Првиот син почна лази одкога прооде и тоа наназад лазеше А малово е 6+++ и тоа абер нема. На под е почесто се врти од грб на меше и обратно, се врти и во круг ама газот не му текнува да го крене, може му тежи
Мајки мојава е 6++ и веќе убаво си лази само пробуе по пархет ама ми е страв да не учука главата мада ја држи не дека не него знае кога ќе се измори да се џитне доле и коленцата нели ја болат бе по долги ли само д аја пуштам на пархет? Имам и коцки доле ама тие се некако мали за нејзините критериуми
Не ги болат колениците нив како што не болат нас . Моето лазеше и по пархет и по плочки и по песок, немаше сила која што ќе го задржи ниту пак се обидував да го направам тоа. Плус кога почна да лази беше лето и цело време беше само по боди на кратки, така да постојано имаше голи ножиња.
Не ја зджувам ни јас меѓутоа сум од позади од прост причина што научена е да застане на сите 4 да се крева и со главата доле или да застне на сите 4 да се клацка и со двете нозе да се одбие да "рипне" и нормално дека ќе тресне со носот/главата. Баш прееска ја глеам па викам нели ја болат коленцата ама чим така да не к се секирам Ние сме 6 медеци и 19 дена ама ова веќе од пред 6 месеци е на сите 4 и прво се влечеше кога сакаше да стигне некаде а сега си лазисо тоа што кога и е страв или ќе се измори исто почнува да се влече и да се фрла па мала е и страв ми е некако не знам
Кога ви пролазија нанапред бебињата? мојата е 8 ++ цело време лази наназад и прави како шпага нешто и седнува сама, се мести во положба за лазење нанапред на колена ама никако да тргне како да не знае како и подолг период ова го прави
и мојата така застанува на 4 и се клати напред назад и ставам играчки ќе проба да дофати ќе види дека не може и ќе си тргне наназад и ќе си седне
Исто, исто, пресмешно е Моево пролази по даљинското од климата, му го земав од раце на спална додека лежевме, почна да вришти и од мука тргна по него
ах тие даљинска, ја му викам на маж ми по далинското ако не се пушти нема по што, главна играчка ни се оди земи и го ако можеш , пред некој ден штракала климата на 36 ја ставила
На 7. 5 одеднаш почна да лази напред и да седи сам ептен стабилно, претходно лазеше назад, и седеше ама паѓаше, ама кога се виде на камера на тел пролаза напред јуриш И да далинската му се фетиш сосе шишиња од вода
Исто, буквално со шпагиве, и кутрото сака да оди напред ама се враќа назад, пресмешна е истовремено и жалче Јас се напнав малку читам до 9 требало да лазат мислам дека малку и фали за да почне, како да не знае да се намести да тргне.
На 7 месеци почна да лази ама не правилно лазење туку се влечеше со рацете на стомак (army crawling), крајот на 8ми почна правилно. Воопшто да не се напнуваш со читање и јас така си правев за се, има бебенца што не пролазуваат директно заодуваат.
не сум напната него сите како ми претставуваа дека на 6 месеци сите почнуваат да лазат викам што е работава сеа иначе ја знаеш од кога мислам дека ќе се пушти значи ептен е готова и ептен е подвижна ама не лази класично нанапред него се движи наназад ептен усовршено
Ич не се замарај кога ќе и дојде ќе пролази. Што ако ќерка ми лази од 6, оди по мебел од 7, кога еве ја годинка уште не е проодена сама. Јас за одењево мојава мислев ќе се пушти уште на 9 мес ама едно е што мислиме ние, друго е кога они си се спремни.
Не се секирај мама, мојата никогаш не лазела. На 11+ прооде сама, а сега сме 12+ и почна да лази понекогаш на ептен кратки релации (ако и треба да стигне до негде/нешто за да се качи и продолжува да оди сама). Едноставно несака да лази (педијатарот ми рече нормално е, некои деца ја прескокнуваат фазата на лазење).
Епа тоа де не дека ја брзам, ама сите од 6 месеци кога ќе ми кажат им лазат ја сум као ок ние директ на одење целиме Битно стига од еден до друг крај не е важно на кој начин
И мојава другата недела 9 ќе полни. Најдобар начини да стигне до нешто е со влечење на гз седечки исто лази наназад и се мести лево десно за пуштање за лазење ама вчера два пати заврши на образ Ќе се уцврстат и ќе се пуштат. Скоро имав ставено некоја статија дека американското педијатарско здружение го отфрлиле лазењето од етапите на развој поради многуте случаи кога директно проодуваат деца.
Да, на статијата ми текна. Ехеее усовршивме веќе паѓање и најдовме техника како брзо да ја смириме после плачење. Маж ми вика паѓај дур немаш заби после не смееш.