Kозметика Есенс (Essence)

Discussion in 'Лице' started by simonaspase, May 19, 2011.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Инаку јас прочитав дека им ја смениле нешто формулата и дека сега новиве се посуви па баш ако некој купи нека каже како му се допаѓа.

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене ми се исти, @x.Daisy.x. Купив неколку пред извесно време, баш ги споредував новиот и стариот satin mauve молив и исти ми се.
    „Новото“ е тоа што приметив дека гравитот не е толку мек кај овие и не се кршат толку лесно како претходно, но подеднакво добро „лизга“ на усни и фин е кога ќе го нанесам и преку целите усни над малку лабело.

simoncelicius, kjukli and x.Daisy.x like this.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Девојки, ги користела ли некоја трепките и какво е лепачето што оди со нив? Колку време држи? јас ги земав вчера и утре сакам да си ги ставам но незнам колку е добро лепачето...или да тркнам по некое друго. Само за неколку саата ми треба

4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Пред некој ден го купив гел маскара од есенс бидејќи црната маскара ме чеша и ми солзат очите.
    Па од ова нема некој којзнае каков волумен,но трепкитр ги прави убави мене ми се допаѓа и изгледа по природно ❤️
    И имам едно мало сјајче од есенс од јагода е и брзо се вади не ми се допаѓа.

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Новите моливи се далеку, далеку посуви и потврди од старите.
    Баш ми е криво.
    И стариот Satin Mauve ми е мааалку потемен.
    Или, баш поради тоа што стариот многу подобро лизгаше, па така ми се чини.
    А, nude-от е најлош.
    Можеби поради тоа што е најнепигментиран.

Last edited: Sep 28, 2015
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

x
    Баш погоре пишував за ова, може на Мишела и се погодило да има уште од старите.
    Не ти се допаѓаат веке тебе?

lovemme likes this.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

@x.Daisy.x, искрено - ич.
    Еве имам и од скоро сите стари нијанси по дома, па кога правам споредба баш се разочарувам.
    Уствари, нема потреба да правам споредба, кога тргнувајќи да ставам од новите стопати поминувам за една линија која ниту на крајот не е толку интензивна како со старите моливчиња.
    Јас уште пред да сфатам какви се новите, купив три Satin Mauve, едно In The Nude и едно Cute Pink.
    Прво мислев не се острени, на почеток се, ќе опраат, ама не, неќе.
    Страшно гребење по устата.
    И не ми одговара да ги користам со лабело, само се "разредува" бојата и оцртувањето делува многу понесмасно, многу непрецизно за мој вкус.
    Без разлика дали лабелото е нанесено, па веднаш потоа моливчето или нежно избришано пред моливчето.
    Се разбираме, ваљда.
    И загревање не, не е тоа - тоа. Исто, многу несмасно, и се лади веднаш моливчето, па не знам дали ова е полошо, првото е полошо или и двете се еднакво лоши обиди за користење.
    Или, да се надевам дека таква е пратката.
    Ма да, поверојатно ми е дека сè што е нискокласно, а добро, кога-тогаш го расипуваат.
    Го имам Аура #33, како варијанта на Satin Mauve, исто многу суво.
    Сакав да го најдам Pretty Mauve #16 на Алверде, ама долго го барам и не го наоѓам.
    Предлози за убави моливчиња?
    Dupes на Cute Pink i Satin Mauve?

Last edited: Sep 28, 2015
    Salome, rainbowec and x.Daisy.x like this.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Senza види гo oвa нa sand pink мислaм личи нa cute pink

И oвa пoдoле истo нa nyx нa satin mauve личи. :)
    Инaку прекрaсни се мoливчињaвa нa nyx и меки кaкo путер дa нaнесувaш нa устa ,:lol: нo сaмo се нaдевaм декa ги имa бaш oвие нијaнси вo Мк

Еве имaш и oд Кaтрис нo не сум ги прoбaлa нивните мoливчињa

Salome, senza.parole and rainbowec like this.
  9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Јас отидов на Битпазар си изнакупив моливчиња по 30 денари:lol:, ќе најдеш сто посто боја како мауве на есенс, еве вакви се [​IMG] Davis accent пишува на нив, има избор премногу, посебно за такви нијанси на виолетово и нуде. И не се лоши, ако не пијам/јадам нешто ми стојат на уста, а јас и така си ставам лабело врз нив. Некои се посуви некои не, али што знам мене ми се супер. Па и цената - поевтино нема :D

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

20150928_102610.jpg
    Мoже збoр двa зa пудрaвa, зa кaквa кoжa е.. ефикaснoст.., искуствa?:)

Attached Files:

11. Mishela

Не се од старите, јас зборував за новите, различни им се амбалажите нема простор за да настане недоразбирање.

Мене ми се дури и подобри новиве, а satin mauve нијансата е потполно иста, имам ист таков молив и од старите и од новото издание - бојата е сосема иста, ми нема разлика кога ги нанесувам една до друга старата и новата верзија.

Спомнав дека споредено со стариот, новиот не е така мек за да се смачка и скрши при поголем притисок, ама исто ми лизга на усни и не е воопшто сув. На пример, моливите на Аура ми се ужасно суви во споредба со новите на Есенс.

П.С. Слични нијанси на овој молив се Алверде 16-ка и Малена 203. Малена е порозев и многу помек, Алвереде е посветол, малку позагасит.

Last edited: Sep 29, 2015
    simoncelicius and rainbowec like this.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене сличен на satin mauve ми е импала 230, малку посветол и поладна нијанса, секојдневно го користам како кармин, мек е и долготраен. Малку потемен е mistery mauve од авон, ама посув. Ќе сликам на подобро денско светло и на рака, сега не ми излегуваат реално со блиц.
    IMG_201509272_023544.jpg

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

@senza.parole И јас ти ги препорачувам моливчињата на импала, јас само тие ги користам ептен се меки и доготрајни а цената е супер околу 100 ден а траат многу долго затоа што многу боја испуштаат. :)

senza.parole likes this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

image.jpg
    Ги видел ли некој?

gothchick likes this.
  15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

A каде низ скопјево има козметика на импала? Не само моливчиња јас и тушот го барам. До сега немам ништо купено од оваа марка па не се сеќавам и да сум ја забележала низ космо или дм.

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@simoncelicius уф стварно не знам, јас сум од Бт, ги купувам кај што продаваат производи на аура, голден роуз, евелине и слично. Ги нема во големите парфимерии. Може ќе знае некој од Ск кај има.

17. Mishela

simoncelicius and Nausicaa like this.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

И во мојот несесер одамна има едно вакво моливче, ни сама не знам од каде ми е, изгледа сум го купила заедно со некои џиџи миџи работи:D.
    Ја имам баш mauve нијансата, многу ми се допаѓаат таквите нијанси слични на бојата на усните.
    Мислам дека 4тото броејќи одозгора е нијансата што ја збориме.
    Не е суво, пушта многу боја, но не е нешто посебно издржливо што е нормално за таа цена.
    Дејзи добро што ги спомна, да си набавам едно, ова ми е при крај.

simoncelicius and x.Daisy.x like this.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Четвртото е преубава нијанса ама е потемно на уста, бројчето е 010, ако сакате потемни најанси на кафено ама баш кафено ова е преубаво.

И мене пред некој месец од никаде ми се појавија овие, не знам од каде ама едно време користев само nude и розеникави нијанси и овие ги оставив настрана.

Она под зеленото, седмо му доаѓа мислам од горе надоле броено, е тоа повеќе одговара со ова на есенс, според ова што јас го имам бројот е 008 и речиси е идентично со есенс.

Е сеа има уште едни на оваа фирма, ама со поинаков изглед, ја имам 04 нијансата и е преубава, за постигнување на оној природен изглед, не е нападно и мене ми е идеално за секој ден до факултет.
    Еве го на слика ама бојата делува малку поинаку во живо, да не кажам поубаво, тука на розеникаво мава. а според ова и 10 не ми изгледа лошо дефинитивно ќе се потрудам да ја најдам

Ама во секој случај мене и трите нијанси ми се баш убави како за периодов, актуелни се тие бои. Е сеа на сликава ги дава како сјајни ама воопшто не се, мене дури и проблеми ми прават ми ја сушат устата.

Инаку @Mishela кажи ми дали на истите тезги со моливчиња има и тушеви?

Last edited: Oct 1, 2015
    sesilija likes this.
  20. Mishela

Најверојатно има се од Импала, не знам, би требало да ги има. Моливи, пудри и четки има секако. :)

simoncelicius likes this.