па ке гледам да се придржувам кон исхранта од Insanity, барем со 3 од 5 оброци, и измеѓу blocks....колку што гледам воопшто не е комплицирана ниту исхраната, ниту начинот на приготвување.... п.с. а тоа 6 што ти значи ( не се разбирам многу во тој дел)))
Видов али не очигледни се зависи колку % телесни масти имаш и да стигнеш до некоја нормала треба време. Нормално здраво е да се губи 1-2 % секоја недела.
Епа дечко забуна правиш. Очигледни значи видливи со голо око а не да го постигнеш тоа што си си го зацртал.
http://www.atletiks.mk/motivacija/motivacija-za-transformacija/112-progress Ова е мојот прогрес од 2011 до сега Бодибилдингот е мој спорт
http://www.facebook.com/groups/bootcampkej/ Јас давам бесплатно 21 дневна програма термините се Пон/Сред/Петок во 18:00 Се вежба надвор и се вежба ефективно и за разлика од аеробикот се вежба со сопствена тежина и е предизвикувачки. Програмата е бесплатна затоа што сакам да соберам што е можно повеќе луѓе,да се промовирам самиот себе како тренер и секако да покажам на скептиците дека јас носам резултати Сите што сакаат се добредојдени а резултатите ќе бидат очигледни.
Дечко алал да ти е, само тоа имам да ти кажам Како тебе, и јас се обидувам на луѓето околу мене да им објаснам дека „диета„ не постои, туку постои режим на исхрана. И дека со тие краткотрајни интервали на не-јадење и напорни тренинзи само губат драгоцена мускулна маса која тешко се заработува. Вежбањето треба да е континуирано, а не само пред летото (пошто гледам дека темава дури сега се разработи ), и исхраната треба да е умерена. А никако да се гладува, бидејќи метаболизмот се успорува, а така ништо не постигнувате. Ќе се заглавите у една јојо ситуација, која цел живот ќе ве следи. Почнете со мали чекорчиња. That's the key to success.
Благодарам Golden Eye и јас тоа го практикувам и го кажувам на секој,али не секој е подготвен за промена затоа што нашето општество се уште размислува на комунистички стил на живот или играј сигурно. Од мали се научени дека мама и тато ќе ги хранат и затоа барат брзи решенија. Затоа и во недела со Кајгана тимот се пријавив на полумаратонот. Мината година го завршив за 2:03 оваа година гледам под тоа или просечно темпо 5:30 мин. Ако некој вика дека е лесно нека проба и ќе види дека не е,но искуството ми кажа како оваа година да го поминам подобро од претходната
5 ден Pure Cardio жива вода сум. Приметувам дека многу полесно ми иде, ме пуштија мускулите и побрзо ги правам вежбите Вчера 4. Cardio Recovery & Max Recovery мислев лесни вежби ама пола неможев да ги направам, многу комплицирани ми дојдоа А дечки со исхраната како? Јас јадам најнормално, незнам дали така треба Висока сум 168 а тешка 68 и сакам да симнам 10 кила, нели нормално е - 10 кг.
Калкулирај си ги дневните потреби овде http://www.atletiks.mk/vesti/ostanato/104-kalkulator-na-kalorii И следи ги калориите на myfitnesspal.com
Може да поставам тука едно прашање? Вежбам веќе скоро еден месец кардио вежби,се припремам за Insanity,но некако неможам да си воспоставам темпо со исхраната,ако јадам саат-два пред да вежбам,многу ми е тешко и неможам да вежбам,а ако нејадам пак немам енергија за да вежбам,исто и со водата-пијам исклучиво после вежбање иако додека вежбам ми се пие многу вода. И сакам да земам некои додатоци во исхраната(или како се викаат) за повеќе енергија за вежбање?
StefChef едно прашање... Тие стомачни и бицепсите исклучиво со Insanity ги направи или одеше и во теретана плус ?