Прееска влегов прв пат Ми оставија впечаток едни палети со сенки, чинам 9 бои внатре мат и светкави. Дали некој ги има, околу 600 и нешто денари се, вредат ли за парите? И дали имаат некија убава nude нијанса кармини, а да ја има тука? И пудрите какви им се?
Пудрите ги немам пробано, но сенките за очи ако се со сличен квалитет сите, би требало да се солидни и тие. Имам една мала палетичка со огледалце, 6 сенки има и сите до една се одлични. Не е достапна веќе, мислам помина таа колекција ама како и да е, ја утепав од користење и баш ми се допаѓа. Може навистина е мала, ама боите се тие кои најчесто ги користам и ептен ми се најде и ко за секој ден и за кога ми треба нешто по така за некоја посвечена прилика. Супер се блендаат сенките, доволно се интензивни и баш сум задоволна од тоа колку траат на очи. Не користам фиксатори и слични ствари. Јас барав молив за очи, случајно го купив овој првенствено заради бојата и баш ми се допаѓа. Нијансата е 09 metallic malachite, супер е и ко за smokey, само што ретко се шминкам така па си го користам како класичен молив, лајнер, you name it. Мислам дека беше 370 ден.
Јас ја користам Full coverage 2 in 1, течната и камена пудра Radiant Fusion baked powder. Течната пудра една од најубавите пудри кои сум ги пробала, покривна е а многу природно изгледа. Не се собира, а со камената пудра одозгора мислам дека не светнувам и после 10 часа носење. Пробај ги, ќе ти помогнат при изборот на нијанса. Од сенките ги имам Glamour multi finish, 01 earth tones и е преубава палета. Од брендов имам четки , моливи за очи од тие со сунѓерче, прајмер за лице , коректор , руменило... сум пробала и крема од био колекцијата и нема нешто што не ми се свиѓа. Ако сакаш ќе ти сликнам, што те интересира
Новиот Адвент календар веќе им е во продажба и ако добро избројав пола од продуктите се повторуваат од ланскиот така што годинава ќе си барам од друга марка. Содржината, исто ко и лани, ја има на официјалниот сајт.
Јас сакам да нарачам онлајн, не сум во можност да одам до Скопје, дали сметаш дека би утнала доколку ја нарачам неутралната нијанса без тестер? Вообичаено се што сум користела е беж и натурал беж.. Многу сакам да си ја купам пудрата full coverage 2 in 1
Светкавите кармини на Kiko Milano какви се? Трајни, пигментирани или не? Често гледам некој попуст имаат, може да се најдат по поевтина цена. Ги гледам подолго, само не знам што квалитет се.
Го имам користено Skin Tone Concealer и не сум задоволна, затоа што се собира под очите. Сакам да прашам дали некој го проба sculpting touch?