Јас пак мислам поефтино е од Мк па од тогаш уште неколку пати си порачав, среќа од тогаш другите нарачки така ми поминаа без ништо...јас и витамини и шминки и козметика порачувам
По грешка сум нарачала капсули Ашваганда од Свансон (ми стоеја во корпа па така и нив сум ги штиклирала со другите витамини) а не планирам да ги пијам, ако на некој му требаат може да му ги продадам, не се отворени воопшто,има 100 капсули во пакувањето.
До дома ви ги носат пратките (Скопје)? Не верувам дека е така ама да си прашам пошто нема да сум тука.
Картонче остава поштарот и си подигаш од пошта во рок од 8 дена. Кај мене се случува покасно да го достават картончето, па откако ќе стигне уште 2-3 дена да има до рокот.
Пратката стигната е во Скопје уште на 28 Мај а немам добиено ливче за подигање. Ви се случило вакво нешто?
Да не е заглавена на царина? иначе јас сум од друг град Скопје стигнува еден ден, во мојот град секогаш стигнува другиот ден...освен еднаш кога ми заглави на царина
Од која општина си? Јас имав ваква ситуација со пратка од Полска(контактни леќи). Скоро месец дена немаа абер да ми ја достават, а беше во поштата во Карпош. Немаат поштари, а и тие шо ги имаат се ужас. Ако не отидев таму на лице место, да им висам над глава, немаше ни да ми ја достават. Зависно во кој реон си, оди лично во поштата со тракинг код и инсистирај да проверат каде е и да ти ја достават.
Јас чекам , на 2-ри пратката пристигна во Скопје, на 13-ти во пошта (Карпош), денес ке отидам да ја побарам таму.. Првиот пат, како се апдејтна на апликацијата дека е во пошта пратката, утредента ми ја донесоа дома.
Да се цитирам, пратката ми била уште во пошта 2, царина. Све си мислам овој пат ќе треба да платам нешто плус...
Колку пари ти беше пратката и колку производи? Мене досега само една пратка ми е заглавена на царина ама беше тешка, имав едно 7-8 кутивчиња витамини порачано
Околу 3300 ден е пратката, треба да се плати нешто плус, треба постапката преку мејл да им пратам податоци бла бла. Над 30 евра пратка, на тепка ви е дали ке ви наплатат ддв/царина, така ми рекоа во пошта, зависи кај кој ќе се паднел предметот..
Да, ја знам постапката и јас ја иам поминато, а за другото претпоставувам дека е тепка ама досега секој месец порачувам може 1 година само еднаш ми ја царинеле...и прати им брзо податоци одма ги сработуваат предметите, сега може малку ќе забушаваат ако се по одмори иначе мене одма ми го сработаа предметот за 2 сати
Да, сега пролистав наназад, те прочитав, лошото е што идам на одмор од сабота и јас, чуствувам ќе окапе во пошта праткава... Инаку 4 производи имам во оваа пратка.
Девојки помош.Имам за нарачување суплементи во вредност од 10000 денари кои што мора да одат само преку ДХЛ опција.Јас сум тотален баук во врска со И-хербов не сум нарачувала никогаш ништо а хитни и битни ми се.Ве молам упатете ме како оди со царина?
1000 е општо за Скопје, а 1003 е за Карпош. Доколку си од Карпош оди во таа пошта, или ако не, оди во таа на железничка.
Ќе те изгорат...јас имав нарачка која по грешка од страна на Iherb беше пратена по ДХЛ наместо Локална пошта...за нарачка од 3000 и нешто денари платив ДХЛ трошоци и царина 2700 денари...ама беа многу фер и бидејќи беше нивна грешка сите пари за дхл и царина ми ги вратија....зошто мора преку дхл? голема е нарачката? мислам ако е над 1кг мора преку дхл...ако е такa поубаво подели на две нарачки и плати две достави него дхл трошоци и царинa