Има разлика од книги напишани од секакви автори и од Свети Книги. Доколку си верник, како може да не веруваш во овие книги? Куранот е претскажан во Библијата и се смета за последната книга што Бог ни ја дал.
Никаде не пишува брак со братучеди дека е дозволено во Библијата. Тоа е крајно одвратно. Не знам како прифаќаат некои. Баш читав вчера коментари на видео за оваа тема и повеќето од муслиманите не сфаќаа што е одвратно во бракот со братучед.
Sto e toa rukija? I dali ima nekoj sto toa go pravi kaj nas Makedonija,ama da ne e od ovie sto pravaat crni i beli magii.
Каде точно Куранот е претскажан во Библијата? Извини ама муслиманите Исус го сметаат за обичен пророк, додека пак Исус е Господ-Бог.
За Исус имам пишано мислење во соодветната тема да не се повторувам. За другото прашање, во евангелието на Варнава.
Евангелие на Варнава не сум читала. Така што, сеуште стојам на тоа дека не може Библијата да претскажува Куран, кој пак не го признава Исус за Господ-Бог и го рамни со обичен пророк. Не постои такво евангелие во Библијата која ја читам од православни извори.
Независно мислење од страна... Куранот сам себе се зафркнува кога вели дека светите списи дадени на Евреите се Божјата вистина и така автоматски дисквалификува. Затоа приговорот дека Библијата е изменета не може да биде точен, бидејќи и Куранот вели дека никој не може да ги измени зборовите на Господ.
Радикалците не го почитуваат Куранот, а Куранот не ја почитува жената. Ќе раскажам нешто на кратко. Жена, муслиманка. Мажот и работи некаде по светот а нејзе дома ја силуваат по ред браќата на мажот и свекорот. Секоја вечер различен. На лекарски преглед оди со свекрва, свекор или некој од браќата, кои нормално сакаат да влезат со неа на преглед, но се одбиени. Кутрата жена во плач сака да ја прогласат луда, да ја хоспитализираат, однесат во лудница, само да не ја вратат дома. Друг случај, силувано девојче од својот татко, пренесени такви болести од кои детето моча од болка, нормално не признаваат. Премногу монструозни работи има по светов, од сите религии, но исламот е толку изопачен кој ја вреднува жената со нула. Која е таа религија која ќе оправда ваков грозоморен чин само со две три молитви дневно. Зошто воопшто постојат религиите. Религијата треба да сплоти една група луѓе, традициски и обичајно поврзани, од одредено територијално подрачје. Таа не треба да прави раздор и војни. Нешто друго го прави тоа. И за католицизмот немам убаво мислење.
Искрено многу ме потресе со ова што го раскажа. Никогаш немав убаво мислење за исламот, ама сега се и дно. Кое дно бре, го пробушија дното! Е ради вакви светот до тука е стигнат. А на форумот се кажуваат бајки колку убаво било да се живее според тој ислам кој патем нивниот следач беше педофил!
Мене искрено ми е жал за сите овие забрани за жената во исламот. Господ и дал очи да гледа, тие ја покриваат, Господ и дал уста да зборува, а и се закануваат да молчи, и забрануваат образование, и забрануваат да работи, им договараат бракови, ги силуваат итн .. Ако сето ова било нормално, ЌЕ ВАЖЕЛО И ЗА МАЖОТ. Пред некое време гледав филм, не ми текнува на насловот, за девојка муслиманка, преселени со семејството од Иран во Германија. Навидум модерно време, но со истите забрани за жената. Договорен брак, таа не беше невина и здружение и помогна да направи вагинопластика. Беше вљубена во друг, германец и на крај пред свадбата пак имаше секс со него. Значи се покаја за операцијата и така заврши. Којзнае каков расплет би имала приказната и дали би склучила брак, бидејќи условот од идните свекор и свекрва беше пред свадбата да ја прегледа доктор дали била невина. Каде оди светов, општо зборам сега, со сите овие ненормалности и злочини. Кај што има сила, убавина не бидува, тоа е.
Не туку треси глупости... Како може Евангелие да го има на италијански а да го нема на латински, старогрчки или еврејски?
А кој рече дека е на италијански? Ако за тебе секое незнаење се глупости што да се коментира повеќе. Свашта
Ако не знаеш нешто тогаш треба да седнеш и да си прочиташ, а не да тресеш глупости на Форуми на тема религија. Ова „Евангелие“ за кое пишуваш е непостоечко, уште помалку дека се чувало во Ватикан како најголема тајна... Ова е некаков напис создаден и напишан многу подоцна од настаните во Библијата и е на италијански јазик. Се што е поврзано со веродостојноста на Библијата и во нејзино дообјаснување треба да е напишано во периодот кога се одвивале настаните на јазици кои тогаш биле актуелни и официјални. Не може ние од денес да сведочиме за нешто пред 2024 години! За сето ова имаш на Интернет, ако требаат слики ќе ти покажам. И ме интересира во кој дел Библијата го предвидувала Куранот? *Во Библијата Исус не е пророк, туку Син Божји. Не мешај Куран со Библија!!!