Kозметика Есенс (Essence)

Discussion in 'Лице' started by simonaspase, May 19, 2011.

1. raww

raww Популарен член

Во кое дм го имате видено? Не можам никаде да најдам

2. sofija014

sofija014 Популарен член

Во Капиштец но го видов пред 10тина дена, баш го пробав на рака, имаше на рафтот 4-5 останати.

sweet-cherry likes this.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

И јас и @Anabelle.Amorette сегде го бараме и никако да го начекаме. Баш планиравме во капиштец да ѕирнеме, се надевам ќе го најдеме.

raww and Anabelle.Amorette like this.
  4. raww

raww Популарен член

Кажете дали ќе го има

5. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Дали ја имате видено кремава сега во скоро време? Т.е мене ми е пудра:lol: Само не можам да ја најдам во мојот град, па не знам дали скроз ја нема или може да се најде во Скопје:(

Attached Files:

6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Го купив гелов за веѓи неодамна зашто конечно ја начекав посветлата нијанса. Со недели ја немаше во најблискиот ДМ кај што најчесто пазарам и си реков ете ми прилика.

Сакав да му дадам шанса на гелов зашто периодов и не се шминкам нешто многу, па нешто вака лајт ептен ми одговара и за веѓите. Да ги држи на место за да се средени и да им дава малку боја, димензија.

И не знам дали ми се свиѓа или не. Океј е, си ја врши функцијата за веѓите да изгледаат средено, ама не ми е доволно пигментиран.

Исто така, четката ми е малку терсене за нанесување. Можела да биде малку потенка на пример, за да биде попрецизна и да можеш да натапкаш попрецизно за да „доцрташ“ по некое влакно тука-таму.
    И дефинитивно му фали повеќе пигмент. Не знам дали само најсветлата нијанса е послабо пигментирана или такви се сите, ама ете мене лично ми фали да е нијанса појака бојата.
    Од друга страна, ова и не е така страшно зашто нема како да се утне и да се стави премногу па да личи веѓата на крем банана. :D

OmniaVanitas and Flower27 like this.
  7. Avery

Avery Популарен член

Гелов гo користам сигурно едно 5+ години, а последниве 2 во комбинација со маркерот на NYX. Дефинитивно не е производ кој се користи самостојно, доколку сакаш подефинирани веѓи или да пополниш празнини.
    Пробај да го нанесуваш во двата правци, од слепоочницата према носот и обратно зачешлувај нагоре од коренот на носот према слепоочницата. Вака остава повеќе боја.

simoncelicius and Mishela like this.
  8. Mishela

Ќе пробам, фала ти. Одамна го мислам ама еве дури сега му дојде редот да го пробам. Чуден ми е, најверојатно дека не сум навикната - со години користам молив и spoolie четкичка.

Avery likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Мене ми е одличен само не е за самостојно користење како што рече Avery. Јас прво со молив па него го ставам. Супер ми е вака сега зависи и што ефект сакаш да постигнеш.

10. Medea.

Medea. Истакнат член

Јас го користам веќе пола година и многу ми се допаѓа ,баш поради тоа што некско ми дава природен изглед на веѓите без да бидат нападни.

OmniaVanitas likes this.
  11. Mishela

Не сакам ни јас нападни веѓи. Никогаш не сум ги исцртувала за да изгледаат вештачки ко од шаблон извадени, такви веѓи воопшто не ми се по вкус. Само нежно пополнувам малку со молив за да му дадам димензија на ликот зашто ми се многу светли. Ништо повеќе.

Го купив ова со намера да ми го замени моливот за веѓи зашто побргу ги средувам веѓите со гелот него ли да пројдам прво со молив па со четка да доизблендам. Ова ми се чинеше како 2во1, ама не ми е доволно пигментирано и нема да ми одговара со појака шминка на пример. Пак ќе ми треба малку молив, а мене намерата ми беше да пројдам без молив, ова да ми биде замена дури и во такви ситуации кога би имала фул шминка. За секој ден супер ми брка работа, за нешто повеќе порадо би користела малку молив како и досега.

OmniaVanitas likes this.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Гелов е врв! Го користам во комбинација со сетот за веѓи од Катрис (како две сенки што е). Одлично ги расчешлува и дефинира влакната и не мрдаат потоа. Единствена маана е што четкичката е подолга, но се навикнав. Порано го користев тој што го спомнувате, но верувајте овој е далеку подобар.
    4059729382375.png

13. grandinquisitor

grandinquisitor Активен член

Дали знаете каде може да има од long lasting карминиве, тие во обичното црно паковање? При крај ми е тој што го имам, го барав да го купам пак и не можам да го најдам по дм-иве. И во кит-го проверив го немаше, носат само од тие во бело паковање со колаген. Скроз долго трае, а нијансава 01 најпогодена ми е, се надевам уште го произведуваат. [​IMG]

14. marsilia

marsilia Истакнат член

Дали им се добри овие производи? Ги гледав, ама се мислев како си ја вршат функцијата?
    Ова исто дали го има некој пробано?

NoirSerpentine likes this.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Обоената маскара за веѓи е многу убава, можеби 10 пати ја имам купено. Четката е мала и практична, дава боја и убаво ги расчешлува. Но доколку сакаш баш да не мрда ниту едно влакно со часови, ја препорачувам Есенс fix it, розево пакување е, како маскара изгледа. Но таа е проѕирна.

16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

го имам гелот безбоен за веѓи и не е лош. Добро си ја врши работата.

marsilia likes this.
  17. Mishela

Пишете ако некоја од вас купи некоја од новите маскари, линијата се вика Lash like a boss.
    upload_2023-6-19_22-44-5.png

EMoonlight and koritsaki like this.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ја имам водоотпорната и е многу убава на почетокот, но брзо се суши. Можеби само таа верзија е таква, бидејќи гледам дека од другите две се многу задоволни.

Mishela likes this.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Како сте задоволни од i love extreme водоотпорната маскара?

20. Medea.

Medea. Истакнат член

super_precise_eyeliner_open_500x500_crop_center.png
    Го има ли овој туш во мк?