Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

INSANITY workout

Дискусија во 'Фитнес' започната од ivana20190, 23 јуни 2012.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Девојка сака убаво обликувано тело и функционално.
    Тоа само со вежбање аеробик не се постигнува.
    Сум вежбал Инсенити и исто како тебе се чудев од резултатите.
    Резултатите беа затоа што се троши многу,а се јаде помалку и се средува исхраната заедно со вежбањето.
    И јас немам искуство само од интернет,вежбам од мојата 16 година со паузи нормално.
    Последниве 2 години сум тренер на луѓето и имам доволно клиентела,не ми треба да ми кажеш што сакаат жените.
    И не ми беше поентата тука да аргументирам кој пристап е подобар,поентата ми беше дека инсенити е ок програма,но не е најдобрата за да ти даде убаво тело.
    И од кога вежбам со паметен пристап ги добив овие резултати.
    Нормално не се замарам како ти што правиш со диети или двојни стандарди.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Kои двојни стандарди?
    Јас сум многу против диети, само што јас почнав на диета од други причини, само свесно као руски рулер знаејќи и подговтена на тоа дека може да си направам јојо ефект или лошо на организмот.
    Јас на никој не сум го убедувала да почне со диета или дека диетите се добри.
    Јас не сум нит тренер нит експерт па уште помалку, само кажувам така како што учам и гледам од некој си.
    Инсенити си е топ за оформување на убаво тело и за слабеење првенствено, зашто се топи многу сало и за добива на кондиција и еластичност.
    Со аеродбик се прави добро тело ако се вежба правилно и ако се има добар инструктор.
    Инсенити не е аеробик, има инкорпорирано вежби од спортови во него, кои ги вежбаат професионалци.

Башка со тебе нема докажување, не ни сака да се докажувам со човек кој мисли дека жена може да добие црнчеки задник од плочка сплоснат само со тегови |(
    Поинтлес ми се дебативе со тебе, ништо паметно не научив освен калориски дефицит и тегови и тежина.
    Имаше време кога Х-мен и Елементал коментираа и даваа убави совети и мислења, ама умре тоа време, сега настапи ти на сцената и само ти си во право офкорс, сите ние сме лаици и поима немаме.
    Самобендисаност до плафон.

На Golden, garthok, vickyy90 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Ок високоинтензивен аеробик или маркетинг подобар за високоинтензивен тренинг со сопствена тежина.
    Се што вклучува аеробичниот метаболизам може да се рече аеробичен тренинг.
    Се што е кратко и интензивно се вика анеробичен тренинг.
    Инсенити ги има двете,но после 4 месец резултатите се намалуваат.
    Кажи ми како тогаш девојкава го изградила телово?
    https://www.youtube.com/watch?v=lDzR1R2YHmU
    Јенифер сетлер?
    https://www.youtube.com/watch?v=owP4elxcO9w
    Еве ти како девојка крева 2 пати повеќе од својата тежина и не изгледа како што ти мислиш.
    https://www.youtube.com/watch?v=Os12Cxtyyrk

4. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Ужасна грешка. Проблемот со Инсенити е тоа што едноставно не е за секој. Многу луѓе се навикнуваат на вежбите ги издржуваат, а не се свесни дека го исцрпуваат телото. Кога телото е исцрпено не само што не губи туку и задржува се што ќе внесе бидејќи осеќа дека е во дефицит. Кај тебе може одлично влијаело бидејќи имаш солидна функција на срцето, меѓутоа не секој организам исто функционира.

5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.712
    Jас планирам да почнам деновиве. Веќе еден месец вежбам други вежби, последниве две недели континуирано, со еден ден пауза. Сакав да прашам, дали е задолжително да се придржувам до режимот на исхрана? Немам вишок кг, туку сакам да направам повеќе мускулна маса.

6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.712
    Официјално е, од денеска почнав. Не планирам да се придржувам до режимот на исхрана, само ќе се трудам да пиjам повеќе вода од обично. Едвај го издржав тестот, на загревањето имав забрзано дишење веќе, ама кога се сака сѐ се може! :)

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    НЕ можеш со програмава да создадеш мускулна маса.
    Има многу повторувања и скокања,дизајнирана е за топење маснотии не за мускулна маса.

8. ansi.i

ansi.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    24
    некој вежба фокус т25? :D

9. fitness-girl

fitness-girl Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    јас од денес пранирам да почнам со т25 ,завршив две рунди од Insanity и мислам дека е доволно сега преку лето ке ја везбам т25 и ке трчам :D

10. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    ќе може некој да ми даде линк од вежбите? :) :)

11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.712
    ^ Прелистаj ги првите страници од темава, има линк од торент таму.

12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Дали некој ослабел со овие вежби и колку кг? Со каква исхрана? Дали пред да почене да вежба Insanity бил физички активен?

13. blondy.m

blondy.m Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ај ако може некој на skype да ми ги прати комплетно? Фала :*

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
  15. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    каде има распоред за исхрана?

На kristii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Мислам дека е повеќе за слабеење.Почнав да ја вежбам,ама издржав само неколку дена :(

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Колку мотивира овој Шон Ти или како и да се вика, секоја чест. :clap: Ја симнав цела програма и од понеделник почнувам. Нема одложување. :muscle:
    Имам кондиција колку-толку, се надевам дека ќе можам да станам од кревет наредниот ден. :D

18. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Почни од утре ;)

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Немам време утре, а ни задутре. Испланирано е од понеделник, озбилно. :lol:

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Јас ја имав почнато пред некој месец ама ми се виде напорна. Накачив некое килце и се рашив пак да ја почнам.
    Само што го завршив Fit test денес, и ме болат мнооогу мускулите на нозете поточно тие мускули над колениците :(
    Switch kiks: 100
    Power jacks:55
    Power knees:60
    Power jumps:45
    Globe jumps:15
    Suicide jump:x
    Push up jacks:20

Е сеа тоа што е Suicide jump не го правев. Едноставно не можам најобични склекови да правам, а ова се склекови плус како посткокнувања ајде така да ги кажам. Не знам колку е правилно што ги скокнав ако има некој да ми одговори.
    Место нив правев подигнувања на раце, со нозете т.е. колениците потпрени на кревет.

И не ги правев паралелно со видеово од причина што си задавав малку повеќе одмор.
    Планирам вака да си продолжам со ова темпо, сметам дека е подобро повеќе време дневно да потрошам на вежбиве ама да успеам поголем број од нив да направам одколку во една минута да речеме направам пола од тоа што сега сум го постигнала.

Според тоа што имам прогуглано за овие 30 мин колку што траат овие вежби се согоруваат 250 калории што ми е малку чудно :?: нели е многу тоа?