Со мајка и сестра знам дека не. Ама со братучед е. И проблем е што браковите меѓу братучеди идат генерација по генерација и сѐ повеќе и повеќе намалуваш диверзитет на гени и така зголемуваш ризик да се роди дете со болест. Има еден документарец на темава , одлично ги прикажува последиците од ова, го имам пуштено неколку пати на темава, ама некако секој пат е така случајно игнориран.
Ок. Прашај и во темата Библија, пушти го видеото таму, мислам ќе ти биде поактивно и ќе си добиеш одговор со оглед на тоа дека е исто според твоите кажувања
Јас ти одговорив, не знам како не читаш. И што е битно дали си христијанка ТИ во муабетов? Викаш си поставувала порано- не ти било одговорено. Затоа ти велам постави таму, поактивна е темата, а исто е дозволено, ќе се отвори дискусија
Не знам за брак со роднини, ама имаат и други проблеми. Свекор полово ја вознемирувал 31-годишната снаа од Косово | Сител Телевизија
Па искрено да ти кажам, не знам да ти објаснам, затоа ти викам прашај си во другата тема има луѓе поупатени во причините зошто ДА. А ако си имаш мисли ти такви, не мораш да читаш во Куран и Библија, ете знаењето од биологија ти е доволнон да ти каже дека не треба
мене вака кур ме боли за твоето мислење или на друготе, проблемот ми е со модераторот што е катастрофален
Мене ми изгледа како ти да имаш фобија од христијани. Силувачот е силувач без разлика на неговата вера. Убиецот е убиец без разлика на верата. Кога ќе научат луѓето да не се делат меѓу себе, тогаш ќе може да се живее во мир и хармонија. До тогаш ќе бидеме исти гомна, некои ќе смрдат помалку додека други повеќе.
Кога толку силно браните нешто, барем образложете Кога ќе почнете со па не знам, па ти поарен да не си, а по 5 минути пак заземате страна и појма немате зашто, сфаќам дека е завршена во дискусијата. Ај убава вечер
Пишете на гугл first cousin marriage и додајте држава и ќе видите колку се процентуално застапени овие бракови. Arranged marriages има во сите овие земји. Најчесто фамилијата се договара и младите немаат баш право на избор, особено девојките.
Замисли имаш сестра, цел живот сте растеле и утре твоето и нејзиното дете не смеат да бидат насамо, да се поздрават, девојчето да пушти коса пред братучедот оти е грев, а се двајцата по 16 години пример. Fucked up. Мислам ај што се земаат, барем деца да не прават.
Нема што да замислувам. Го гледам тоа секој ден. Во сите исламски држави е така. Не за џабе, кога можат, бегаат на запад. Најдобрата другарка со домашните не зборела со години затоа што одбила да се венча со братучед и избегала за УК. После со поткупување со пари и опростија, као...