Еве што се вели во вториот дел од Посланието до Тимотеј, точка 9-15: „Исто така и жените, облечени пристојно, со срамежливост и чесност да се украсуваат, не со плетенки, ни со злато, или со бисери, или со скапоцени облеки, туку со добри дела, како што им прилега на жени, што ѝ се посветуваат на побожноста. Жената да се учи во мир и потполно покорство. На жена не ѝ позволувам да подучува, ниту да господари над мажот, туку да биде мирна. Бидејќи порано беше создаден Адам, а потоа Ева; и Адам не беше измамен, туку жената беше измамена и направи престап: но ќе се спаси преку раѓање деца, ако остане во верата, љубовта и во светоста со чесност.“ Ни кај нас нешто не сме за машала.. Еве јас од кај читам.. Членовите кои знаат арапски нрка ви го преведат делот, и јас се одјавувам од темава. Ме вознемирува вакво препуцавање на верска основа. Имајте малку почит према туѓи вери ако сакате да ја почитуваат вашата.
Не бе боже сачувај. Оние малтретираните жени не се од крстени мажи.. со иконите на зид и крстовите околу врат. Само Марија Магдалена ја каменувале зашто била неморална.. Како што има фанатици по религија кај нас има и во секоја вера. Не генерализирајте аман.
Дали си нормална? Оправдуваш педофили, брак меѓу 50 годишен и 9 годишна? Оправдуваш неморал? Еден маж со 4 жени? Оправдуваш полигамија? Шта речи? Ако ова е совршено, тогаш навистина се сомневам дека резонираш добро.
Жално што некој само заради тоа што е "муслиман", прави работи што не се за правење, и потоа сите ги мислат така, значи едноставно ја срамат верата. Вие верувате во тоа. А луѓето не се однесуваат спрема Исламот, затоа велам дека исламот е совршен а луѓето не се.
Не оправдувам и тоа не постои, а тоа со жените ништо не е со сила, све е до волја, не постои ништо што треба да трпиш или да правиш нешто со сила. Не сакаш не мораш и чао.
Ти врска немаш од исламот очигледно. Тоа го пишува во Куранот. Како не постои? Мухамед имаше 19 жени од кои мајмалата била 6 години ама го консумирал бракот на 9. Значи педофил е. Друго, како е морално еден маж да има 4 жени? Зошто жените не можат да имаат 4 мажи? Очигледно врска немаш од Шеријат. Луѓето од тие држави бегаат и сакаат да мигрираат. Зошто нели, таму прекрасно се живее.
Добро ти што имаш повеќе врска од вериве читни малце барем и некоја страница таму за убав однос и слично, можеби ќе се изразуваш подобро.
Грешка си. Знам што зборувам. https://sunnah.com/abudawud:5224 https://sunnah.com/ibnmajah:4337 https://sunnah.com/muslim:2167a Само прочитај што пишува. Ова не сум го измислил јас. Особено последниот линк прочитај. И мене ми ствара гнев тоа што некој педофил евреите и христијаните ги нарекува неверници и дека имаат 2 избора, или под нож или да станат муслимани. Како можеш да кажеш дека тоа е свето?
Совршен сатанизам. Од човек кој вели дека пиење урина од камила е здраво, човек кој спиел со 9 годишно девојче ито така и ја тепал, имал секс робинки, убивал, започнал преку 64 бунтови и војни, забранил посвојување на деца, имал секс со жената на неговиот син. Да набројувам уште? За истиве овие нешта можам да ти пратам и цитат и се, ако те интересира секако.
Се сте испревртеле тука Не е убаво да навредувате туѓа религија. Кога ќе сфатите дека таа истата религија е измислена одамна за да го заплашуваат народот и да се врши контрола врз истиот, поарно ќе ви биде. Книгите се измислени од некој маж/мажи, пред незнам колку милениуми, и една од причините е да има контрола врз жените. Религиите прво треба да се сфатат како верба, добрина, а не како верба во некој си чичко на небото шо гледа и запишува се. Сами треба да сме свесни дека не треба да правиме лошо на никому. А ако не правите лошо само заради тоа шо ви наметнале страв од религијата и книгата, тогаш за жалење сте. Тогаш на вас ништо не ве спречува да правите лошо освен стравот дека ќе бидете казнети. Пс. Неам ништо против никоја религија, се додека се е на мирен и добар начин.
Нормално дека ќе се најде некој психопат, ама во исламот тој не е психопат туку горд што го направил тоа за Аллах да го прими во рајот.
Истото е и кај нас. А ти ако си толкав христијанин како што се кажуваш, еве денес Илинден, оди во црква прашај поп дали е во ред да зборуваш вака за друга религија. И со овој наратив не те прави ништо помалку екстремист од оние кои исламот го користат како опавдание за своите зла.