Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

K-pop (Корејска поп музика)

Дискусија во 'Музика' започната од YuriIva, 26 октомври 2012.

1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Ех ех, што направи сега, паднав од вагонот :D
    Знаев да си предремам на компалации по јутуб од топ 10 секој месец, да видам што е ново, па оладив малку откако сите што ми се смееја на вкусот, и се живо останато почнаа преку ноќ да вртат ласо и јаваат коњи |(

Рингтонот моментално ми е арапска зараза, пааа време е за промена :D

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Морам да заразам некој :D не можам сама со својата опсесија :rofl: Јас со корејскиве серии, заглеав една Iris, а во неа момаков T.O.P глумеше, па кој е што е како е... и еве ме на рипит ми се Big Bang... а уствари никогаш не слушам ваков стил на музика :tmi:
    Да ме видиш само како пробувам да танцувам како овие :tmi: :rofl: очајно!

Туку, кажете ми која е песнава, ја знам, ама не ми текнува :D
    http://www.youtube.com/watch?v=ri5OPVGQRcQ

3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Дај кравче пиши супер џуниор на јутуб, со мр симпл песната, па да видиш денсање :D
    Официјалниот спот почнува полека, ама да не те лаже тоа. Буквално ги истенчив плочките во кујната на оваа песна :D
    Абе мене крива ми е фирмата за која работев, ради нив на господ зад грб, ради џетлаг во 3 сабајле не спиеш, празниш минибар и гледаш азиско еквивалентно на МТВ(не македонска тв туку она другото :lol: ) по хотели, и се враќаш со сувенири, како пепелјара од кафич-крадена, хотелски шампони во мали шишиња кои ги фрлаш после пола година неупотребени... и чудна опсесија од музиката на тв :?:

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    :D Колку се јаки :D на среде негде на индиски ми фаќа призвук :D Профи
    http://www.youtube.com/watch?v=gAal8xHfV0c

овие изглеа мн на глава паѓале :rofl:
    http://www.youtube.com/watch?v=yMqL1iWfku4

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
  6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
  7. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
  8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Не бре,не можам да ги слушам како пикачу ми се во тоа гласчињата и плус ништо не ги разбирам :) :rofl: :rofl: :rofl: А и музиката може да ги оштети моите нежни уши :rofl: :rofl: :rofl:

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Не сум слушала K-pop, воопшто не ми се допаѓа.

10. Paradox

Paradox Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    220
    Не слушам премногу К-поп, само 2ne1, и ми всадија ненормална љубов спрема корејскиот јазик што сум решена чим заштедам одредена сума на пари да најдам курс па ако треба и онлајн и да почнам да го учам.
    Да не должам премногу еве одредени песни кои ми се вртат нон стоп на плејлиста :

На AziskaStrslenka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Слушам корејска музика.Омилена песна ми е Cry Cry од T-аra.Ми се допаѓа и корејскиот јазик и сакам да го научам.

12. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    и повеќето песни ке ги слушнам, и ги гасам право. имам омилени групи и нонстоп си ги слушам тие :inlove: а тие се Big Bang, Super Junior i TVXQ/JYJ(за оваа група многу ме заболе кога се распарчија а баш беа добри, особено во акапелите.....);(

13. Kiki Flower_Girl

Kiki Flower_Girl Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Поздрав од мене како нов член на форумов :)
    Е баш ми е мило што не сум била единствената што сум заразена со К-Поп. Омилени ми се BigBang, 2ne1, Super Junior, CN Blue,SHAINee, Ailee, Rain, Ali, Infinite,FT Island, Exo, Hyorin, JYJ. Има уште многу други кои се одлични но овие најмногу ги слушам. Посебно последниве неколку месеци можам да кажам дека 90 % од музиката што ја слушам е К- Поп.
    Се разбира сум и заразена од Корејските серии и всушност на тој начин дојдов во допир со корејската музика. Првиот пат ми беше ептен чудна и си реков што е ова, не можам да ја слушам. Но всушност е многу заразна и ете и јас се заразив со овој вирус наречен К-Поп. На многу добрар начин прават микс од различни музички стилови, правци.
    Се заљубив и во Корејскиот јазик и култура па веќе научив да читам и почнав да учам граматика онјалн. Но планирам да набавам и некоја добра книга бидејќи е неопходна. Не е лесен јазик ама не е и толку тежок како кинескиот :D Најмногу во учењето на јазикот помагаат сериите, песните. Исто така и преведувам корејски серии. Сето ова многу ми помага :)
    И во овој период навистина уживам најмногу во новите песни на Bigbang :l::l::l::clap: , а се разбира и на Exo, Super Junior, Shainee :angel:

Последна измена: 16 јули 2015
    На teddi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AutumnRain

AutumnRain Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    50
    Јас сум голем обожавател на к-поп. Првата песна од овој тип што ја слушнав беше Beautiful од BEAST/B2ST. Случајно ја забележав на youtube, но многу ми се допадна. Целото видео беше како една приказна така да иако не го знаев јазикот разбрав за што се работи...на крајот на песнат пишуваше дека ќе се продолжи па затоа после со месеци гледав дали ќе излезе нова песна од групата.
    Групи и изведувачи кои најчесто ги слушам се: BIG BANG, B.A.P, Girls Generation, A Pink, 4 Minute, B2ST, Ailee, Hyolyn, Lee Seung Chul.
    Се разбира многу сакам да гледам и корејски серии, особено затоа што имаат прекрасни OST песни. Најмногу ги сакам баладите од кои поголемиот дел од времето ми навираат солзи додека ги слушам.

На Kiki Flower_Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dasom

Dasom Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    јас сум многу голема обожавателка на корејската музика , неможам да заспијам а да не ислушам едно две три па некат и повеке корејски песни. Исто така гледам корејски филмови, драми, реални шоу, абе мн ги сакам , многу са ми слатки корејците некако убави :inlove::$ .

На AutumnRain му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dasom

Dasom Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    заборавив да пишам веке 6 години сум фан на корејската музика , прва корејска песна (случајно ја пуштив на јутуб) е Hello -Shinee .

На AutumnRain му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baekhyunn.

Baekhyunn. Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Омилени ми се EXO, TWICE, GOT7, 2NE1, SNSD, KARD, BLACKPINK, Red Velvet, Monsta X и BTS.

Со ваа црнава дупка ме запозна другарка ми и од пред две години слушам строго вакви песни, а од српскиве сите шо ги слушаат ми е досадно. Ја ширам традицијата и кај фамилијава и пријателиве. ;)

Последна измена: 20 мај 2017
    На Kiki Flower_Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baekhyunn.

Baekhyunn. Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Лелеее јас случајно на оваа налетав на Јутуб и инстант се заљубив!!

И мислам дека оваа беше првата К-поп песна што ја слушнав.

19. Kiki Flower_Girl

Kiki Flower_Girl Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Ништо не правиме без кралевите Bigbang :D:D ... едвај го чекам новиот соло албум на G Dragon. А и EXO летово имаат comeback :clap::inlove: Јас повеќе ги слушам машкиве групи бидејќи женските повеќето ми се некако како детски понекогаш. Ама 2ne1 (за жал се распаднаа) и Blackpink ги обожавам. Јас веќе 5 години сум во светот на K-pop(fingers)

Последна измена: 29 мај 2017
  20. Baekhyunn.

Baekhyunn. Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Да почнев да пишувам нешто, не би го напишала различно. Не знам како ги заборавив BIGBANG. Премногу сум тажна затоа што T.O.P во моментов е во болница.