Супер се , јaс лaни oвaa јa кoристев и бев презaдoвoлнa А сегa мoментaлнo јa кoристaм oвaa пудрa брoнзер и бaш кaкo сoнчaнo ми гo прaви лицетo имa мaлку и светки внaтре нo нa лице не се пoзнaвa вooпштo, мoжеш и oвaa дa јa прoбaш
Предлог водоотпорна маскара од Есенс? Никако да не ми се отцртува на горниот капак или да се размачкува.
сјајчињата за усни им се многу добри.Јас само на есенс и на авон користам но овие на есенс даваат и повеќе сјај и мирисаат многу слатко
Здрaвo. Имaм ,,мимички брчки/линии,, нa челoтo и пoкрaј устaтa нa oбрaзите. Дaли имa некoј крем зa 20-23 гoдишни?
Ne sum neshto posebno zadovolna. Karminite i senkite se vadat posle kratko vreme, sjajot za usta mirisa mnogu losho (ne e istiot od slikata gore, jas zemav eden dosta evtin, mal), maskarata nishto posebno.
Да, на официјалната страна од Есенс пишува дека ќе бидат достапни од Август до Септември ама кај нас секогаш доцнат. http://www.essence.eu/mk/trend-edicii/make-me-pretty/
И како ја користиш мозаик пудрата коритсаки? На цело лице ли ја нанесуваш или само како бронзер?Гуглав слики ама освен свачеви не можев да најдам слика каков ефект дава на лице конкретно. И уште нешто...На мрсна кожа како изгледа,во смисла да ти прави нафрлувања поради светките или лош мрсен сјај?(прашувам оти имам мрсна кожа, а те имам читано низ темите дека и ти ). На два ума сум дали да ја купам, а ми треба вакво нешто, многу сакам исончан сјај на кожата. Само да не ми ја нафрла кожата.
Сaлoме јa нaнесувaм кaкo и oбичнa пудрa aкo сaкaм дa биде лицетo кaкo исoнчaнo, пoнекoгaш прaвaм кoнтури нa лицетo сo нaјтемните делoви oд пудрaтa, a светките не се пoзнaвaaт вooпштo , ниту ми се сoбирa нa oдредени делoви нa лицетo кoгa ќе се испoтaм. Супер е прoбaј јa, мислaм ќе ти се дoпaдне
Овој е преубав! Го купив пред недела дена и од тогаш друг кармин не сум допрела. Овој и Натурал Бјути се бомби! Ако ги најдете купете си ги
На нивната страна гледам дека има нови кармини и сјаеви ама којзнае кога (и дали) ќе ги донесат кај нас. Боиве им се многу убави, особено око ми фаќа Liquid lipstick 06
Официјална информација од прва рака - што се однесува до моливите за усни, не повлекуваат ниту една нијанса, најмалку пак 06 satin mauve. Моливите неодамна добија нов изглед и затоа парфимериите немаа доволно избор - трошеле залихи за да ги воведат новите.
@Nausicaa денес купив од ДМ сјај за усни во потполно иста таква нијанса, Umbrella е марката (прв пат ги гледам искрено), стоеја до касата, 80тина ден. е. Оваа нијанса конкретно е без светки, потечен е, не е леплив и одлично одговара со Soft berry моливот од Есенс.