Стриктно на неа. Ако сама бара развод може да и го бараат златото а ако ја избрка мажот, тогаш зема се што има.
Vo famılıjata na maz mı ıma devojkı koı stavıja hıdzab uste kako devojcınja a tatko ım od kafanı ne se vadı prımer. Nıven ızbor. Za drugoto pak ke tı kazam kaj nas go zema go ıma vo Irak ıran prımer.. @Adidas888 Na zenata sekako. Mojot prımer od sega sı e obezbeden za sekoj slucaj. Sı zboram za mene . Famılıjata nema vrska so ova.. Dokolku maz ı ja razvede dolzen e ı da ja obezbedı nea ı decata
А која е разликата меѓу исламот кај нас и во Ирак и Иран? Нели секаде треба да е ист? Нели сите верувате во истиот Алах?
Таму на влст се Исламисти кои во името на верата прават војни и раздор. Исто како Талибанците во Авганистан.
Никој никаде не рече дека исламот нема морални начела. Еве, ќе го наведам примерот со чинењето добри дела и помагањето на сиромашните, како и со меѓусобната поврзаност и солидарност. Но,сето тоа е врзано за материјалниот свет, како што веќе напишав.
А исламистите не одат по законите запишани во Куранот со кој се служи целиот свет и насекаде е истиот?
Уште една разлика. Екстремните исламисти гинат за Алах,а екстремните православци се молат деноноќно за цел свет.
Пет пати да постирам едно те исто? Или не ти одговара па не читаш кога ставам извадоци од Библија. И знаеш колку жени биле малтретирани и тепани кај нас зашто не можеле да имаат деца, и денес колку ги оставаат ако не забремени, без разлика дали е проблемот во неа или него? Сериозна си дека кај нас нема такво нешто?
Каде пишува во Библијата мажот може да си земе друга жена ако жената не може да раѓа деца? Каде пишува во Библијата жената може да биде тепана од мажот? Ти постираш нешто што нема допирна точка со темава.
Имаш запознаено екстремен православец или екстремен католик? Ама салам да го запознаеш? Јас иам, и верувај, под тоа молење за цел свет им се крие тежок психопатизам.
Ама на власт е се екстремисти!! Тука има разлика. Си видела какви биле жените во Иран, Ирак, Авганистан пред овие да дојдат на власт? И дајте малку опрајте се со таа омраза, во тема за Куран за света книга на една религија ( било да ти се допаѓа) или не зборуваш со таква омраза и гадливост као еве сега ти дека рече одма се ќе сменат. Опрајте се малку.
Види, сум ставила девојче на слика Во темава би било добро да се истакнат разликите кога веќе се дискутира.