За таа цена е во ред ,сум ја користела задоволна бев ,но ако сакаш да вложиш во добра пудра за речиси секаква пригода , ти препорачувам loreal infallible freshwear и од истата линија ја има и мат, оваа е средна до висока покривност ако се надгради , а мат веќе ти е висока покривност и за по свечени прилики ако сакаш сама дома да си се нашминкаш. Јас ја користам freshwear и сум многу задоволна, ми траела и по 15 часа супер изгледа лицето . Околу 800-900 денари е ама навистина вреди да знаеш , а доколку не ти се дава толку , добра е и оваа , и на catrice tint serum е добра но не толку покривна.
Дечки дали некој го видел прајмеров во скоро време кај нас? Знам дека го имаше и го имам купувано ама моментално не можам да го најдам во Скопје во 5 Dm продавници бев...
Во средата пазарев, не го видов ниту во дм кај Градски ѕид ниту во кв. Освен ако не сум загледала убаво
Бојата е сон, јас па скептик бев за цената, мислев нема да го бива, денес скоро 8 саати не мрдна додека бев на работа. А јадев и пиев бајаги течности.
Кај мене 7 саати траеше. Го земав за проба. А обичниот кармин на Есенс само 2 саати трае. И лаковите ги користам. Супер се.
Како го нанесувате руменилото од Есенс, со сунгерчето што е на него или со прсти. Инаку многу ми се допага ефектот и трајноста.
Тапкам на образ неколку точки со сунгерчето, а после го блендам со четка. Некоја погуста, ко за нанесување пудра.
Овие мислам дека се нови карминчиња, дали сте пробале? Дали кај нас не ги носат сите нијанси или тоа е само до ДМ во мојот град? Од црвенкстите ми се свиѓа Brickroad а тука ги има само Hot Chili и Burgundy Bliss
Јас ги користам,преубави кармини се и навистина трајни.. ги носат во повеќе нијанси јас ги имам 102,104 и 105.
Јас ги имам првите две нијанси и се многу убави. Мат, но не ја сушат устата. Плус ми се допаѓа формата нидејќи можеш да бидеш попрецизен. Единствено не ми се допаѓа што немаат посветли нијанси.