Порачав по грешка Ашваганда а не планирам да ја пијам, ако ја сака некој можам да му ја продадам https://www.iherb.com/pr/swanson-fu...-100-vegan-capsules-450-mg-per-capsule/109031
@doubleinfinity и @Joanna28 ви ги прочитав мислењата на претходната страна, сакав да ве прашам до која сума ви беше нарачката ( од прилика), зошто ги пратиле на царина ме интересира, да не е со некој лимит?
Абе законски секоја нарачка над 22 евра подлежи на ДДВ а над 45 евра и на царина и ДДВ ама искрено се зависи од цариниците...досега само 1 пратка по Мак пошта и 1 по ДХЛ ми ги отвориле и цариниле... шипингот зависи од работите, како што додаваш продукти обично шипингот се зголемува а за другото прочитај го постот над мене
4625 мкд. И претходно сум имала такви суми не било проблем. 90 евра мислам беше лимитот. Сега е заглавена поради недостаток на фактура.
Уште, не знам дали дека празници фатија... вчера дури напишаа на ова што следиме од мак.пошти дека 'пратката е пренасочена'. Ќе одам денес во пошта да прашам
Сигурно ради празниците...јас имав една пратка Ск беше дојдена од средата, дури вторникот стигна во мојот град Иначе вака мене ми пишуваше, па на 24ти ми стигна писмо, одма истиот ден им пратив документи, на 25ти беше беше дојдена пратката во мојот град
Кај мене исто недостасува фактура, ама како од македонски пошти да е пишано тоа, баш ќе видам од компјутер како е. Фала ти што ми помагаш
За тоа сме тука, да си помагаме ...еве што им пратив на маил се сеќавам во 2 часот пратив во 4 часот беше статусот беше сменат на испорака и другиот ден ми дојде нарачката
Еве денес картонче ни стигна за подигање и пишува дека при врачување треба да платиме 850мкд. За што се овие пари знае некој??
Искрено не знам...јас платив некаде 500 од кои колку што видов 250 беа за отварање на пакетот другите за незнам што...само сакав да платам и да си ги земам работите не ми беше гајле ни што е за што...имаше на кутијата со пенкало пишувано 100 за отварање 50 за писмото незнам колку за што, да прашаш ќе ти кажат што како, јас очекував ДДВ да платам мојата нарачка беше околу 5000 и кога ми рекоа 500, само платив и да ме нема беше работата
Не знам и јас а и во пошта не знаат, ете плативме за отварање и некаква поштарина друга појма немам. Ѓавол и пол витамините