Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Kреми против акни

Дискусија во 'Лице' започната од dani.88, 28 јули 2011.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Во Зегин и Еурофарм ги има со сигурност, некогаш земам од едната некогаш од другата аптека.

На Azeret му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    Чисто сакам да споделам искуство, до пред 2-3 недели јас барав решение по форуми, по дерматолози и слично... За прв пат ми се нафрли лицето и тоа многуу, страшно беше за гледање... За две недели јас ги победив акните и лицето ми е скоро поминато, а кога се гледав мислев долго ќе трае бидејки имав премногу акни... Прво нешто купив пена за миење лице, секое сабајле и навечер се миев со пената по два пати, зошто два пати за да бидам сигурна дека е убаво темелно измиено лицето, потоа го бришам со чист пешкир со тапкање, потоа на туферче ставам тоник со клиндамицин, потоа ставав антибиотско масче... Таа процедура ја правев три недели сабајле и навечер... И лицето ми е тоооп, прво ми се воспали малце повеќе но за 3 недели лицето ми е топ... Ова се производите кој јас со лично искуство ги препорачувам

IMG_20200916_012312.jpg

IMG_20200917_103808.jpg

Хлорамфенокол

КАЖЕТЕ НЕКОЈ МАСТ ЗА ПОТКОЖНИ СИТНИ АКНИЧКИИ???

Има ли некој искуство, по прекин на антибиотска маст, да излезат поткожни точки на лицето како да сака да се нафрли пак???

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 27 декември 2020
    На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elena777

Elena777 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    19
    Dali vredi ovaa mast da se proba? Dali pomaga protiv aknite?

4. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Мислам дека тоа е како тоник и има многу алкохол во него, мене ми го препорачаја многу одамна кога бев во пубертет и не помага, само може да ја влоши состојбата на лицето.

И јас имам такви ситни акнички и цело време се прашувам од што ми излегуваат, а не сум се посомневал во антибиотска маст, а користев таква маст. Јас се посомневав во хидратантниот крем кој неодамна го користев, бидејќи во себе има многу масла, помислив можеби некои од маслата се комедогени, па ми ги создаваат тие акни.

Последна измена од модератор: 27 декември 2020
  5. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Јас секогаш кога ми е исфрлено лицето користам од The ordinary - Vitamin C suspension 23% + HA spheres 2%. Многу побрзо поминуваат од тоа акните, само што не е за чувствителна кожа.

6. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    Хлорамфеникол има маст и премногу помага, барем на мене за недела дена лицето ми го исчисти, ставав наутро и навечер!
    И на леа лосион користев со клиндамицин исто премногу ми помогна!
    Прво го миеш лицето со што и да го миеш, јас го миев со сапунче од еуцирин, потоа со тапкање го бришам со пешкир, потоа на туферче нанесувам тоник клиндамицин, и после тоа ставам маст хлорамфеникол...
    Истата постапка наутро и навечер за недела дена лицето ми беше одлично ако сакате слики пишете ми дм... Убав ден позз

7. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Девојки,предложете некоја крема или маст за лице на прирордна база.долго време користев скинорен но сакам да го одморам лицето од такви креми а и го нема веќе во мк скиноренот па користам само сона. Ми треба нешто на прирордна база. Имам како црвени лузни од акни и знаат да се воспалат.

Последна измена: 12 јануари 2021
  8. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    Здраво
    Ти ја препорачувам кремата Konopka's calming... Prehidratantna krema e na priridna baza i bas prifatliva cena 360 denari e...

На katica2001 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Здраве кремата добра е за такви црвенила(лузни) од акни. Прочитав и негативни и позитивни коментари за таа крема.

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Не би ти ја препорачала бидејќи има баш лош состав кој може само дополнително да ти ја иритира кожата. Би ти препорачала ниацинамид за таа намена. Види го на Ревокс или Ординери.

На katica2001 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Ти благодарам

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Нешто против акни, а да е безбедно во бременост?

13. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    За ова најдобро ќе ти одговори @Biodevojka, зашто се разбира детално во производите!

Мада мислам дека тоникот во спреј со цинк на novexport би бил идеален... Ама сепак препуштам на неа

Последна измена од модератор: 14 јануари 2021
    На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52

15. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Мало недоразбирање, не сум знаел дека имало и маст хлорафеминикол, мислев дека има само лосион. Инаку и јас имам користено антибиотска маст.

16. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    Да лосионот сигурно содржи доста алхохол... Но и алхохолот умерено да се користи во повеќето случаи помага... Ама сепак мора добра хидратантна крема за да не дојде до сушење на лицето а мастот хлорамфеникол е предобар... Доволно е да се користи од 7 до 10 дена и ситуацијата се смирува

На Besmrten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    3.672
    Дали некој ја користел сона кремата и антефук?

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Во search кај лупата пребарај има премногу мислења каде се спомнати.

На Limpan му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Јас ги користам моментално. Сум пишувала мислења и претходно, има и многу други, можеш да прочиташ. Ако ти треба нешто, слободно пиши ми.

На Limpan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга здраво ме тагнаа па да ти одговорам. Најнапред објанси ми ја остојбата со акните... како резултат на што се појавени, колку долго ги имаш, каков тип итн. Што имаш досега користено за нега на лицето. Што повеќе информации добијам тоа подобро ќе може да ти помогнам. Поздрав.