Синко прооде на 11м, па после научи да лази нормално Инаку се влечкаше по дома од 8,9м, а баш она лазење лева десна рака, лева десна нога дури по проодувањето Дубак користев од 6,6ипол месеци
Ние од 6 месеци се креваме на коленчиња и некој минимални напори за наназад лазење имаме а за нанапред со фрлањесамо за да дофатиме нешто интересно за в усте. А со врти се превртисе можеме цела соба да ја поминиме и во секоја положба да ја најдам
Некои воопшто не ни лазат. и ние за две недели полниме 1. Лази од пред еден месец. Мојот не почна на назад. Мислев нема да лази. Почна да се исправа прво на нозе па после една недечла од исправен да се спушта на колена и да лази
Кај мене од 6 лази али нанапред многу бавно некако и оди, а назад срча. Девет месеци е и што да и треба назачки го решава. Интересно секое бебе у спешл форма
Јас додека пишав она веќе почна да лази замисли се стопив кога ја видов дека веќе се научи да лази само што не заплакав од среќа и тоа не да лази..трчаа
хаха супер. И јас потајно многу сакав да лази дека ептен ми се слатки коа лазат. А мислев цело време нема шанси да тргне и оп и мене така ме изненаде преку ноќ. е сега оставањето на под е потешко али затоа сме тука Цела дневна ми е претворена во игрална се со цел да се стимулира малиот. Една кутија играчки во еден ќош, друга во другиот. И нека се снаоѓа
Mojava sega ima 3 dena se isprava po minderi i odi ne zapira ja stavas na pod da igra taja stanuva i odma a lazi od 7 ipol meseci
Јас го ставам на под уште од раѓање. Прво по малку, сега скоро 5 месеци, по цел ден. Се превртува на меше од два, од 4 се превертува на грб, сеа се крева со газот натака-навака. Рано му е за лазење, ама очекувам за некој месец. Струја е, не седи мирен во место. Само се џитка лево десно.