Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Kреми против акни

Дискусија во 'Лице' започната од dani.88, 28 јули 2011.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ја користам еден месец, се нанесува тенок слој, на почетокот се чувствува благо пецкање на кожата, но ништо страшно. Мојата кожа почна веќе и да се суши по малку на носот и брадата, тоа е од кремата но преку ден користам хидратантна крема. Соната се мачка само навечер, а преку ден ако си изложена на сонце треба да користиш заштитен фактор. Јас подобрување забележав после 2 недели.:)

2. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.963
    Имам масна т-зона, и во делот помеѓу очите, челото, носот, околу носот и брадата ненормално сега ми се нафрли. И тоа со акни болни на допир. Што би ми препопрачале?

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Женски, јас имам проблем со акни од 12 години. Ужас...
    - Се испробав на лицето, се ставив од ништо не ми помина. Сестрами ми кажа лосион против акни од сулфур. Лицето нагло ми се смени, го мачкам на утро и сабалје. Стакло ми е лицето, една црнка немам.
    -Не е скапо 180денари е, ама јас го земам од Прилеп од една аптека бидејќи ни битола ни во други аптеки немам сретнато. Само таму прават, вие што сте од други градови распрашајте се. Ама со сигурност поминува 100%

4. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    И јас како тебе имам акни од 12 г. веќе си легнав на брашното дека морам да живеам со тоа, имам пробано 300 чуда од нешто мал ефект од нешто повеќе ама никако долгорочно да ги решам. Те молам пиши тука или во порака од која аптека од Прилеп го земаш лосионот од сулфур да го пробам и тоа чудо :).

На Lily-Iv му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.124
    Женски , имам пишувано по др теми но еве и овде ќе спомнам
    Не е се до мачкањето креми на лице , некогаш може да биде проблемот од внатре. И јас имав акни поткожни низ цело лице , од 10 год возраст па се до 17 години што се не пробав на лицето да ставам , те креми , те чаеви , те лосиони , скапи евтини , одев на кожно ми ги гореа со сулфур и пак ништо. Потоа испитав хормони и излезе тој проблем. Ми дадоа терапија и сите акни веднаш исчезнаа. Направете си едно вакво испитување нема ништо да ве кошта :)

На sleepingbeauty, M.laDy, ANGEL1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.194
    @Bebulleee напиши како се вика, или побарај слика, од толку аптеки во Скопје, сигурно ќе се најде во некоја :)

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Нема име.. Лосион против акни со сулфур..

8. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Со години ја користам Здраве на лицето (Беше спомнувана многу во темава) и секогаш ме спасува кога ќе ми се појави на некое место бубуличка, ама со месеци ми е исфрлен грбот и не ми помага таму кремава.

Го мијам со сапунот од Докторс со сулфур и катран, и правам нежен пилинг со ракавица за да отстранам нечистотија, ама ми треба крема за после тоа што ке ја ставам за да ми ги исуши бубуличките таму. Ве молам за предлози, сакам пред лето да се исчистам :(

9. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Црн сапун душо, од Докторс е против мозолчиња и за мрсна кожа. Најпрвин треба самата да си утврдиш каков тип на кожа имаш, па потоа да си најдеш соодветна козметика. Јас, значи не се мијам само со вода, само некојпат се мијам само со вода, преферирам тоа да бидат најмалку антибактериски сапуни или сапун проѕирен со глицерин( од бор). Користам лосион хлоракол, ама имам осетлива кожа, па ако ми се јави печење, некое време прекинувам. Послем пак. Ставам клиндацин- Леа гел против акни со камилица, а и здраве крем( зошто толку го фалат, мене не ми е јасно, не се одбирам, немам никаков ефект). Единствено од тој Бекутан со цинк ставам и ми паѓаат тие лушпички што претходно некако ми се создаваат. Зависи од расположение, време и пари. Сега последно што купив е гел за миење на лице, пред употребата на крем или лосион. Тоа е едно младешко пролазно стање :)

10. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Јас ваква користам и многу ми помага за акните. Се нанесува пред спиење на чисто, измиено лице.
    Мислам дека чини моментално 720 ден. инаку беше 950. Има и иста ваква дневна крема :)

11. Lily-Iv

Lily-Iv Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки ! Јас сум од денес на форумов и специјално се приклучив за да споделам мое искуство од пред 5 дена .Редовно ве следев бидејки и јас исто така имам проблематична кожа и незнам што се немам пробано-исто како вас :) Секогаш мојата кожа била проблематична но сум изнајдувала начин ги ублажам акните .Пред два месеци моето лице стана ужасно .Болни поткожни акни црвени и многубројни .Знаете и сами како тоа психолошки може да делува .Криво ми е што не ви го сликав да видите и сами каква ужасна слика. Дури ке звучи како "лажна реклама " но навистина сакам да ви препорачам еден лосион кој го прави една роднина моја денес се мачкам 5 ти ден и не можам да ви кажам која разлика .Ако некој е заинтересиран ке ви кажам се што ве интересир. Не е воопшто скап ке ви кажам како делува и колку дена треба да се мачкате и се што ве интересира .Имајте пријатен ден !

12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Mene me interesira od sto se pravi toj losion i kako deluva i kolku pari e...

13. Lily-Iv

Lily-Iv Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo presiosaP! Vo vrska so losionov znam deka ima alkohol i limon .Losionov deluva dlabinski gi sushi aknite. Koga ke se namackas prvite dve min cuvstvuvas peckanje .Posle pola saat ke si stavis krema hidratantna za da ne ti se susi liceto .Jas dva pati se mackam utro vecer i toa samo na aknite ne na cela koza .Cena 300 den.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.194
    @presiosaP ако веќе бараш природен лосион, можеш ваков и сама да го направиш дома многу едноставно. Еве рецепт:
    Состојки:
    - 1 дл сок од лимон
    - 2 лажици магдонос
    - Дестилирана вода 1,5 дл
    - 0,5 дл 70 отсто алкохол

Подготовка на лосионот : Исецкан магдонос се прелива со дестилирана вода и алкохол. протресете ја содржината оставете ја да отстои преку ноќ. Следниот ден, додадете сок од лимон. Применувајте го како лосион наутро за чистење на лицето и вратот. Чувајте во темно шише .

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
  16. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Лосион против акни имам домашен: две шолји за чај се става вода да проврие, се става една китка магдонос и се остава да проврие уште три минути.. Се трга од оган, отстојува, и се додаваат три лажици домашен јаболков оцет. Стои два часа и лосионот е подготвен за употреба :)
    Ова го прочитав во книгата Билките на баба Рада и го направив.

17. anuskaa3

anuskaa3 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    и како делува , помага за акни , го испроба или не

18. anuskaa3

anuskaa3 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    здраво дали ти е испробан овој лосион како делува на акните?

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.194
    Испробан ми е и задоволна сум, доста ги чисти порите, дури и откако сум го измила лицето и со сапун и се комплет. Само што јас не ставам точна мера, туку отприлика.

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Овој е подлабински проблем за кој можеби ќе треба да посетиш дерматолог. И размисли дали си сменила некој продукт за лице откако ти се појавиле такви акни.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.