iHerb.com искуства и препораки

Дискусија во 'Тело' започната од stayinline, 10 април 2014.

1. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Немав царина за среќа, само 150 денари дополнително ми наплатија, веројатно за отварање на пратката.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Ќе видиме како ќе испадне кај мене, се надевам немат да ме царинат или барем ДДВ само...сигурно заради тоа што имав 5-6 кутии со витамини и сигурно е поголем пакетот па им е паднат во очи

3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.078
    Допаѓања:
    9.374
    За IHerb плаќате ДДВ овде кога ќе стигне? Едните витамини ми се 1967, другите 780 двете со вклучена достава. Над колку се плаќа ДДВ за витамини?
    И која пошта ги носи?

4. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Зависи што метод достава си одбрала, или ДХЛ или Македонска пошта
    Иначе досега само два пати ми завршила пратката на царина и тоа еднаш за пратка од 5000 ден платив 500 ден, и јас незнам зошто, 200 и нешто беше за отварање на пратката, 200 и нешто за нешто друго, и еднаш пратката по грешка ми беше пратена по ДХЛ и платив вкупно трошоци околу 2700 ден за пратка од 3000 денари

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.078
    Допаѓања:
    9.374
    Значи одбрав пошта, ДХЛ претпоставив дека ќе е оган и пламен, не знаев што е другото. Фала за одговорот.

6. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Епа тогаш по Македонска пошта ќе ти стигне...кога ќе биде превземена од Мк пошта ќе ти стигне на маил и ќе можеш да ја следиш пратката на нивната страна...ако ти ја земат да ја отворат од царинската испостава ќе видиш на линкот за следење ама ретко тоа се дешава...од 10 пати еднаш ми се деси само и тоа прилично тешка пратка беше претпоставувам ради тоа им падна во очи

7. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.078
    Допаѓања:
    9.374
    А да не има некоја друга страница за витамини, ама да е со поевтина испорака? Пошто реално повеќе ми земаа за шипинг отколку што коштаат витаминиве..

8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    90.005
    За намалување на поштарина секогаш ставете во кошничка од корејските маски за лице, чинат 1-2 $, а ја намалуваат поштарината.

9. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Јас не знам за друга страна, мене искрено не ми е скапо, пошто секогаш порачувам работи што се поефтини или ги нема во мк, пример фолната киселина на Now овде кошта 1700 ден а таму ја земам 700, и доставата да ми е 700 пак ми се исплаќа...плус секогаш комбинирам работи и порачувам повеќе наеднаш и наоѓам работи многу поефтини него кај нас...пример кремот за околу очи што го користам, кај нас го продаваат 1600 ден таму го купив за 800, пудрата овде што е 1000 таму ја начекав за 450...витамин Д 120 капсули од 5000 единици ги купувам за 300 ден, мелатонинот што кај нас е 5 мг 30 таблети 550 ден таму наоѓам 120 таблети за 500 ден, само треба да ја пророшкаш малку страната

@Cosmi баш овде го имам прочитано триков ама кај мене не функционира сто пати ми е пробан...иначе имам приметено течни производи го зголемуваат шипингот, и прво си правам листи и после додавам производи ако нешто ми го зголеми шипингот за 200-300 ден го тргам од опција и готово

На Antebellum и Joanna28 им се допаѓа ова.
  10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    923
    Дај пример производ плс

Жени, многу пати сум нарачувала без проблеми, сега последниов пат во пошта рекле дека пратката ми е на царина, фалело фактура.
    Ќе оди утре мм да праша за детали, но ми текна и тука да ве прашам дали има некоја искуство и што е сега ова, што ме чека, каква е процедурата.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    90.005
    Мене секогаш ми намалува ова,со години, сто пати го имам нарачано, често и по 2-3 ставам во кошничка затоа сега не е на залиха:D
    IMG_4702.jpeg
    Еве и други маски меѓу кои и последната нарачка ми симнаа маските на Елизавека, симнуваат и тие од Mediheal ,Missha, Some By

Прикачени фајлови:

• IMG_4700.jpeg
      IMG_4700.jpeg
      Големина на фајлот:
      149,2 KB
      Прегледи:
      21
    • IMG_4704.jpeg
      IMG_4704.jpeg
      Големина на фајлот:
      97,5 KB
      Прегледи:
      21
    • IMG_4701.png
      IMG_4701.png
      Големина на фајлот:
      252,8 KB
      Прегледи:
      22
    На l0vekim, doubleinfinity, Joanna28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.078
    Допаѓања:
    9.374
    @doubleinfinity ќе ја пророшкам страницава, јас за сњфте само тоа што ми треба купив..

Сакаш да кажеш дека ако земам од маскиве ќе ми намали краен износ?

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  13. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Ќе ти стигне писмо на домашна адреса кои документи треба да ги собериш, и после или ќе треба да ги пратиш по пошта или најлесно на маил....мене ја ми бара целосната нарачка, износот на нарачката и колку сум платила ( направив screen shot на нарачката, на платеното од е-банкинг) и го пратив на маил...е сега истово го направив ден пред да ми стигне известувањето зошто читав искуства од форумов во некоја од темите сма никој не ми одговори од царина зошто немав нивно бројче ( тоа го пишува ма писмото и го поврзуваат со нарачката) ... од кога ги пратив на маил документите, нарачката ми тргна во рок од некој саат ( ја следев цело време на страната од мк пошти)...повеќе дремеше на царина да добие бројче, едно 6-7 дена сигурно, после се беше брзо

@Cosmi баш ќе пробам следен пат и ќе споделам искуство, имам читано баш на форумов за овој трик ама кога и да сум пробала не ми успевал

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    90.005
    Да, го намалува шипингот.
    Пробај со овие маскиве што ги ставив за пример.
    Јас повеќе од 7-8 $ немам плтено повеќе поштарина.

15. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.078
    Допаѓања:
    9.374
    Сега прв пат порачував, ама за следната порачка ќе знам. Фала за инфо.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    923
    Фала на споделеното. Не разбирам зошто се искомплицира ама ајде ќе видиме што ќе кажат. Не е проблем ако е за вакви работи само ќе се среди. Јас си помислив да не ми бараат сеа пари па ѓавол и пол нарачката да ми излезе

17. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    мене ми наплатија 500 ден за пратка од 5000 ден,зошто како, не ни прашав, само сакав да се заврши постапката

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Заврши работа? ме интересира колку ти наплатија

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    923
    Исто како што ми пиша, стигна писмо со инструкции, пративме тоа што го бараа и еве нема уште ништо.
    Сега гледавме баш да не сме го згрешиле е-маилот и видовме дека пишува со големи букви: ДОКУМЕНТИТЕ ДА БИДАТ ВО PDF ФОРМАТ.
    Како слики пративме (facepalm)
    Ти како прати?

20. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.936
    Јас документот од Iherb она што е нарачката го пуштив во пдф а уплатите на слики ги имав така ги пратив...и тоа маилот го пратив во 2 часот пратката во 4 веќе пуштена за мојот град...имаш на гугл бесплатни претварачи од слики во пдф направи ги и прати ги пак и обавезно пиши го бројот на декларацијата за да можат да знаат за која пратка се документите