Мене нема да ме навредиш со ова. Во сите религии, жената има помала улога од мажот. И тоа не го негирам, како некои од вас.
Не те вреѓам, те прашувам. Ти мене ме вреѓаше со минатиот пост, тоа ти беше намерата? Јас ти одговорив, додуша на др. тема, сега објасни ми ти.
Ти на мене да ми сликаш слики од Куранот ? Имам дома не се секирај Е како не рече што си го повлекуваш зборот сеа,нели рече очи да отвореме ? Ја ти кажав ќе те послушам зашто многу ми значи твоето мислење.
Не те вреѓав, јас немам ништо против тебе. Јас само постирав дел, каде што пишува во самиот Куран дека жената може да се тепа, затоа што ти го негираше тоа. Истото е и со неверниците. Ако јас коментирам на тема Ислам, не значи дека имам нешто против тебе како личност. Само со дискусија и читање може да се научи повеќе. А тоа што ќе кажеш, Да го пишува тоа во Куранот, не значи дека не си ја почитуваш религијата, туку дека и Исламот како и другите религии има делови кои што и не се така мирољубиви и совршени.
Ама ти ми кажуваш муабети на оџи и извадоци од нет, ќе ти најдам видеа на почитуван оџа кој многу различно кажува од ова што го имаш пишано. Значи јас сметам дека за да тврдам со 100% сигурност нешто на тема Библија, треба прво да ја прочитам. До тогаш, ќе коментирам на она што го знам. И во твојов случај е така.
И јас сум нашла со деца да зборувам на сериозна тема. Мила, освен интернетот постојат и книги кои треба да се прочитаат. И да, убаво е што го имаш дома, прочитај 4.34 Ан Ниса за да научиш нешто, а не да тераш инат.
Не ми изгледа така..ама да речеме дека ти верувам. Не ми треба да ми докажуваш ама ич. Сум го читала и јас девојче, а и не само него.
Ќе ти дојде некоја христијанка и ќе ти каже дека Куранот го прочитала и дека знае повеќе од муслиманката Сватете едно нешто,ако ние ја читаме Библијата не можеме целосно да ја разбереме како вас зошто вие сте христијани,и ако вие сте го прочитале Куранот не можете целосно се да сватете зошто не сте муслимани.Смешно е дури да кажуваш да даваш слики од Куранот на девојка што родителите и се хаџии.Ама ајде мора да кажете нешто и вие да не испуштете нешто.
Mi smo im u njemu propisali: glava za glavu, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici
A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Тоа значи дека оној кој ќе се откаже од одмазда, ќе му бидат простени гревовите. Кај нас простувањето е една од најбитните работи.
Во мојата англиска верзија, Сурат Ан-Ниса почнува на страна 100, тој дел што го постирав е дел 34. од Сурат Ан-Ниса и е на 114 страна. Имам англиска верзија, не знам како е во македонската. Значи бог да чува сте. Само да се карате, без основ.
Си знаеш сама каков народ сте си... Нема што да објаснувам... Ни експерт сум, ни ме интересира куранот. Се што е вистина, а глупо што звучи тогаш се смеете иронично а и сама си знаеш вистината што е. Демек не знаеме какви се посебно албанците па ќе се правиме будали
Сакаш да кажеш дека ако не сум Муслиманка, не можам да го разберам Куранот? Иначе да, ако ја прочиташ Библијата и би ја разбрала, затоа што нели Господ, затоа ни дал мозок.