Да над килограм е,имам 12 разни кутивчиња суплементи ајде да пробам на две д ај аподелам да видам.Може ли ако нешто не ми е јасно да ти пишам пп?
Мојата пратка со витамини повторно заглавена на царина. Т.е во пошта е, ама нешто проблем со царина. Претходниот пат ме одраа 800ден, сега ќе видиме. Не разбирам. Може 15 пати претходно сум немала никаков проблем.
Оф...јас сега имам две едната е мала само со 3 производи се надевам ќе помине следната има повеќе производи ќе видиме...мојата прва кога заглави се јавив преку еден пријател во царина директ ми рекоа сите пратки над 23 евра ќе се царинат од сега, ама од тогаш имам 3-4 што поминаа без проблем, ќе видиме сега, изгледа зависи во чии раце ќе падне...искрено мене и со 800 ден плус ми се исплаќа зошто кај нас изгор се витаминиве а таму наоѓам преефтини по 300-400 ден нешто кај нас чини 2000 ден
Еве само што го донесе поштарот картончето, пишува треба да се доплати 134.00 се надевам ова е 134 денари ако е толку, не се нервирам. Минатиот пат кога платив 800 демек нешто недостасуваше фактура, па праќавме меил па на крај ни наплатија. Очигледно има некои промени во царина. Инаку, во право си за цената на витамините кај нас и на iherb, навистина се исплати, еве и да наплаќаат.
Мислам дека тие се парите, штом не ти побараа фактура значи ништо не ти царинеле само ја отвориле пратката и сега за тоа ти наплаќаат обично на кутијата пишува за што колку пари е пример 50 ден за отварање 100 ден за некој документ мене тогаш ми наплатија 100 ден за документот тој што требаше да се пополни итн а за цените мене искрено ми се исплаќа, пример нарачувам магнезиум за 500 ден кај нас што кошта 1500, пробиотик исто за 500 ден кај нас кошта 500 ден само за 5 дена и така...мене ми се исплаќа
Како бе така сите пратки на 23€ да се царинат?! Нели законот е над 90€ за царина или се сменил законот?!
Толку платил беше мм, 134мкд платил, му рекле царината проценила дека треба да се наплати 134 мкд. Е сега кога го донесе пакетот, реално беше тежок, да не е за тоа, имав 4 производи ама едната кутија мн тежеше.
134 нема шанси да се за царина, штом не ти побараа фактура на која основа царинеле кога не знаат цена на производи затоа фактура бараат, значи само за отварање ти е ова, виделе 4 работи си рекле малку се и го затвориле пакетот а им паднал во очи ете дека бил малку потежок ДДВ се плаќа над 23 ама така тие викаат ќе се царини, всушност само ддв се плаќа,иначе над 90 е царина, јас еднаш имав пратка 89 евра и само ДДВ платив
Јас да апдејтнам, не стигнав да напишам мејл и пратам процедури, заминавме на одмор во саботата.. И ете го поштарот ѕвони понеделник сабајле, пратка имате, треба 150 ден доплата ( по читаните инфо тука, претпоставувам што го отвориле пакетот), договорив каде да го остави и готово, заврши патешествието.
Значи се откажале, супер за тебе, иначе процедурата не е ич комплицирана само се чека, правиш скрин шот на нарачката и на платеното ги конвертираш само во пдф и праќаш по маил, ова е веќе кога ќе имаш писмо дека им требаат податоци зошто секој предмет има бројче па мораш да го наведиш во маилот