Колку сте задоволни од мат сенките на Есенс? Се двоумам дали да ги купам. Дали се долготрајни, или мора база да ставам за да не ми се размачкаат? Брзо се трошат?
^ Ако имаш мрсни капаци обавезно база користи зошто ќе ти се собере сенката кога тогаш. Ако немаш мрсни капаци можеш и без база да идеш,ама сепак базата ги прави поинтезивни сенките и повеќе им ја истакнува бојата и подолго траат. Така да било каква сенка да ставиш на добра база нема да си имаш никаков проблем Во врска со сенкиве,значи зборам без база се океј. Трајноста е помала него ли со база,а пигментацијата е одлична Јас би ти рекла да си користиш база пред користење на било какви сенки нема да му ја мислиш дали ќе ти се собере сенката,дали ќе ти трае 3 саати итн итн..
Конечно го начекав фалениот гел туш во тегличка но немаат четки а и незнаат кога ке им стигнат со која друга четка може да се нанесува овој туш да ми препорачате некоја така поефтинка или сепак да почекам кога ке донесат да си купам комплет четка со туш
Имаат ли ЕСЕНС четка за пудра во прав? Која цена е? Какви им се кармините?Ми треба јако црвена нијанса. Предлог некој?Како се движат со цените?
^ Имаат четка за пудра во прав, околу 209 денари е, ако добро се сеќавам. Кармините ми се океј, имам само два од нив. Црвена нијанса немам, а и не би купила некако од нив, бидејќи овие два кармини имаат како некои светки. За трајноста не знам баш да ти кажам, зошто брзо откога ќе ги ставам обично јадам или пијам кафе, така да си го бришам претходно . Цената им беше некаде околу 155 денари. Квалитетни се карминчињата, не велам не, ама мене лично не ми се допадна нивната црвена нијанса, провери можеби тебе ќе ти се допадне
имам еден кармин од есенс, за тие пари е ок мирисот е прекрасен, а и бојата ми се допаѓа.. само малце потраен да беше и да не светеше толку ке беше подобро ама и овака е ок. Spoiler иначе сакам да прашам има ли некој користено пилинг, крема за лице од есенс и како сте задоволни? Гледав на интернет и имаат интересни производи па се мислам дали да ги пробам
Ја нема кај нас. Кога ќе го посетуваш сајтот на Есенс, таму горе избери македонски јазик и после оди во тренд зоната и одма покажува што моментално е во продажба кај нас и што допрва ќе носат, моментално во продажба е Кристалајзед трендот, еве на пр. стави на Хрватски одма ги исфрла трендовите кои се во продажба таму, и да ги имаат токму тие три трендови во продажба моментално. Така ќе знаеш што има. Инаку назад сме охохооо, овој тренд рачунај ќе го донесат догодина а најрано евентуално на пролет.
Го пробал ли некој коректорот на Essense за подочници.. Сакам да купам , па ме интересира доколку некој го користел, дали е задоволен од неговиот квалитет..дали добро ги прикрива подочниците..и дали трае бар неколку саати
^ Оној во стик го немам пробано, ниту оној течниот, ама имам само пофалби за тробојниот. Не е многу скап, мислам дека ме фати некаде околу 160 денари, ама за парите што ги дадов мене ми беше одличен.
Сега си купив светкав молив темно плав еве ваков е колку ке биде траен ке пишам кога ке го пробам ја гледав и базата за сенка не е скапа 195ден мислам но до сега немам ништо користено од Essense па не го земав можеби нареден пат ке го земам и него
Mинатава недела се изнакупив козметика од Eсенс,значи колку им се добри производиве A цената одлична,не се поскапи од 6 долари Mорам прво да го спомнам стик коректоров и што да кажам одличен е и за подочници,за акни добро ги покрива Marble Mania Eyeshadow Cликава е во спојлер оти преголема е Spoiler Mногу убава кафеава боја,има и светки низ неа но дискретни,една од поомилените сенки ми е :up: Cјаевите за усна Mи се чини дека сите сјајеви ги имам E што да правам кога се преубави и слатко мирисаат Oмилен ми е Me and my Milkshake и најмногу го користам,а последно ги земав и Dееp Rose и Candy bar Препорачувам,одлични се Kарминчето In The Nude Bчера баш поминав да видам што имаат ново донесено,видов дека овај им е најкупуван и го пробав на усна и се изненадив колку добро ми стои,мислев не ми стојт нјуд кармини Последно го земав ова руменило\кармин вели дека се користи за образи и усна,но не го имам пробано на образи многу ми е мрсно некако,а на усна убаво стои онака корална боја. Spoiler Tоа од десно го имам и мириса исто како сјаевите Stay with me
Стварно добта козметика имаат.Јас го имам тушот-молив црниот,и розевиот сјај со светки и сум презадоволна.
Козметиката на Есенс е супер Сум користела и поскапи фирми како лорал, максфактор и боржуа, така и откако ја пробав оваа марка си викам како ми се фрлале толку пари на глупави шминки