друга тема и стварно не ја разбирам логикава.

10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    10.672
    И јас исто се чудам. Шипингот е тој, што помали продукти се нараачуваат помал шипинг и обратно.

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    Искрено, не дека нарачувам којзнае колку оттука, прва нарачка ми беше, веројатно и последна, не верувам дека пак би нарачала. Зедов тоа што сакав да пробам (ги нема тука тие производи засега), ако се навистина ефективни, може би нарачала пак, но не верувам. Платив помал шипинг иако зедов производ плус, вкупната сума што ќе ја платев ако не го земев ова дополнително, беше некаде над 2000 денари, а вака платив околу 1700 денари.

12. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.944
    ја па за секоја нарачка правев нов акаунт само заради 20% попуст за прва нарачка. И наместо 2 шишиња во едно, правев две порачки по едно. Ама кој си има мака и мејлови ќе смислува само за да заштеди.:|

13. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.000
    Работата е што не секогаш цената на новиотпроизвод и намлувањето на шипингот се пропорционални.

Пример некогаш за производ од 100ден. шипинг ќе се намали 200. Има некогаш и акции за тестер производи кои се некои 20-30 ден, а шипингот ќе се намали за далеку повеќе.
    Значи со додавање не го намалуваш само шипингот туку целокупната сума во кошничка ти се намалува

Таа е логиката

14. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Ако има такви случаи тогаш јасно. Баш пишете ако има и други производи што намалуваат шипинг повеќе одколку што е нивната цена, јас такво нешто не сум начекала. Производот погоре го комбинирав со различни производи и не ми намали шипинг повеке од 50/60 ден. Тестер производи ги бараш во категоријата Trials така?

15. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.000
    Да во трајлс.
    Не нарачувам и јас кој знае колку често ама коа си правам залиха од витамини така 2-3 недели може ќе следам и ќе начекам нешто.
    Еве пример што имам нарачувано за џабе пари и пониска достава

IMG_5908.jpeg
    IMG_5907.jpeg

На Waverly Raven и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  16. Bamby25.

Bamby25. Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Здраво, молам за совет на 24.10 24г. Направив нарачка, но бидејки прв пат нарачувам од мој акаунт незнаев дека поголема сума се царини. Сега незнам дали само ДХЛ царинат или и МК пошти исто? Досега нарачував преку други и не ми било толку грижа, сега касни пратката обично за околу 2 недели стигало, молам совет, во секој случај не е мала сумата и ми е страв дали ќе стигне нарачката или да кликнам рефундација дур имам време?

Прикачени фајлови:

17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    776
    Над 90евра подлежи на царински трошоци колку што знам, ти немаш толкава сума.
    Јас сум нарачувала околу оваа сума и не сум имала проблем.

На Bamby25. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Сум порачувала многу пати од iherb, ама сега за прв пат порачката ми е на царина. Од петок е на царина пратката, уште немам добиено никакво известување од нив.
    Вкупната сума е $86, ќе видам колку ке имам дополнителни трошоци ама ако е вака и со скап шипинг па и ддв/царина на пратката не се исплати воопшто.

19. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    4.598
    Јас пак пред 2 саати порачав за околу 90 долари и сега го читам твојот пост :whew: ...се надевам ќе ме одминат и овој пат (fingers) иначе јас нарачувам најчесто суплементи и имаше сега попуст на некои работи и можев да ја поделам нарачката на два пати ама ќе требаше два пати шипинг да плаќам...ако толку неам среќа тоа е...имам и друг пат нарачувано преку 80-90 долари никогаш не сум заглавила на царина ќе видиме како ќе биде овој пат