1.Incest i seksualne mastarije i orgijanja u Bibliji -Amnon,jedan od sinova Davida siluje svoju sestru.On je lukavom varkom silovao sestru Tamaru i Bog ga nije ni kaznio niti prekorio.Ako zelite uciniti incest a da vas Bog ne kazni pogledajte ovaj savjet iz Biblije (Druga knjiga o Samuelu 13:5-14) -Juda cini incest sa svojom snahom.Ona odmah nakon toga ostaje trudna i radja vanbracne blizance koji ce postati previ Isusa Krista.Tako bog nagradjuje Judu i njegovo potomstvo.(Knjiga Postanka 38:15-30) -Intimni odnos izmedju oca i dvije kcerke.Dvije noci zaredom obje Lotove kcerke su zavele svog pijanog oca(Allahov poslanik) i snjim zanijele djecu.To je ono najbolje bice koje Allah moze stvoriti,poslanik(Knjiga Postanka 19:30-36) -Sin ima intimni odnos sa majkom.Ruben,najstariji Jakovljev sin,u odsutnosti svog oca,ima seksualni odnos sa ocevom zenom,a Izrael(Jakov) je cuo za to.Ovaj slucaj mu je dojavljen,ali on se nije naljutio,niti prekorio svog sina za njegovo lose ponasanje.Cak ni Bog nije imao nijednu rijec prijekora za njega.(Knjiga Postanka 35:22) -Jos jedan Davidov sin,covjek prema "Bozijoj mjeri" siluje svoje majke(njih 10 jednu za drugom).Tj.siluje oceve zene,one su mu u biti majke,medju njima je bila i njegova rodjena majka.Sve to na oci Jakova.(Druga knjiga o Samuelu 16:21-23) -Jevrejska nezasitna kurva.Ni asirci ni Babilonci,niti Egipcani nisu mogli zadovoljiti jevrejsku kurvu.Druge prostituke bi bile placene od svojih klijenata za usluge,ali ova bi platila njima za uslugu.Ona je sirila noge svakom prolazniku kako kaze Biblija.(Ezekiel 16:23-24) -Dvije sestre se takmice jedna sa drugom koja ce biti veca kurva."Uspaljujuci se za razvratnicima kojima muska snaga bijase kao u magarca,a izljev kao u pastuha"-Joj Boze koji bolesnik je ovaj sto je napisao ovo(Ezekiel 23:1-35)
Од Куранот, Библијата и Тората може да се прочитаат навистина некои прекрасни работи. И така јас би ги доживеал светите книги. А не на негативен начин што пропагира експанционизам на одредена вера врз друга. Сите вери се направени покрај другото со цел да ниеден човек не биде на другите.(Бог)
Алах? Во библија Алах пишува, така? Кој знае од кај си го нашла ова, библија со Алах ова нешто ново ќе да е. Јас еве дома ја имам секаде Бог пишува.
Ама јас само прашувам, зошто не ми дадете одговор? Нели у тоа беше финтата? Ова го нема во Библијата? Знаеш да ми одговориш или не? Го најдов на сајт кој е горе- долу ист со оние од кои вие копирате.
Ни сум копирала, ни сум прашувала нешто. Ама ова ептен очи боде. ГО нема ова во библијата. За подетално пиши во соодветна тема (ова не е за библија), па може ќе ти даде некој одговор подетален.
Не сум сосредоточена на тебе, многу лично влегуваш во дискусијава. Што треба да пишувам јас на темава? Да подгревам верски тензии? Мислиш дека постигнуваш нешто правејќи го тоа? Што има полезно во држење до некакви си традиции како слеп за стап, тоа е регрес и секако регрес не е начин за справување со регресивни елементи. Ќе победат на искуство.
Прво кога ти ке одговориш на она што јас те прашав претходната страна. И нели темата беше за куран а не за цитати од библијата И нели ти се базираш на вистински факти а не на превземено од нет
Пред да продолжиме со темава значи да расчистиме некои работи. Би било сосема во ред ако констатираме дека ниту Куранот ниту било која света книга не е генератор на инцест и неможе да биде тоа од проста причина што лугето во минатото иако практикувале ниско ниво на медицината, знаеле дека на таковв начин(со немешана крв) се добиваат поколенија со вродени психички или физички малформации. Од тука, бидејки целта на секое верско учење на некој начин(сакале ние или не да си признаеме) е експанционизмот национален и верски, не може во никој случај да дојде збор за примери во светите книги каде што се поттикнува инцестот. Дури во минатото има примери кај некои религии дека всушност поколенијата кои биле родени со такви малформации се терминирани на самиот почеток од своето егзистирање. На многумина сега ке им се причини ова како екстремно нехумано но сигурен сум дека ма времето имало добра причина за тоа која лугето на некој начин ја прифаќале како неопходност за да преживејат. Животот не бил како денеска што е. Се работело физички многу и во сурови услови, односно тогаш за сите скоро си важел непишаниот закон за опстанок на фамилијата. И тогаш немало време за некои по хумани активности за да се остане дома и да му го посветат времето на некоја хендикепирана особа. Значи тука сме на јасно и да не мешаме инцест и верско учење.
од нагласувањето дека е превземено од сајт не сфати? Хаха, па добро, не ме чуди. Сега зошто не ми одговори некој за ова? А тебе ти одговорија другите членки чинам или интересно ти е само мене да ме читаш?
Девојки може да се олабавите малку....да кснете нешто, да се напиете,постење на пеколни температури некако ви ги поматува големите знаења за куранот и за слични работи поврзани со истиот...
Ти ако така правиш на твојот пост ние сигурно не.Ако имаш нешто паметно да кажеш,кажи ако не не се брукај за џабе
Ај те молам прочитај малце во граматиката на македонскиот јазик како се прави прашална реченица...мислам ако воопшто ти била намерата прашање да составиш
Ако сум ти толку интересна,изгледа и повеќе од интересна да ме реплицираш,барем биди поинтересна со репликиве...плс биди хумана(да не ми искачаат за џабе досадни нотификации)
Изгледа си во голема заблуда душо,читајќи ги твоите мислења и знаење што ги пласираш тука, ти немаш интелектуални капацитети некој да подучуваш ....верувај ми .. за жал...а баш ке ти бев soo grateful,но еве и еден гоооолем like ке ти стиснам на твоите излагања и ке бидеш супер задоволна
Јас многу би сакала да споделиш нешто што си научила. Арно ама тоа тешкиот дел е. Полека, знам дека не сфаќаш лесно, се гледа дека си малку slow ама не се плаши, ќе научиш