Kозметика Есенс (Essence)

Discussion in 'Лице' started by simonaspase, May 19, 2011.

1. renne

renne Истакнат член

Колку пари е ? :wasntme:

2. smurffi

smurffi Популарен член

Вчера ja гледав :lol:
    175 денари е :)

3. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Колку сте задоволни од мат сенките на Есенс? Се двоумам дали да ги купам. :?: Дали се долготрајни, или мора база да ставам за да не ми се размачкаат? Брзо се трошат?

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

^ Ако имаш мрсни капаци обавезно база користи зошто ќе ти се собере сенката кога тогаш.
    Ако немаш мрсни капаци можеш и без база да идеш,ама сепак базата ги прави поинтезивни сенките и повеќе им ја истакнува бојата и подолго траат.
    Така да било каква сенка да ставиш на добра база нема да си имаш никаков проблем :)

Во врска со сенкиве,значи зборам без база се океј. Трајноста е помала него ли со база,а пигментацијата е одлична ;)
    Јас би ти рекла да си користиш база пред користење на било какви сенки нема да му ја мислиш дали ќе ти се собере сенката,дали ќе ти трае 3 саати итн итн..

chocolate.chick likes this.
  5. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Конечно го начекав фалениот гел туш во тегличка но немаат четки а и незнаат кога ке им стигнат :| со која друга четка може да се нанесува овој туш да ми препорачате некоја така поефтинка или сепак да почекам кога ке донесат да си купам комплет четка со туш :)

6. crimson

crimson Форумски идол

Има од гош таква, околу 200-300 денари е.

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Имаат ли ЕСЕНС четка за пудра во прав? Која цена е? :)

Какви им се кармините?Ми треба јако црвена нијанса. Предлог некој?Како се движат со цените?

8. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

^ Имаат четка за пудра во прав, околу 209 денари е, ако добро се сеќавам.

Кармините ми се океј, имам само два од нив. Црвена нијанса немам, а и не би купила некако од нив, бидејќи овие два кармини имаат како некои светки. За трајноста не знам баш да ти кажам, зошто брзо откога ќе ги ставам обично јадам или пијам кафе, така да си го бришам претходно :D . Цената им беше некаде околу 155 денари. Квалитетни се карминчињата, не велам не, ама мене лично не ми се допадна нивната црвена нијанса, провери можеби тебе ќе ти се допадне :)

Waka-waka likes this.
  9. velesanka

velesanka Популарен член

имам еден кармин од есенс, за тие пари е ок :D
    мирисот е прекрасен, а и бојата ми се допаѓа.. само малце потраен да беше и да не светеше толку ке беше подобро ама и овака е ок.

иначе сакам да прашам има ли некој користено пилинг, крема за лице од есенс и како сте задоволни? Гледав на интернет и имаат интересни производи па се мислам дали да ги пробам :?: :?:

Waka-waka likes this.
  10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

anyone :?:

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ги има овие низ Скопје некаде? Ептен ми се свиѓаат боите![​IMG]

CharmedGirl likes this.
  12. interesna

interesna Популарен член

Ја нема кај нас. Кога ќе го посетуваш сајтот на Есенс, таму горе избери македонски јазик и после оди во тренд зоната и одма покажува што моментално е во продажба кај нас и што допрва ќе носат, моментално во продажба е Кристалајзед трендот, еве на пр. стави на Хрватски одма ги исфрла трендовите кои се во продажба таму, и да ги имаат токму тие три трендови во продажба моментално. Така ќе знаеш што има.

Инаку назад сме охохооо, овој тренд рачунај ќе го донесат догодина а најрано евентуално на пролет. ;)

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Еиии не ми текнало на тоа :/ Леее, кој ќе чека... ок, фала многу Интересна :)

14. Alesii

Alesii Популарен член

Го пробал ли некој коректорот на Essense за подочници..
    Сакам да купам , па ме интересира доколку некој го користел, дали е задоволен од неговиот квалитет..дали добро ги прикрива подочниците..и дали трае бар неколку саати :$

15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Оној во стик го немам пробано, ниту оној течниот, ама имам само пофалби за тробојниот. :)
    Не е многу скап, мислам дека ме фати некаде околу 160 денари, ама за парите што ги дадов мене ми беше одличен.

Alesii likes this.
  16. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Сега си купив светкав молив темно плав еве ваков е колку ке биде траен ке пишам кога ке го пробам ја гледав и базата за сенка не е скапа 195ден мислам но до сега немам ништо користено од Essense па не го земав можеби нареден пат ке го земам и него :)

Attached Files:

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Mинатава недела се изнакупив козметика од Eсенс,значи колку им се добри производиве :x A цената одлична,не се поскапи од 6 долари :|
    Mорам прво да го спомнам стик коректоров и што да кажам одличен е и за подочници,за акни добро ги покрива

Marble Mania Eyeshadow
    Cликава е во спојлер оти преголема е
    Mногу убава кафеава боја,има и светки низ неа но дискретни,една од поомилените сенки ми е :up:

Cјаевите за усна
    Mи се чини дека сите сјајеви ги имам :D E што да правам кога се преубави и слатко мирисаат :$
    Oмилен ми е Me and my Milkshake и најмногу го користам,а последно ги земав и Dееp Rose и Candy bar :)
    Препорачувам,одлични се ;)

Kарминчето In The Nude
    Bчера баш поминав да видам што имаат ново донесено,видов дека овај им е најкупуван и го пробав на усна и се изненадив колку добро ми стои,мислев не ми стојт нјуд кармини :lol:

Последно го земав ова руменило\кармин вели дека се користи за образи и усна,но не го имам пробано на образи многу ми е мрсно некако,а на усна убаво стои онака корална боја.
    Tоа од десно го имам и мириса исто како сјаевите Stay with me :)

Miamigirl and Peppermint like this.
  18. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Стварно добта козметика имаат.Јас го имам тушот-молив црниот,и розевиот сјај со светки и сум презадоволна.

19. ane.bella

ane.bella Форумски идол

дали некој знај дали како им се четките дали се убави??

Attached Files:

20. Miamigirl

Miamigirl Истакнат член

:inlove: Козметиката на Есенс е супер :) Сум користела и поскапи фирми како лорал, максфактор и боржуа, така и откако ја пробав оваа марка си викам како ми се фрлале толку пари на глупави шминки :)

Attached Files: