Ама тоа го пишува во куранот. И не, не значи дека ако имам против нешто дека го мразам. Исламот е најомразен од иранците. Не знам дали си запозната со случајот. Изгледа како да не си. Како тебе ти наштетува тоа?
Па тоа е поентата. На мене или било кој, екстремните христијани неможат да ни наштетат оти законот тоа кај нас не го дозволува. Во арапските земји, законот тоа го дозволува и затоа им наштетуваат.
Твоето екстремно сигурно се разликува од моето. Си запознала лажни, на кои христијанството им е маска и кои не си ја познаваат верата. А можеш и да ни раскажеш ако сакаш.
Еве Израел ти е пример. Есктремни христијани што прават во Газа? Деца испоубија не им се знае број... И тоа со амин на Бјден и УСА на кои на парите им стои In god we trust! Остај Новиот завет. Евреите си одат по стариот завет кој е и полош од Куранот и коса ќе ти се крене.
A tebe kako tı nastetuvaat muslımanıte? Ekstremnıte muslımanı de[/QUOTE] Сериозна си со прашањето?! Ете дека не знаеш каков е животот во шеријатските земји, ќе се обидам попластично да ти опишам. 1. Во Иран, Ирак, Авганистан НЕ е дозволено излегување надвор на жената без старател (зборуваме за возрасна жена). Значи си третирана како неспособна. 2. За возачка не можеш да возиш, зашто пак истото. 3. Не можеш да одлучуваш за ништо, за твојот живот одлучува твојот старател. 4. Брак склучуваат само со слика видена од партнерот. И нема не сакам. 5. Мажот ако му се присака може да си земе втора жена (која притоа може да има и 25 години, а тој да има 70 години ( знам ваков случај)). 6. Миграција им е строго забранета на жените сами, знаеш како мигрираат жените? Прво ќе ги омажат и после заедно со мажот ќе мигрираат. Зошто они сами не се способни. Треба уште да набројувам?
Сериозна си со прашањето?! , Ne te cıtav otı ne dade korekten odgovor. Tebe kako tı nastetuvaat? Otı tı nelı toa ja prasa Adıdas
Никој овде не зборува за закони световни, туку верски. Мешате баби и жаби. Дали во Куранот постои закон за света војна и ако да во кој случај?.... не сум запознаена,прашувам....
Им наштетуваат на луѓето кои живеат во шеријатските земји. Имаш зборено со Иранец да видиш колку тежок живот имаат они? Се гледа дека не....
Каков закон? Со што христијаните се спречени според закон? Сакаат да убиваат?! Педофили се?! Не те разбирам.
Можам. Една беше таков екстремен православец, и уште е, цело време збори за Господ и молење, молење, за себе и за цел свет. Јас си викав ај, тоа е нели убаво. Ама кога западнав неколку пати со неа во друштво, видов дека и не е баш така. Разведените жени ги викаше курви, немажените жени за неа беа курви оти секоја жена МОРАЛА да има маж и МОРАЛА да има деца, без деца и маж ќе правела неморални работи, секоја жена МОРАЛА да си ја покрива главата кога влегува во црква ( дури и кажа како пробала да им наметне на некои жени во црквата тоа али попот ја спречил), па викаше дека жената МОРАЛА домаќинка да биде а не кариера да трчка оти семејството било пред се, најсвето нешто. Ќе сме гореле во пеколот, бла бла бла.... па кога дозна дека сум разведена проба да ме искупува, ми викаше дека МОРА со неа да се молам заедно оти нели, ќе горам во пеколот. А исто и викаше дека нели, против абортус е, оти Господ ќе ги казни тие шо абортираат и имаат секс пред брак.... па никој немал да ги сака тие жени шо абортирале/се разведеле/имале секс пред брак итн итн.... Само разликата е шо, она си знае дека освен да паламуди, друго ништо неможе. Ама законот кај нас да го дозволува тоа, оваа ќе ни ебе матер на сите.
Оваа ќе гори во пеколот поради јазикот, устата Пример е на грешен човек само и на некој кој не си ја познава верата. Одењето во Црква нужно не те прави верник...
Како? Како тебе ова ти наштетува? Кому му наштетува? Гледаш, тоа е разликата. Таа пробала да им наметне марама, ама попот ги спречил. Во исламот никој не спречува, баш ги наметнуваат тие правила. Не разбираш. Тоа е според закон, ама и во Библијата не пишува дека може некој да те убие ако си имала секс пред брак.