Да не им ги гледаат жените кога им се низ двор да може на раат да си излезе жената во двор без да се плаши дека некој комшија ќе ја ѕирне
Во врска со тепањето на жената: http://quranx.com/4.34 Има и арапски, ако некој разбира. Според ова, можам да кажам дека многу верници, одбираат делови од Куранот како што им одговара. Посебно жените. Доколку ве интересира читајте сами, купете добар превод на Куранот. Информирајте се. Ниеден верник нема да ви го каже тоа.
Не читам јас куран, не знам што ви пишува таму... Ова го знам од порано, од луѓе муслимани сами што си кажуваат. Баба ми живее во маало кај што има повеќе муслимани, има многу комшивки муслиманки со кои секојдневно се дружи, па и тие така имаат кажано. Секако тоа нема врска со куранот ама го видов прашњето овде затоа пишав... И секако немаат сите такви дворови, посебно помладиве и посовремени, ама кај постари луѓе муслимани можеш да видиш такви огради.
Само едно нешто ќе кажам не е тука темата извинете ама морам да кажам. Муслиманите се,и секогаш ќе бидат сложни и ќе си го бранат нивното без разлика дали е точно или не.Така се учени и да ви кажам право ние христијаните очи ќе си ископаме едни на други а тие секогаш се заедно во се.Ете тоа е разликата меѓу верата,јас ја сакам мојата вера,ама тие колку што си ја сакат друг никој не.Еве гледате муслиманките една со друга како грб си чуват.Само едно големо БРАВО ќе кажам друго ништо. Инаку високи огради имало во македонските приказни,Шенка,Ѓорги.
Па прашањето овде беше и овде го пишав. Имаш видено кај христијани такви огради? Не. Нема ни да видиш пошто само кај муслимани го има тоа нешто. Не знам како се вика тоа марамата што ја носат на глава, епа за да си седат на раат низ двор и без него. Пошто нели тоа само за во јавност им е...
Па прашањево штом е овде значи прашува дали го има во Куранот. Ама гледам ти експерт си, туку со ролетниве како стоуме објасни ми?
Најубаво е кога слепо се верува во нешто и се избегнуваат некои работи... Ама не чини, вие како жени треба да ги отворите очите и разумот.
Да ама тоа беше за Оџа. И во право си за тоа! Јас овде постирав страна за Куранот, со различни преводи. Ова не е толкување на Оџа. Таму пишува дека смее да се тема (малце демек) жената. Истото ми го кажа и членот по приватна порака. Ама ај, ако нејќеш да гледаш...
Во тој пдговор имаше за статусот на жената, а твоево е дел од интернет. Ок. Може вака сеа ти да ми објасниш? https://answeringchristian.wordpress.com/2011/01/25/top-women-abusing-verses-from-bible/
Ама јас не реков да ме послушаш мене. Тоа е Куранот. Или не важи сега? Треба да сликам од Куранот, па така да поверуваш? Оф леле... како да имаш дискусија, кога некој сака поинаку да биде.
A ova za ogradive alal da vi e kaj vi tekna ? Nego,ovie vo zgradi sto ziveat sto prravat ? Blendirani vrati stavaat garant. Ama samo muslimanite Abe smeski ste zimi se,za sekoj nov post taman ke pomislam ne moze pogolema glupost da im tekne,tie pak ke se nadminat sebesi