Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

IP Адреса

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Tikve, 20 август 2010.

1. Tikve

Tikve Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Не можев да најдам соодветно место за темава ако воопшто постои слободно преместете, но би сакала да знам ако некој знае програма или веб страна од каде може да се добие IP Локацијата 8) (но точна) и се разбира за подрајето на Македонија. Тнх :*

2. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Си можела да прашаш во САКАМ ДА ПРАШАМ. Кој знае, ќе ти одговори.

3. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
  4. Lastbreath

Lastbreath Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    20
    Сакаш твоја ИП адреса или на некој друг да добиеш?

5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Твоја IP адреса можеш да најдеш, ама за друг малце потешко.

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Неможеш така лесно да добиеш нечија ИП адреса, ти треба некој опасен хакер или некоја жичка од каде што е поставен интернетот :)

7. Tikve

Tikve Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Не моја IP , туку од некој/а.
    Е пааа проблемот е шо ми треба само локација да најдам од некој... пошто IP то веќе средив да го најдам :) работава е сеа само за локација... ако знае некој некоја страничка...

8. Liebe

Liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    епа вака. не мора да си хакер ама треба одредени околности да ги наместиш.
    оди во run менито го има во start. во run напиши cmd.
    ке ти излези прозорче и напиши netstat -n ( со празно место помеѓу нетстат и цртичката.)
    ќе ти излезат сите IP адреси шо се поврзани со твојот компјутер. Првите 127.0.0.1 е твојата.
    Е сега.. треба на тој што сакаш да ја дознајш да имате остварено врска.. најдобро е преку скајп или месинџер. Друго се нека ти биди исклучено за да немаш голем број адреси.
    Оди на страна за барање ИП и напиши ја. Ако знаеш кој град е тогаш ке бидиш сигурна дека е таја.. треба да ги провериш сите и ке има од други држави.
    Се надевам ме разбра и бев од корист поздрав :)

9. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Не знаев каде да го поставам мислењето дали тука или во фб темата, се одлучив за тука бидејки сакам да дознаам чија е IP адресата.
    На фб денес ми стигна дека некој ми се најавил ми даде IP адреса и сакам да дознаам чија е.
    Дали знаете некој начин без полиција и такви ствари? Благодарам однапред :)

10. Ladybbc

Ladybbc Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    114
    Се извинувам ако моето прашање не е на соодветното место, бев хакирана и ми ја покажа ип адресата во вид на бројки и локацијата дали врз основа на тоа можам да дојдам и до други податоци?

11. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    Дали може некој што е се разбира повеќе, да ми каже како е возможно некој да ја користи мојата IP адреса?

Не зборувам за домашните со кои делиме Интернет и компјутерски уреди, туку сосема трето лице.

И воедно како може подобро да ја заштитам истата? Не да ја сокривам, туку едноставно да ја заштитам или што треба да сторам.

Однапред благодарам на одговорите.

12. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    3.685
    За ова има само една можност а тоа е да ти е вклучен ремоте десктоп програмот и да имаат акцес преку него до твојот компјутер. Друг начин за да користи нелој друг од друго место нема освен тој. Иначе ако е од комшии смени си пасворд на рутер и ќе немаш проблем, стај си некој покомплициран.