Жената во Исламот е најпочитувана жена.Од жена си роден,жена те гледала,жена ќе ти роди.Рака на неа во никој случај не треба да дигаш туку треба да ја заштитуваш.Ова секој нека го знае,дека жената муслиманка ние многу ја почитуваме,така било и така ќе остане.
Emotional 123 jas ne veruvam vo slucajnosti....taka da so toa sto bese postirano vednas posle moeto prašanje,a sodrži odgovor vo sebe,iako ne direktno na mene upaten,mene sepak mi e odgovor. Mozebi ke beše podobro ti da mi odgovoriš, namesto što se somnevaš vo mojata inteligencija
" 50.000 godina prije nego je Allah dž.š zapisao nafaku svakog stvorenja,zapisao je tvoje ime pored mojeg " Ne se ni somnevam deka imaš losa namera,potočno sigurna sum deka ne go razbiram dobro ovoj citat,a ne e ni čudo bidejki ne go poznavam islamot.Mene ova mi zvučese kako odgovor na ona što prašav i znam deka ke bideš ljubezna,pa ke mi pojasnis kade grešam
ќе почекаш со одговор од небулозната,додека да прочита некаде некоја "тешка мисла" па да ја сподели со нас
Ако нешто мојт да ми ја смирит душава кога не сум арна, тоа е слушање или читање Кур'ан, затоа што Аллах во еден ајет вели:..." навистина со спомнувањето на Аллах се смируваат срцата" Потврдувам. Посебно кога слушам од некој хафиз со прекрасен глас и емоции
Прв пат во животов читам книга со муслиманска вера. Овој пасус посебно ме заинтересира ,дали навистина постои вакво нешто во куранот ако може некој да ми каже
Не. Куранот јасно кажува дека можеш да спиеш само со сопруг/а, откако ќе се венчаш. Која книга е ова?
Одамна си пишала ама ми влезе во очи ова. Јас плачев кога ќе ми пуштеа куран. Се додека не почнав минимално да учам арапски (знам некои основни работи) и додека не почнав да читам превод. После тоа плачев затоа што при очи сум бил слеп. Било каков текст да земе да ти пее некој со убав глас на јазик кој не го знаеш, ќе те погоди.
Куранот не се пее, се рецитира. Плус говори и за читање и за слушање што значи дека разбира што се рецитира. И да, има смирувачко дејство, не само поради тоа што го слушаме на јазик што не го знаеме.
Ај не заебавај! Ако мажот може финансиски да ги издржува може да земе повеќе жени. Да си го препрочиташ Куранот. Прошетај низ Чаир ќе видиш дека кај вас се е дозволено и сешто се практицира.
Што е со реплицирањево од пред сто години? Жената не е објект, жената има повеќе права и повеќе благослови од мажот, ако ве интересира прочитајте го Куранот целосно и детално. Не вадете од контекст