Благо што накиселува види некое од Вила Марија. А ако сакаш само благо (за со десерт што оди) НАМА онда.
Црвеното вино го сакам многу, но чисто никако само мешано со сок не е битно дали е домашно или од која винарија. Највеќе го пијам кога јадам пастрамајка.
Сте ги пробале? Ценава е вртоглава (поскапо е и Камник) а ме интерсира што е толку посебно да биде 20 евра?
Преценетo зa нaши услoви. Нaпрaвенo сaмo зa тип нa луѓе штo се сликaaт сo шишињa, демек видете ме кoлку сум префинет. Тие штo се дo 500-600 денaри се сo тaмaн квaлитет. Се клaдaм стрaнските винa штo се дo 20€ и пo квaлитет, кaј нaс би ги прoдaвaле зa 50€. Јер пoмoдaрствo, ништo другo.
Кога веќе го спомна Камник.... Ви препорачувам во најширок круг да ги избегнувате овие вина бидејќи лозовите насади на винаријата се на презагадено отровно земјиште во непосредна близина на Железара.
Не сум знаела Не дека пијам Камник секој ден ама за посебни прилики да. Не би ме зачудило да ти кажам
За тоа што се тероар вина, цената им е таман. Обрано е грозјето од еден насад само, па си носи карактеристичен вкус за поднебјето. Дека тебе ти менува нешто тоа, не ти. Тиквеш имаат супер вина, што ќе си ги даваш парите само за џабе Е сега, Grand Cuvee domaine Lepovo ми е на листа за пробување, тоа е околу 3000 некаде, ама тоа здравје, на зима, кога дојде Шиме Ама тоа само затоа што Шиме е љубопитен, и познавач на вина. Да не е тој, секако не би го купила сама Аууууу колку беше грдо последниот пат кога го пиев, ми се згрози
Епа поблаго е, мене баш за тоа ми се допаѓа многу. Само ова не го мешам со сок, другите да бидејќи не можам чисти да ги пијам.