Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Kога вашите бебушки почнаа да лазат?

Дискусија во 'Бебе' започната од butterfly.mk, 22 јуни 2014.

1. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    Барем овој период додека лазат после к си одат ке мијат рац сами ,сега ги стват одма рацете у уста затоа ми е,не се навредувам во никој случај чисто дискутираме како мајки

2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Немој така, какви други чорапи. Лошо правиш. Верувај и после ќе биде исто. Ќе трча и чепка надвор и ќе јаде. Дур е мало можеш да го контролираш, кога ќе биде поголемо ич. Зар во градинка и школо ќе знаш колку пати раце мие.

На azelea и joy1 им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Кај нас почна со лазење на 8-9 месеци некаде и никогаш ништо не сум постилала,ниту пак сум миела нон стоп раце,ако го научиш на толку хигиена после ќе си имаш мака,како ќе стекне имунитет.Во право е Ирена утре во градинка да не мислеш на секое ќе му ги мијат рацете,јас дур се свртам некогаш ја гледам она си лапнала нешто од земја што и паднало,раце миеме после секое идење од градинка,надвор или ако е измацана,ни цуцла сум стерилизирала освен кога беше бебе,инаку со жешка вода мијам и толку,па е еве ја здрава

На augustd, alana, irena.1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Sto postilate na zemja za da lazat bebushkite? Ne mi e prasanjeto vo vrska so higienata, a zaradi toa sto moeto dodeka uci da lazi mnogu cesto se prevrtuva i paga na glavceto? :( Mm mi veli da ne se sekiram toj pad ne e od visoko, no sepak da ne si povredi glavceto. Koga postilam od onie kako gumeni kocki za na zemja, vednas zapocnuva da gi grizi, da gii jadi, i na toa se koncentrira, posle postelav od onie gumenite kako musama kilimcinja, eve kako na slikata, no pak koga ke padne na glavce se udira ;(. Opasno li e toa paganje od nisko, taka li ucat da lazat padni-stani, prevrtuvajki se :) , site li se taka, ima li potreba da se sekiram?

Прикачени фајлови:

5. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Со коцките иста мака и не постилам ништо. Инаку удар во теме не е баш безопасен, нема врска што е од ниско, па јас обично зад неа дремам.

6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас бев дома без теписи, најубаво ми е така за хигиена, но кога почна да лази ставив во дневна два големи од крај до крај на собата. Така учат со падни стани тоа е. Но мене ми беше и ради лизгање кога почна да проодува. И сега ми е така, да пораснат децава ке ги тргнам теписите.
    И јас прво пробав со гумените коцки, ама само ги расфрлаше и ги гризеше, па ми беше страв да не скине парче и ги тргнав.

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Ништо не ставам, кај што е послано, послано е, другото е ламинат. Паднал неколкупати, ама фала Богу ништо страшно. Цело време сме пред него, зад него за да не се повреди, оти навистина нема осет, знае и со главата во ѕид да оди ненамерно, од што не знае дека може да се удри. Ама па како ќе научи да паѓа. Мене повеќе страв ме фаќа што се крева со рацете нагоре застанат на колениците, па се фрла на земја како да плива.

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Почна и моево да лази на 9м ама уште не нормално кај мене е пархет па се мислам да не му е тврдо на кокенцата па затоа не се пушта туку се влече Изгледа ќе треба да постилам теписи (facepalm)

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Па не може одма да почне да лази по пропис, ќе се влече малку на почеток, како ќе станува постабилно и посигурно во движењето, ќе престане да се влече, нема да можеш да го стигнеш :lol:

10. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.983
    Majki mojata beba pocna da se pusta da lazi ama cudno lazi nazadecki |(
    Vaka li pocnuvaat:lol:

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Да, без гајле. За брзо ќе почне напред да лази.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Мојава почна да лази точно на првиот роденден. Лазеше до 15 м, потоа прооде и го батали лазењето. :)

13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Да ја активираме малку темава.
    Мајки на 8 м дали вашите бебиња лазат или лазеја?
    Јас моево го оставам на меше на под на кревет ама не сака да биди на меше подолго од 2-3 мин, одма почнува да плачи. Па си велам како ќе се научи да лази кога не сака воопшто на меше?

14. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.230
    Допаѓања:
    4.955
    Мојот пролазе на 11 месеци. Јас мислев нема да лази ама сега не можам да го стигнам (facepalm):D
    Значи не е правило кога ќе пролазат и дали, ако им дојде ќе лазат ако не директно ќе почнат да одат :)

На emkaemka и orhideea им се допаѓа ова.
  15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Мојата лази наназад. Се труди и нанапред ама неможи и се нервира и плачи. Инаку има деца воопшто не пролазуваат дирек проодуваат или паткаат.

На stevemila, emkaemka и orhideea им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Кога ќе му биде интересно самиот да се врти од грб на стомак и обратно. Не треба ти да го ставаш на стомак за да пролази, туку кога е на земја/тврда подлога самиот да биде активен и да дојде до позиција за лазење, со тоа што прво наназад ќе почне, а после и нанапред.

На orhideea и emkaemka им се допаѓа ова.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Првото на 10,5 месеци прооде(протрча) без предходно да лази , а второто на 6 месеци почна да лази и прооде на 10,5 месеци :)

На orhideea, stevemila, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.174
    Мојот син почна да лази на 7.5 месеци, од 5-6 месеци го ставав на рамна подлога на под.... на 14 месеци прооде стабилно сам,не користевме дубак

На stevemila, mariz и emkaemka им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    Уууу браво мајка за дечињата, некои жилави ќе да се :D

На mariz и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Затоа сум и во "форма" хахахаха само трчкарав по нив .

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.