Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Kреми против акни

Дискусија во 'Лице' започната од dani.88, 28 јули 2011.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Колку време ја следеше терапијата? По колку време воочи ефект?
    Викаш имав цисти, тие се предизвикани од цисти на јајници или погрешно разбрав?

2. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Терапијата ја следев 6 медеци. По 3 месеци лицето ми беше скроз исчистено, откако прекинав да го пијам антибиотикот ми се влоши состојбата. Ова не го пишувам за да те демотивирам, туку да ти кажам како мојот организам реагираше. Сепак сите сме различни. :)

Цисти имам (најверојатно) поради хормоните. Иако тие ми се во граници на нормалата и јајниците ми се чисти, сепак нешто одвнатре предизвикува да ми се појавуваат болни поткожни цисти на пределот околу брадата и вилицата. На никој дел од телото не ми се појавуваат вакви чудовишта.

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Пробав различни препарати, ништо не ми помогна. Читав добри критики за Старова и затоа бев кај него. Гледам оваа терапија ја дава за акни, некој ги излечиле целосно акните но ете кај тебе не било успешно. Јас една недела ја примам терапијава, засега исто ми е лицето, само воочувам дека кога ќе излезе нова акна веднаш се полни со гној и се суши, не останува како поткожна болна акна.
    Сега каква ти е состојбата? Имаш друга терапија?
    Едит: И дали се уште си кај истиот доктор?

4. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Состојбата ми е ок, не е најсјајна, но не е ни како што беше на почетокот. Моментално не пијам ништо, само го користам Акнефугот и смесата од белобаза и салицилна киселина.

Треба да закажам контрола кај докторот за да видиме што понатаму, но ужасно ме нервира тоа што се чека минимум три недели за термин.

Последна измена: 25 август 2018
    На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.736
    Допаѓања:
    107.109

Околу 950 ден во зегин гтц или во продавницата Логона спроти Центар бар

На Yuefoa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yuefoa

Yuefoa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    42
    Jas edna nedela stavav kokosovo maslo na aknite i mi se iscistia

7. Moon2255

Moon2255 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    112
    Скинорен крема каде може да се најде? Знам дека е дефицитарна во последно:(, да не лутам по сите аптеки..

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    Дали некоја има користено некој производ од колекцијата против акни Master Herb од Tiande и како сте задоволни? :D

9. Bojana Stoilova

Bojana Stoilova Нов член

Се зачлени на:
    17 јуни 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki ja sum nov clen
    Sakam da ve prasham koja e najdobra krema za akni,bev na depilacija na liceto i sega mi se pojavia akni koja krema mi ja preporacuvate?

10. xoxxxoooxo

xoxxxoooxo Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Во аптеките на еурофарм има цела колекција на креми и лосиони против акни од Здраве. Мене само тоа ми помага. Не мораш цела колекција да ја зимаш јас го користам само гелот за измивање на лице и крема што се мачка на чисто лице. Се надевам ке ти помогнат

11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Некој ако има искуство да ги излечил акните целосно или бар малку
    Значи одсекогаш сум имала акни имав полицистични јајници но после раѓањето хормоните се смирија и немам никаков проблем со јајниците, но лицето ми е катастрофално
    Пијам диане35 за контрацепција, додека ги пијам лицето ми е добро но штом ги прекинам лицето ми е лом неможам да се гледам големи акни кои болат на допир
    Не сум од Скопје овде имам одено скоро кај сите доктори но никој не ми помогнал
    Ми ја праќаа колекцијата на Авене ја користев но ништо и од неа
    Значи ми треба колекција со се која е добра и би ми била од корист бар малку да го средам лицето

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.330
    Допаѓања:
    182.165
    Не ти се средени хормоните, диане само ти ги маскира. Најди друга контрацепција, провери што имаш високо/ниско и пробај со исхрана да го решиш. Ко ќе ги средиш хормоните, ќе ги средиш и акните. Веројатно не е ова одговор што сакаш да го чуеш ама не се лечат последиците, причините треба да се решат.

13. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Овде приватно правев испитувања сите хормони ми се средени, велат од хормони акните не се незнам кај да одам пак да испитам а не е и ефтино
    На исхраната одсекогаш сум внимавала уште тинејџерка кога бев и кога го имав проблемот ми рекоа да внимавам на исхраната уште тогаш водам ред за тоа
    Сепак ти благодарам ке побарам пак на други место мислење
    @Biljarkata

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.330
    Допаѓања:
    182.165
    Не се тоа акни, тоа е реакција на депилацијата. На локални жаришта се става хидроциклин и цинк паста навечер, хидроциклин влече воспалителен процес, цинкот суши.
    @blessed.an можеш и ова да го пробаш, ама стварно мислам дека цела прехранбена и козметичка рутина ѕреба да се преиспита, за да имаш некој ефект. Локалниот третман делува локално, утре пак нови ќе се појават. Каков тип на кожа имаш, што користиш од козметика, каков ти е јеловникот. Пробај чај од црвена детелина за хормонско балансирање.

15. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @Biljarkata моментално ништо не користам само мијам со млака вода 2 пати на ден и толку
    Сакам да најдам нешто соодветно кое би ми помогнало
    Кожата ми е комбинирана
    Каде може да се најде тој чај
    Читав има од тианде една крема лосион и тоник имаше позитивни искуства ама сепак не сум сигурна дали да ги земам

16. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Luge drugarka ima mnogu problemi so akni.. sega i iskoci edna golema ama vnatresna akna i polna i e so gnoj nemoze nikako da ja stisne mnogu ja boli dali znaete nekoja krema ?

17. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    9.159
    Масло од чајно дрво.

На Azeret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.446
    Допаѓања:
    5.895
    Нека не ја стиска, длабока акна е, нема да излезе, а може само да ја разрани и да ѝ остане лузна. Побарајте во аптека производ со бензил пероксид (мислам дека кај нас е Акнефуг) или ретинол (Сона). Не знам дали е потребна рецепта, нека кажат тие што користеле. Може да побарате и производ со сулфур или масло од чајно дрво, меѓутоа не ставајте чисто, неразредено масло. Разгледајте назад низ темата, пишувано е за повеќе производи. Пак ќе нагласам, нека не ја стиска, може да ја влоши.

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    5.248
    Сретство за миење лице Акнефуг, се нанесува на измиено лице, се чека 2 мин и се плакне. Може потоа да го нанесе на акната и да почека уште некоја мин. Потоа крема Сона на акните. Не треба рецепта.

20. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Ke i kazam da zeme vo site apteki ima?

Ova veke 3 pat i iskaca ima i pomali ama ovie se nekako pogolemi kako dzmucka da ima..

Последна измена од модератор: 17 септември 2020