1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Kако желбата да ја претворите во реалност

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од dogwoood, 11 јули 2013.

1. dogwoood

dogwoood Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Eпа вака зошто не видов дека има ваква тема отворено решив јас да направам :)
    имам многу неостварени желби а некои од нив навистина сакам да ми се остварат па затоа ке ве замолам ако некои од вас знае некои методи или постапки за тоа како да се направи желбата да стане реалност. Tоа за дување на роденденка свекичка никогаш не помага..
    имам пробано и неколку сајтови кои што се поврзани со тоа ама ништо не функционира |(
    A за овој сајт многу луѓе викаат дека ако ја напишеш желбата во него за 8 дена ке ти се оствари но притоа било многу страшо затоа во тие 8 дена постојано ке ти се покажувале бројките 8 и 11 и ке си имал многу визии. http://www.real-wishes.com/
    па мене ми е страв таму да направам желба.. ако имате некој предолзи или начини ве молам пишете :)

2. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    е овоа баш ми требаше. :)
    е како моиве 903849273520395 желби да станат реалност. :D
    Вчера ми беше роденден, па дував свеќички :$
    Секоја година си дувам свеќички, но, не од мерак туку да ми се исполнат желбиве. :D
    И ако ја напишам желбава на ова real-wishes.com демек ќе ми се исполни? :?: :D

3. dogwoood

dogwoood Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    па недека сигурно ке ти се исполни али многу луге викаат дека им се исполниле
    ама сепак како што реков страв ми е од тие визии што се појавувале :D

4. HollyWoodGirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    а ако напишам желба после 8 дена визии ќе имам? :?: :o :D
    а страшни се тие визии или? :?:
    а за што визии? :)

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Не дека верувам во ова, но ај ќе пишам.
    И онака не ми остана нешто попаметно да правам денес.

6. HollyWoodGirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    немој, визии ќе имаш. :|
    само незнам какви визии, дали смешни,глупави,хорор... :|
    сакам и јас да пишам, али страв ми е. :D

7. little.miss.sunshine

little.miss.sunshine Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    јас напишав желба што не е можно да се исполни за 8 дена :D
    сега шо ?

8. HollyWoodGirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    сега ќе имаш визии. :o чувај се. :|

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Абе какви визии, луѓе ?
    Пишуваше дека не е можно сите да имаат визии и дека не е ништо страшно ако немаш, но можеш и да имаш, зависи од личноста. Демек ќе ти се појавувале некои знаци дека желбата ти е на пат, на пример броевите 8 и 11 се многу важни. Кога ја напишав желбата, веднаш погледнав во часовник. Часот беше 14 и 33 а тоа значи 1+4+3=8 +3=11
    И такви некои други работи.
    Значи дека секој ден мораш да го посетуваш сајтот, да напишеш на едно ливче број 8 и во 11 часот и 11 пред огледало да го ставиш ливчето и 8 пати да ја повторуваш желбата, исто така требаше нешто и ливчето изложено на месечина да го оставиш 30-ина секунди така нешто... :D

Ај ќе видиме за 8 дена што ќе биде. :D

На pushmetotheedge му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dogwoood

dogwoood Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Eпа ај со среќа и пиши што се случувало во текот на тие 8 дена (дали нешто страшно) и дали ти се остварила желбата за да знам дали и ја да пишам :D

11. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    А од каде ги имате овие информации? Од живи извори или...? :^)
    Не можам да си претставам како може ако напишеш желба на икс сајт на интернет дека ќе ти се исполни (и тоа на англиски, али нема мн везе)... освен ако не стојат надмоќни луѓе позади сето тоа па дејствуваат...
    во секој случај, баш би сакала да ги читнам вашите искуства............ (за осум дена :) )

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    За осум дена секако дека ќе споделам искуство, ма какво и да биде тоа. Ќе напишам ветувам, па макар и да си останам само на пишување желбата по интернет сајтови. :D
    Нормално дека една желба не може да се исполни ако ја запишеш на интернет, тоа е многу логично. Но, сепак тука постои нешто друго што може да ни помогне желбата да се исполни.
    Самиот сајт налага секојдневно размислување и концентрирање на желбата, значи дека со самото тоа што сајтот го бара од тебе да направиш, како повторување осум пати и слични церемонии - ти размислуваш за желбата и се концентрираш на неа и почнуваш да ја чувствуваш, да ја сфаќаш како дел од тебе. Според некои верувања (некои луѓе веруваат а некои не) тоа е всушност законот за привлекување на нешта во животот или моќен процес на визуелизација. Кога на нешто се размислува, тоа истото се привлекува и самиот универзум ги придвижува работите, нештата и луѓето за нашата желба за се исполни. Поубаво објаснување има во книгата Тајната т.е. The Secret. :)
    Некои веруваат, некои не.

За осум дена ќе пишам, без разлика дали сега некој ме смета за сосема луда или не.
    :hai:

На pomosh, r8audi, leighton23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Не е само помислувањето, туку мора да се замисли како се остварува. Баш во тоа е визуелизацијата. И замислување што кога ќе се оствари. А, дека има некоја сила што привлекува и прави исполнување на желбите, верувам (од искуство) Не ме интересира дали ме сметаат за луда. Сара123, имаш поддршка од мене. ;)
    А, што гледате во визиите толку страшно? Само не мислете на нив. Еве - јас сум навикната веќе години да ги имам и не е страшно. Ништо не може да ви се случи, само знаете повеќе. Иако на почеток е застрашувачки, игнорирајте било што.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Зошто неможам да ја напишам мојата желба? :^)
    Толку ли е неостварлива? :(
    Треба да се логирам или? :?:

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Благодарам за подршката, навистина ми значи затоа што со самото тоа ми влеваш надеж дека истото ќе се исполни (помага при верувањето и замислувањето на крајниот резултат т.е. како се ќе се случи) Само не знам какви визии треба да се гледаат ?
    До сега не сум имала никакви визии ниту пак знам како тие изгледаат !?
    Јас воопшто не се плашам од такви работи, туку баш сакам да ми се случат - но никогаш не ми се имаат случено. Можеби треба да почекам некое време затоа што сепак само прв од осум денови ми е ова ?

Irrepleceable како мислиш не можеш да ја напишеш ?

16. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Ех вака лесно да беше, на сите желбите да ни се остваруваа ако ги пишувавме на интернет, ќе немаше маки и солзи на овој сеет, туку ќе имаше само насмеани лица.
    Ова решавач на проблеми да не е :?: Овде ќе си ги пишуваме желбите,ќе ни се остваруваат и сите среќни и задоволни...
    Јас лично неверувам во ова, невозможно е. Ама ќе напишам нешто, визиите ме интересираат не за друго. :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    На делот кај што пишува write your wish стискам и несака :^) Незнам што може да е..
    Ми се свиѓа ова и сакам да пробам :)

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Те прашувам затоа што и мене истото ми се случи.
    Не знам што беше тоа, но во тоа празното место каде што пишува дека треба да се напише желбата додека пишував само празно место се оставаше, но букви немаше. Можеби така треба да не се гледа што се пишува !? Само интерпукциските знаци се познаваа во мојата желба !?
    Ме интересира дали сум успеала да ја напишам или пак треба од почеток !?

19. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Мене само интерпункциски знаци ми се појавуваат во тој дел,букви не :/

20. dogwoood

dogwoood Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    јас мислам дека не треба да се логираш туку оди само кај таа коцката кај што пишува Sumbit the wish и напишија желбата и толку ;)
    иначе мислам дека треба на англиски да ја напишеш а не на македонски