Ахххх вино колку ми е на кеф Црвеното посебно го сакам . Знам и бело да се напијам но најчесто летно време
Црвено вино го обожавам сеедно кое годишно време е јас обожавам да го пијам не ми смета она кога викаат во лето црвено вино на топло не се пиело е како па да не јас и тогаш го пијам.
Дефинитивно црвено и само црвено винце Белото не можам да го поднесам, не ми е толку убаво како црвеното
Љубител сум на белите вина, а фаворит на сите времиња ми се шардоне, траминец и ризлинг. Без разлика на временски период мразам да ги мешам и многу се изненадив кога еднаш надвор од Мк ме прашаа дали сакам мраз и/или лимон во чашата вино Александрија Куве бело (куве е всушност спој од повеќе сорти или иста сорта со различна година на берба, пример тука- шардоне и ризлинг) ми е ново омилено откритие, за секоја прилика. Од црвеното го сакам вранец (Тга за југ) во ладните периоди и најчесто придружено со добра храна и Александрија Куве (вранец, каберне совињон и мерло) ми е исто одличен зимски вкус. Како потешки вина избегнувам да ги конзумирам во поголеми количини, па чаша/две црвено вино ми е доволно.
Во последно време многу ми се допаѓа и пијам црвено вино. Од белото добивам киселини, така да не го преферирам. И розето не е лошо
Зима црвено ,на лето бело. Од црвените И од белите а кога имам помал буџет доаѓа во предвид и Смедеревка и Кавадарка
И јас ќе се вмешам во темава Белото ич не ми се допаѓа,розе немам пробано ама затоа црвеното ми е најубаво повеќе од 1 чаша немам испиено ама не го пијам чисто туку со кока кола измешано.Само што после таа чаша испиена мене одма нозете ме болат не преферирам алхохол да пијам но знам со моите еднаш до двапати во годината фамилијарно да се напиеме вино.
Македонско црвено . Го пијам чисто, греота е да се меша вкусот му се уништува во спротивно . Немој одма да си помислите пијаница сум , несум пиела вино многу одамна можеби има пола година инаку го обожавам црвеното, ама не повеке од чаша ипол онака за подобро расположение и за здравје