Kозметика Есенс (Essence)

Discussion in 'Лице' started by simonaspase, May 19, 2011.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Некој дали може да сподели искуство со оваа пудра. Screenshot_20200207-082935_Gallery.jpg

2. marama

marama Форумски идол

Фина е за секој што нема потреба од голема покривност. Лесна е на лице и повеќе е за комбинирана кожа. На слики изгледа одлично.

TutiFuti and MayDiamonds like this.
  3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ако може некој да ми даде споредба помеѓу лаш пронцес зелената и водоотпорната? Од зелената имам потрошено повеќе од 5 и ми е супер само што малку ми се пресликува бидејќи имам долги трепки, па се мислам дали да ја пробам сега новава.

EMoonlight likes this.
  4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Карминот freaky, од новата колекција, не знам колку е нова ама заедно со лакчињата во иста боја... изненадувачки добро.
    Обожавам таква нијанса, а за квалитетот браво... доста се имаат подобрено, ептен е трајно карминчето.:clap:

Luminary and rumcherry like this.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Дали некаде ги има светливе нијанси? Посебно ме интересира за таа долу десно.
    essence-the-blush.jpg

kate89, Salome, rumcherry and 2 others like this.
  6. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Dali ja imate probano paletava i kako ste zadovolni?

Attached Files:

7. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Девојки, дали ги има четките од Essence кај нас?

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Ги има во ДМ.

Ruza.Ruzica likes this.
  9. glittergirl

glittergirl Популарен член

Повлечена е од продажба.Во Дм можеш да погледаш во делот на расподажба .Имаа на работи на попуст на шминки не знам како се вика ама обично што се повлечени производи се на некој попуст и таму ги излозуваат.Во Дм.

Повлечена е од продажба,Повлечена е од продажба.Во Дм можеш да погледаш во делот на расподажба .Имаа на работи на попуст на шминки не знам како се вика ама обично што се повлечени производи се на некој попуст и таму ги излозуваат.Во Дм. Квалитето ни не беше нешто добар .Другарка ми ја имаше.Пробај нa Wet n Wild сенки поволна цена и одлична пигментација и квалитет.

За Еssence можам дака кажам што плаќааш тоа и добиваш.Имаат лимитирани колекции, или некој производ многу ми се допаѓа го користам ..некое време и одам да го барам повлечен, дрг некои производи променета формула...Сенките се ефтини тие палетите, но кога ставам иако 3 различни бои стануваат како една се ставив прајмер,коректор фиксирање со камена пудра со сенка тоа е што е.Пудрите им се ок после 5 часа како да немам ништо ставено иако имам сува кожа.Лаковите за нокти им се супер ми се допаѓаа, маскари така/така.Повеќе се почетници кои што сеуште се нови во шминкањето и доста се поволни.Еssence МОЖАМ ДА КАЖАМ дека ми е првата шминка што сум ја почнала да ја користам и нема ништо против нивната шминка само сакам да кажам што мислам.

Last edited by a moderator: May 9, 2020
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Оти се повлечени ?

11. glittergirl

Мислам затоа што беше лимитирана колекција есен /зима 2020 затоа што имаа нова колеција пролет/ лето.
    Ова им се нови производи некои ги има кај нас ги имам забележено , а пак некои не. Makeup-2020-novita-essence.jpg

poppie likes this.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Есенс или имаат предобри производи или многу лоши. Сенките им се ок за почетници, но за таа цена попрво би купила Голден роуз, Револушн, Вет н вајлд. Кармините им се солидни, моливите за уста исто, сетот за веѓи е супер, гел лаковите исто, маскарите и тушевите за очи им се скоро сите добри и ми се допаѓа што имаат различни четки за сечиј вкус. Руменилата доста ги подобрија во однос на трајност и бронзерите многу лесно се блендаат. Течните пудри не ми се допаѓаат воопшто, а мат коректорот ми се допадна. За таа цена и не ми е криво ако нешто не ми се погоди, но секогаш прво барам рецензија на јутуб.

EMoonlight likes this.
  13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Аха.јас живеам во Германија и сеуште ги има по цена од 5 € мислам не се повлечени.

14. glittergirl

Во Германија има и доста поглем избор на козметиката Ессенс има мислам и други производи што ги немаме тука барем јас така мислам.

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ја пробала ли некоја Есенс лаш принцес водоотпорната? Задоволна сум од зелената, но трепките ми допираат на капаците и ми се пресликува, па се мислев дали да ја пробам оваа.

16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Јас не би зимала водоотпорна заради тоа што тешко се вадат, и со самото вадење паѓаат многу трепки.
    И мене Есенс розевата ми се пресликуваше затоа и не ја сакав.
    Не сум ти баш од помош ама не препорачувам многу водоотпорни маскари.

Најзадоволна од маскара сум од Мејбилин Lash sensational, а последно ја пробав Euporic на Авон, и сум премногу пријатно изненадена.
    Ако Мејбилин ми е 10/10 маскара, оваа би била солидна 8,5/10. Добра замена, ако некој сака да проба нешто ново.

EMoonlight and Elence93 like this.
  17. Arja

Arja Популарен член

18. marama

marama Форумски идол

Ги има кај нас. Не заменува пополнување со сенка или молив ама дава малку појака боја на веѓите. Јас го користам од кога веќе ќе ги пополнам или самостојно ако не носам шминка.

buba4e89 and Arja like this.
  19. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

Дали некој го забележал ова кај нас?

20. Arja

Arja Популарен член

Дали некоја го има користено лаков? Ме интересира дали се исплати односно дали навистина лакот за нокти трае подолго од вообичаено?
    Capture.JPG