Новата колекција на есенс... Кремата тонирана прекрасно мириса, ја размачкав и на рака. Мислам дека ветува многу. Серумот хидратантен со интензивен мирис на ананас преубав сјај даваше, онака на рака како што пробав. Не беше нешто многу мрсно и грдо. Прајмерот со канабис не мирисаше убаво за разлика од останативе ама исто ми се свиде. За фиксаторот не знам, немаше тестер. Мислам дека линијава нова им е одлична, едвај чекам да пробам нешто.
Ова конкретно не сум го пробала, но сум ги пробала сите top coat на Есенс и лакот ми траел по една недела, плус даваат голем сјај. Па ако ти е за трајност би ти го препорачала тоа.
Многу сум задоволна од лаков, кај мене дефинитивно имаше ефект. Освен тоа што не се излупи воопшто, ноктите го задржаа и сјајот
Фала ви девојки! Дефинитивно ме ставивте во мисла сега кој да го изберам. На крај од лакирање со обичен лак ќе завршам со цела маникир сесија со подлоги, лакови, и top coats . Ама стварно нема смисла, преку глава ми е од лупење на лак после еден ден. Сама сум крива, си признавам, што не носам ракавици при чистење и миење садови, па се надевам дека ова ќе помогне колку толку.
Не носам ни јас ракавици дома, а рачунај на работа во болница дека сто пати раце мијам Со моево темпо, 4-5 дена издржуваат, после веќе време е за нови Ама важно е и подлога и завршен слој да ставиш, мој совет ти е да ги пробаш на Авон, бидејќи најбрзо се сушат, но и од новиот завршен слој на Есенс сум задоволна, и тој брзо се суши и е сјаен, додека на постарата верзија многу повеќе време и' требаше, па некогаш ќе ми личи сув, и ќе го "чукнам" некаде, и ете ти расипан маникир
Да, има разлика во долготрајноста на лакот. Извршувам домашни обврски секакви, плус со мало дете по дома, па со ова некаде 1 недела преку сила можам да го зачувам.
@wannaBeMomma Ми се допаѓа течниот кармин на Есенц, го пробав пред некој ден. Не ја сушат устата ако нанесуваш врз кармин или лабело. Јас ретко да нанесам самостојно течен кармин така да се спремам да земам уште нијанси. Не остава трага на маската.
И од сјајните и од матот сум задоволна,само купувам веќе немам ни простор. Само мат течните кармини нанесувај ги врз кармини.