Kога вашите бебушки почнаа да лазат?

Дискусија во 'Бебе' започната од butterfly.mk, 22 јуни 2014.

1. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    17.368
    Првиот син почна лази одкога прооде и тоа наназад лазеше(facepalm)
    А малово е 6+++ и тоа абер нема. На под е почесто се врти од грб на меше и обратно, се врти и во круг ама газот не му текнува да го крене, може му тежи:lol:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    1.433
    Исто и моето, ќе видиме

3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мајки мојава е 6++ и веќе убаво си лази само пробуе по пархет ама ми е страв да не учука главата мада ја држи не дека не него знае кога ќе се измори да се џитне доле и коленцата нели ја болат бе по долги ли само д аја пуштам на пархет? Имам и коцки доле ама тие се некако мали за нејзините критериуми :D

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    5.757
    Не ги болат колениците нив како што не болат нас :D. Моето лазеше и по пархет и по плочки и по песок, немаше сила која што ќе го задржи ниту пак се обидував да го направам тоа. Плус кога почна да лази беше лето и цело време беше само по боди на кратки, така да постојано имаше голи ножиња.

На Noranora и Autumn Love им се допаѓа ова.
  5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    1.433
    Колкави сте? Моето е 9+++ и сеуште се обидува да лази убаво

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не ја зджувам ни јас меѓутоа сум од позади од прост причина што научена е да застане на сите 4 да се крева и со главата доле или да застне на сите 4 да се клацка и со двете нозе да се одбие да "рипне" и нормално дека ќе тресне со носот/главата.
    Баш прееска ја глеам па викам нели ја болат коленцата ама чим така да не к се секирам :D

Ние сме 6 медеци и 19 дена ама ова веќе од пред 6 месеци е на сите 4 и прво се влечеше кога сакаше да стигне некаде а сега си лазисо тоа што кога и е страв или ќе се измори исто почнува да се влече и да се фрла па мала е и страв ми е некако не знам :|

7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    5.423
    Кога ви пролазија нанапред бебињата? мојата е 8 ++ цело време лази наназад и прави како шпага нешто и седнува сама, се мести во положба за лазење нанапред на колена ама никако да тргне како да не знае како и подолг период ова го прави

8. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Сега на 10 месеци дури. Месец и нешто само на 4 стоеше и се клатеше, не му текнуваше како. :rofl:

На tina2018, joy1 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    5.423
    и мојата така застанува на 4 и се клати напред назад :?: и ставам играчки ќе проба да дофати ќе види дека не може и ќе си тргне наназад и ќе си седне :rofl:

На tina2018 и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  10. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Исто, исто, пресмешно е :) Моево пролази по даљинското од климата, му го земав од раце на спална додека лежевме, почна да вришти и од мука тргна по него :rofl:

На Tiny Love, nevermet18, Autumn Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    5.423
    ах тие даљинска, ја му викам на маж ми по далинското ако не се пушти нема по што, главна играчка ни се :?: оди земи и го ако можеш , пред некој ден штракала климата на 36 ја ставила :rofl:

На unearthlysarah, Tiny Love, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    2.561
    На 7. 5 одеднаш почна да лази напред и да седи сам ептен стабилно, претходно лазеше назад, и седеше ама паѓаше, ама кога се виде на камера на тел пролаза напред јуриш
    И да далинската му се фетиш сосе шишиња од вода

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    4.813
    Исто, буквално со шпагиве, и кутрото сака да оди напред ама се враќа назад, пресмешна е истовремено и жалче :rofl:
    Јас се напнав малку читам до 9 требало да лазат :^) мислам дека малку и фали за да почне, како да не знае да се намести да тргне.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    На 7 месеци почна да лази ама не правилно лазење туку се влечеше со рацете на стомак (army crawling), крајот на 8ми почна правилно.

Воопшто да не се напнуваш со читање и јас така си правев за се, има бебенца што не пролазуваат директно заодуваат.

На Knizhevnik11, nevermet18 и Mucika им се допаѓа ова.
  15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    5.423
    не сум напната него сите како ми претставуваа дека на 6 месеци сите почнуваат да лазат викам што е работава сеа :?:
    иначе ја знаеш од кога мислам дека ќе се пушти значи ептен е готова и ептен е подвижна ама не лази класично нанапред него се движи наназад ептен усовршено :rofl:

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.045
    Допаѓања:
    10.300
    Ич не се замарај кога ќе и дојде ќе пролази.
    Што ако ќерка ми лази од 6, оди по мебел од 7, кога еве ја годинка уште не е проодена сама. Јас за одењево мојава мислев ќе се пушти уште на 9 мес ама едно е што мислиме ние, друго е кога они си се спремни.

На Bubi*2, Anaroz1, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Не се секирај мама, мојата никогаш не лазела.
    На 11+ прооде сама, а сега сме 12+ и почна да лази понекогаш на ептен кратки релации (ако и треба да стигне до негде/нешто за да се качи и продолжува да оди сама).
    Едноставно несака да лази (педијатарот ми рече нормално е, некои деца ја прескокнуваат фазата на лазење). :hug:

На Anaroz1 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    4.813
    Епа тоа де не дека ја брзам, ама сите од 6 месеци кога ќе ми кажат им лазат ја сум као ок ние директ на одење целиме :D
    Битно стига од еден до друг крај не е важно на кој начин:D

На Knizhevnik11, mommy's love и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  19. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    9.201
    И мојава другата недела 9 ќе полни. Најдобар начини да стигне до нешто е со влечење на гз седечки:D исто лази наназад и се мести лево десно за пуштање за лазење ама вчера два пати заврши на образ (facepalm) Ќе се уцврстат и ќе се пуштат. Скоро имав ставено некоја статија дека американското педијатарско здружение го отфрлиле лазењето од етапите на развој поради многуте случаи кога директно проодуваат деца.

На Bubi*2, tina2018, Anaroz1 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    4.813
    Да, на статијата ми текна. :D
    Ехеее усовршивме веќе паѓање и најдовме техника како брзо да ја смириме после плачење. Маж ми вика паѓај дур немаш заби после не смееш. :rofl: