Kозметика Есенс (Essence)

Discussion in 'Лице' started by simonaspase, May 19, 2011.

1. Felicia

Felicia Истакнат член

Гледам ја има колекцијата Wild Craft на македонската верзија... тоа значи стигната е кај нас? Ја видел некој во продажба?

Attached Files:

• ess.jpg
      ess.jpg
      File size:
      285.3 KB
      Views:
      635
  2. lana8

lana8 Истакнат член

Да го споделам моето искуство со вас. Имам една забелешка за козметеката на Есенс. Течната пудра stay all day 16 h ја имав купено по инсистирање на другарките и брачедите. Нон стоп ја фалеа како била супер, покривала и стоела долго па ајде и јас да ја земам. По 2 3 користења почнаја да ми се појавуваат внатрешни мозолчиња.
    Првите пати реков ајде можеби е период но понатаму ситуацијата стануваше полоша.
    Уште еднаш повеке пудра од Есенс НЕ!
    Инаку си користам карминчиња и сјајчиња.. За нив немам коментар. Топ 8)

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Одлични.Дискретни боички,а масни тамам.Ги имам двете. Ги употребувам ехеее,ете денес мајка ми ме израдува со нови. Многу убаво ми мирисаат,ми оди да ги гризнам!

baby-star, kala21 and lana8 like this.
  4. lana8

lana8 Истакнат член

Го имам розевото.. прекрасно еее! Го обожавааам :)

5. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

го имам ова, и навистина сум задоволна, евтино, а навистина корисно

а го користев и овој крем

Beauchamp likes this.
  6. wolf4e

wolf4e Популарен член

Hекој го има пробано бронзерот на Eсенс,тој големиот за побели женцки? :D
    Eве овај,ме интересира каков е? :?:

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Јас го имам течниот бронзер. Го купив околу 180ден.

Препрепреубав е !!!

Незаменлив е, значи поубав него сите други скапи бронзери од поголемите фирми. Цело лето го користам и нема кој ме нема прашано каква пудра имам на лице.

Прво ставам пудра, а над неа си го размачкувам него, а на образите ставам малку повеќе. Преубав сјај, боја, мат дава.

Ама е во една нијанса и малку е потемен. (Мислам дека не е толку за пребели девојки).

Не можам да најдам слика.

Иначе и овие им се понови од летово и супер си. Ги има во 4-5 нијанси, од розева, праска до кафеава. Околу 200ден. мислам беа.

ViktorijaMari and wolf4e like this.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

wolf4e јас го користам, уште пролетта го купив, не е ни до пола потрошен од што е голем :D Али имаш и во помали пакувања. Мене ми се свиѓа, ставам под образите малце и странините делови на челото, пошто е мат поприродно ми изгледа :)

wolf4e likes this.
  9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Ја има уште маскарава?

10. G.G

G.G Популарен член

Ги има овие кај нас??

Attached Files:

11. treehh

treehh Активен член

Јас имам лак за нокти (шминки не користам многу), пишуваше на него "last forever" и навистина толку трае :)

12. Peppermint

Peppermint Популарен член

Купив кармин, сенки за очи, црно моливче за очи и маскара на Есенс и веќе оформив некое мислење за оваа козметика.

Прв мотив да ја пробам секако беше цената. Јас постојано сум оптоварена со чувство на вина дека фрлам многу пари за козметика, па за тоа решив да пробам нешто за што читам добри коментари, а цената е повеќе од прифатлива.
    Мој заклучок е дека ова е инстант козметика пред се за млади која привлекува освен со цената со интересната амбалажа, убави бои и мириси на продуктите.
    Првиот впечаток кога ќе се нашминкам е одличен, но по некое време ...кај мене падна на испитот на трајност на шминката. Јас сум на работа од седум до три, и немам време нон-стоп да ја обновувам шминката и да се гледам во огледало. Сенката при крај на работно време нигде ја нема, маскарата изронета, моливчето размачкано, со еден збор еден неуреден изглед. Карминот го чувам во фрижидер, бидејќи после неколку употреби се искриви, како со него да си играло петгодишно девојче.
    Видов, пробав-оваа козметика не е за мене.

do-re-mi and Hipster like this.
  13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Завчера баш гледав нови лакови од Есенс, ама вакви не видов. :)

14. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Има ли од оваа козметика во Космо?

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

^ Нема есенс во Космо :)

16. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

А во кои парфимерии има во Скопје и Прилеп?

17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Во Скопје имаш во сите парфимерии Еликсир ( ГТЦ,Веро центар..и секаде кај што има Еликсир).
    После имаш во Шатци парфимериите,ДМ маркет,Јуник.. итн итн. :D
    Во Прилеп има во една парфимерија,ама да ме утепаш сега не ми текнува на името :tmi:
    Знам само дека беше пред чаршијата некаде натаму,незнам точно како да ти објаснам не ги знам баш добро продавниците :(

Е ми текнува само на една парфимерија што е одма до Каспер.. може има таму есенс.
    Провери,видов разни козметики дека имаат па може да има и есенс :)

18. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Ја имам розевата и плавата,многу им се добри четките,поздрав.

Јас ги имам но незнам дали ги има во мк, јас си купив многу производи од есенс но од Швајцарија и незнаев дека ги има и во мк, па дури сега дознавам дека сум ги платила на дупла цена таму...Печатите се преубави малку се помачувам сама додека ги правам но се исплаќа трудот :D Исто така сакам да ги пофалам и кармините многу се убави, четките исто така но за пудрите не можам да го кажам истото, не ми се допаѓаат мене лично.

Го имам и ајлајнерот и четката пре преубави се ! :D

19. Kiwibird

Kiwibird Истакнат член

Есенс ми се супер,користам:сенка(единечна),сјај(тој за волумен),маскара(гет биг лашес),а ја имам користено и таа за смоуки ајс,пудрата стеј нетурал(ама поодамна и во тој период ми одговараше,затоа што даваше убава боја,покриваше и не беше мрсна) и сјај xxxl shine нешто...во принцип задоволна сум од се што сум купила од есенс.Е само сакам да кажам за мис спорти,значи сум користела коректори од:аура,авон,орифлејм и ред др. фирми ама пред 2 години го пробав So Clear коректорот на Мис Спорти и го немам од тогаш сменето затоа што:покрива,ги суши акните,анти-бактериски е,ефтин е и останува,а и лесно се размачкува,не мора да гребеш по лицето за да го размачкаш и има одлични нијанси.Сепак цената не кажува многу и за квалитетот секогаш. :)

Заборавив да спомнам и дека го користам и водоотпорниот туш на есенс и супер е за таа цена,трае со часови и четкичката е фина,а и го користам секој ден и веќе година дена го имам истото пакување...и уште нема знаци дека ќе се потроши некогаш :lol:

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Пред некое време купив карминчиња две-три и ми беа супер некое време, бидејќи не ставам често некои обични нуд нијанси беа, почнаа да ми се собираат на усните и да ми се прави бела линија на краевите. Катастрофа, да мора да се бришеш на 5 минути. Ги фрлив, и од сјајчињата исто ми се случуваше.
    Маскарите ги немам пробано, а и не планирам, тапа четки имаат.
    Пудрите имаат многу чудни, неубави нијанси. Сите на жолто ми маваат. Сакав да си купам некоја за секој ден онака, ефтини се доста, ама нијансите ме поздравија.
    Гледам интересни бои на лакчиња имаат, може тоа да пробам, друго не.
    Е имам и моливче за очи, црно самоостречко, од тоа сум презадоволна.
    Ја исхејтав козметикава :D