Kозметика Есенс (Essence)

Дискусија во 'Лице' започната од simonaspase, 19 мај 2011.

1. gnr-Forever

gnr-Forever Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Не е руменило, бронзер е и нанесувај го така :) Ти пишува и бронзинг, значи за истакнување на контурите на лицето

Прекрасна е, ја имам истата. Најзадоволна на свет !! Кој и да ја купи нема да зажали а мислам за цена дека беше негде околу 200 ден, незнам точно :^)

Четките се најпрекрасни, купувај веднаш, нема да зажалиш :$

2. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Имам многу работи од есенс и презадоволна сум
    Ем ефтино, ем убаво.
    Сенките за очи се предобри, бришачот за шминка, лаковите, сјаевите, лабелата.
    А за пудри не знам бидејки имам од мејбилин.

3. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Го купив пред некое време мат бронззерот од нивната линија,но не ми одговара на кожата.Прво не ми се допаѓа тоа што како на помаранџесто да мава,не го доловува оној убав исончан изглед,а тоа најмногу го мразам без оглед дали станува збор за пудра или бронзер.Исто и челото многу ми се исипуваше од него.Му дадов неколку пати шанса,мислев ајде да не се погодило така зошто бев во ПМС,но го тестирав неколку пати и се случуваше истото.Може мене не ми се погодил,но сметам дека се џабе фрлени пари :?:

4. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    прашањево е за оние кој го имаат оној сетот за веги :) девојки кога го купивте имаше шаблони со него? :^) на страната на есенс пишува вака сетот содржи две пудри за веѓи , апликатор и три шаблони. совршени веѓи за секунда! па сакам да прашам какви шаблони се тие? :?:

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    5.221

На girlx3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Кажете ми,има некоја искуство со лакчето за зацврснување нокти од Есенс ? :)

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.062
    Допаѓања:
    5.563
    како сте задоволни од овие? :)

8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Дали сте го виделе ова кај нас? [​IMG]

9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    236
    Воопшто не сум задоволна од овие -

А овие си ги користам и ми се супер, посебно сјаевите :)

10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Дали знаете во Битола каде се продава essence козметика?

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    81.861
    Едноставно не можев да одолеам на постот на Трендафилка, не знам дали беше тука во темава, а и не е битно, зашто конечно си го купив тушот во вид на фломастерче, оној кој stays no matter what. :)
    Ако остане негибнат по гмечењата кои ми ги приредува дечко ми - тотално ќе ме освои, готово. :D
    Вака на прво ставање, ми изгледа супер - лесен за аплицирање, екстра брз во однос на сушењето, не се размачкува и малку потешко се брише. Што е најважно, не е водлест и доста интензивна боја ми пушта, дали дека е нов или пак навистина е добар, останува да видам. :wasntme:
    Гледам по интернетов, има и маскара од истата колекција, за волумен на трепките и мислам дека е следна која би ја тестирала. Вака од око, има симпатична четкичка и ми изгледа дека дава солиден ефект, па кој знае, можеби ќе се погоди. :wasntme:
    Како да ја видов во парфимеријата, ама нека остане за друг пат, на работ на банкрот сум. :tmi:

Исто така, долго време пекав по тој фамозен gel top coat на Golden Rose и онака случајно ми фати око колекцијата Studio Nails. Си го купив XXL nail thickener, чија примарна намена е нели за да ги зајакне кршливите нокти, но има баш гел-структура и им дава на ноктите убав завршеток, сјајни се и изгледаат како навистина да има гел на нив, но не се така дебели каков што е и оригинал ефектот на гел-ноктите, но мене баш ми одговара така. :wasntme:

На EMoonlight и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    108.775

Од оваа козметика имам вакви сенки за очи, лилјакова и од моно сенкоте - сребрена
    презадоволна сум , а и воопшто не се скапи

Го имам и коректорот за лице и тој супер се покажа , а од Гош не е нешто подобар и е многу порвтин од него ;)

13. SweetChild

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Женски,може да ми кажете каде да го најдам горенаведениов коректор,многу го фалат,и колку пари е отприлика?

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    81.861
    Секаде каде што држат козметика на Есенс, на пример Шатци, Јуник мислам. :?:
    Не е скап, ако не се лажам, сто и три-четириесет денари - сигурно не е поскап од 200 ден.
    Меѓутоа, овој за тие пари има премногу малку милилитража, пробај го и тој во стик, спакуван е како карминче, беж боја е и прилично солиден. Мислам дека тој беше 130. :)

15. SweetChild

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Фала ти многу,јас пред некој ден барав во ДМ,немаше,затоа прашав.
    Ќе проверам во Шатци деновиве.
    А,да,и тој во стик го фалат,ама ќе видам,ќе прашам :)
    Фала ти многу :)

16. AmericanGirl

AmericanGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Мислам дека има во Шатци и Еликсир :)
    Јас имам креми за акните и сум задоволна :)
    И лаковите ми се убави.
    Маскарите многу ги фалат.Јас лично не користам маскари,туку од братучедка ми имам слушнато и нејзините другарки,многу и се свиѓале.

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.062
    Допаѓања:
    5.563
    [​IMG] Добри ли се овие? Бидејќи на топлово страв ми е дека ќе искочам и ќе бидам како панда :(
    И која од маскарите е најдобра за погусти трепки? :)

18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Јас ги имам и двата туша на есенс, овој туш и тој лонг ластинг што не е водоотпорен.
    Според мене, за нигде се. Да, лесно се нанесува со ваквите тушеви што се како пенкалце ама за нигде се. Не пушта убава црна боја, а кога пробуваш повеќе слоја да нанесеш за да добиеш јака црна нијанса некако почнува да се лушти, ко да пука... :?: За недела дена ми се исушија и двата.
    Ако веќе сакаш водоотпорен туш, земи го на Гош тој со тенка четкичка, во базен да влезеш со него, нема да ти се размачка :D

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    81.861
    Каква е оваа чудесија !?
    Meне вака на прв поглед ми залича на кондом и дури си се запрашав што им станало на овие, додека не прочитав дека всушност биле марамчиња за самопотемнување !? Дафак ? :|

Патем, преубава е колекцијата, јас око им фрлив на лаковите - и онака сум заљубена во бордо лаковите, не ќе да ми дојде лошо овој. :wasntme:
    И карминов, не дека им се којзнае што, ама мене ми се супер за денска варијанта, за до факултет и прошетки натаму-наваму. :)
    Овој навидум бордо, ама далеку е од типичната вино боја. Сепак е нежен, ај лајк ит. :wasntme:

На lunicka и senza.parole им се допаѓа ова.
  20. emerald.orchid

emerald.orchid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    60
    го користев ова некое време и супер е